Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Očima expertů: Dědečkové a studenti vlakem zdarma. Ostatní to platí

16. 2. 2018
 15 296
7 komentářů

Přihlášení do diskuze

Nejoblíbenější příspěvek

To slovo zamlžit, které jste použil, se mně hodně líbí. Já osobně to vnímám jenom jako pěkný přebal pro dotování Českých drah.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu
-
7
+

Diskuze

Já už se v tom ztrácím - když se dělají speciální úlevy a výjimky pro určité skupiny obyvatel, tak to "není" diskriminace jiných skupin obyvatel, když se kde co dotuje, financuje za podpory EU atd. tak pak třeba u výrobků výsledkem fakt "není" dumping .....

Nahlásit

-
2
+

Keď som si prečítal tento článok, zaslzili sa mi oči. Spomenul som si na svoju mladosť, keď som pravidelne čítaval RudéPrávo. A keď som si v duchu predstavoval, ako to v tom komunizme bude úžasné - keď všetko bude zadarmo. Moc som im neveril- všetko zadarmo, však kto by to vyrábal, keď to bude zadarmo. Neveril som, že sa to komunistom podarí.
Dnes tu máme KAPITALIZMUS, taký pekný, liberálny, a postupne všetko začína byť zadarmo. Začne to vlakmi, v Žiline vraj aj autobusy, deti zadarmo desiaty v škole, vláda zaplatí nový plynový kotlík, pastelky grátis (aj FAREBNÉ !!!) , cig.... rómovia majú zadarmo celý život bez práce, ..... Ten KAPITALIZMUS je fakt nádherný, ten sú.... pan Marx ho zbytočne kritizoval. Ešte šťastie, že sa komunistom nepodarilo ten KAPITALIZMUS poraziť.
Len tí Rusi stále nevedia pochopiť výhody kapitalizmu, a furt si tam budujú ten svoj socializmus.

Nahlásit

-
4
+

Možno ten pěkný přebal použijú aj na vízovické produkty. Len verte vašej vláde v demisi.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

"Základní premisa: "Nic není zadarmo.""

- ale nie. Nezúfajte. U nás na slovensku to fakt je CELKOM zadarmo. Iba cena fotiek do preukazu. A všetko ostatné zariadil Fico. Náš milovaný Fico.
Asi má veľké úspory v prasiatku, a tak to má ako zatiahnuť za nás.
Však vy máte miliardára Babiša, ten to zatiahne za vás, a ani neschudobnie. Babiš vás má rád. Aj Merkelová vás má rada, iste čosi prihodí.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

To slovo zamlžit, které jste použil, se mně hodně líbí. Já osobně to vnímám jenom jako pěkný přebal pro dotování Českých drah.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
7
+

Je to moc pekné, tie vlaky zadarmo. Len trošku ľutujem tých rušňovodičov a sprievodcov, že teraz budú musieť šoférovať vlaky zadarmo, teda bez mzdy. Však to oni zvládnu, pre dobrú vec.

Keď som bol mladý, tak nám v škole hovorila sú.... pani učiteľka, že zanedlho budeme mať VŠETKO ZADARMO. Vlaky, domy, jedlo, zošity, ...... Že tí dobrí sú.... páni tam hore už na tom pracujú. Len vydržať.

A tak som vydržal,a teraz si budem voziť ri.... telo zadarmo. A ďakujem za to tým dobrým súd.... pánom tam v Bruseli, že nás majú tak radi.
Len mám takú maličkú obavu : Čo ak tí rušňovadiči, ale aj tí lekári, pekári, .... všetci prestanú pracovať. Však načo majú pracovať, keď všetko dostanú aj oni zadarmo ??? Ale verím sú.... pánom v Bruseli. Oni to už iste vyriešia.
Česť pr.... Goodbye.

Nahlásit

-
3
+

Základní premisa: "Nic není zadarmo." Proto vždy, když se dozvím, že je něco zadarmo, zkoumám proč. A často lze dojít k zajímavým závěrům. Někdo chce, aby příjemce onoho zadarmo byl vděčný a hodil mu to tam. Takhle to běží v politice. ,Ale páni politici, my ještě umíme počítat (aspoň trochu). Každopádně dost na to, abychom věděli, že ono "zadarmo" půjde za našich daní. Tímhle "zadarmo" politici narušují vnímání cen v ekonomice a vnímání hodnot. Zamlžují cenotvorbu. Potom zase vymyslí nějaký projekt typu penizenauteku.cz, aby tím napravili, co předtím pokazili. Navíc: čas jsou peníze. Ten systém, co mají na Slovensku, mě překvapil hlavně požadavkem stát ve frontě a nechat si vytisknout lístek s 0 EUR. To je promrhaný čas, ale tvůrci s časem nepočítají, pro ně se čas zastavil.

Nahlásit

-
5
+