Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Brno dává lidem bez domova střechu nad hlavou. Funguje to

16. 8. 2018
 20 060
6 komentářů

Přihlášení do diskuze

Nejoblíbenější příspěvek

Zajistit bydlení 50 vylosovaným rodinám a zároveň rigitním územním plánem významně zdražit bydlení 100 000 zbývajícím rodinám v Brně.
A takhle, milé děti, vypadá levicová bytová politika v praxi.

Nahlásit
-
33
+

Diskuze

Je potřeba si dohledat informace, aby opadlo to nekritické nadšení :-(
- ti lidé nejsou BEZDOMOVCI, to jsou lidé co bydlí na ubytovnách, po příbuzných ... tzn, pokud s domníváte. že se sníží počet lidí, co ráno pijí krabičáky na Hlavním nádraží, doufáte marně :-(
- nájemné mají snížené, dle slov Mariky Ferencové "Kdyby ale měli ten nájem takový, jako mají ostatní, nezvládali by to platit"
- jediná změna je, že hromada úředníků dotyčné přesvědčuje, aby dávky, které dostávají na bydlení předali magistrátu a nepropili je, o práci zatím někteří "uvažují"
- po půl roce se na celém projektu vytvořil dluh (při dotazu na jeho velikost Martin Freud mlžil, že to se nedá přesně říct, nejsou kompletní data,. ...), který se snížil jenom tím, že stát začal dávky posílat přímo magistrátu :-( Přes všechny tyto výhody musely 2 rodiny skončit, docela by mě zajímalo, kdo tyto dluhy zaplatí :-(
- na celý projekt je hodně stížností starousedlíků, které bohužel autoři projektu označují za xenofobii a rasizmus, zvýšený hluk označují jako "přirozený" pro romské rodiny s více dětmi.
- a jako jako perlička, v propagačním popisu je paní, která díky novému bydlení se svým přítelem čeká další už 7 dítě. Odkaz bohužel zmizel, nemohu ho sem dát :-(

Na druhou stranu jejich Kesllerův koeficient spokojenosti se zvýšil a už se jim spí lépe https://drive.google.com/file/d/1KDw9XMz3PXQbhHGLfxzXSk1885xjCSdy/view

Nahlásit

-
6
+

Zajistit bydlení 50 vylosovaným rodinám a zároveň rigitním územním plánem významně zdražit bydlení 100 000 zbývajícím rodinám v Brně.
A takhle, milé děti, vypadá levicová bytová politika v praxi.

Nahlásit

-
33
+

"Brno dává lidem bez domova střechu nad hlavou"

- v slušnej spoločnosti by mal takýto článok nadpis :
"Pracujúci plátci daní zaplatili lidem bez domova střechu nad hlavou. "

A v článku by bolo upresnenie : "Tí plátci daní zaplatili, a ani o tom nevedeli"

Čakám reakciu, či je Finmag "slušnou spoločnosťou".

Nahlásit

-
10
+

To sa nám to dobre robia tieto projekty, keď nám to pracujúci daňovníci platia.

Nahlásit

-
9
+

No, oni si ti dva pánové chválí vlastní projekt, tak asi tak.

Ve skutečnosti je takhle: ti lidi dostávali příspěvek a doplatek na bydlení, ale někdy tyto dávky prostě utratili, místo aby jimi bydlení zaplatili. No a teď je tam chodí sociální pracovníci přesvědčovat, aby raději ty peníze přece jen dali na to bydlení. 2 rodiny už to stejně nezvládli. To je celé, o postavení na vlastní nohy nemůže být ani řeč. Humbuk pro nic.

Vlastně to celé není. Dozvěděl jsem se, že ti lidi bydlí v Brně-Mendlánkách na Jabloňové. Nezapamatoval jsem si číslo (ulice je celkem dlouhá), ale lehce jsem to našel. Odpadky pod okny a vzadu počmárané zdi to hned prozradily. Samozřejmě místní (doposud velmi klidná lokalita, byť jde o bytovky) mají z toho nadělení velkou "radost" (nepořádek, hluk, ztráty prádla atd.).

Úspěch to je, někdo si namaže kapsu a výjde o to, článek na jednom Marxmagu.

A už se ani nedivím, že Petr Hampl je díky své knize milionář (min 10 000 výtisků x 200 Kč = 2 000 000 Kč + startovač, náklady vidím asi na 200 tisíc Kč).

Nahlásit

-
12
+

V republice je pořád hodně lidí, pro které je největším životním úspěchem zaplatit nájem. V práci se nerealizují, kultura je nezajímá. Pro takové lidi je pomoc státu s bydlením ostatních zásadní útok na těžce vybojovaný status "platiče nájemného".

Všeobecnému odporu vůči evidence-based sociální politice se tak vůbec nedá divit.

Nahlásit

-
18
+