Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Dva přeceňované a jeden podceňovaný argument pro členství v Unii

16. 2. 2018
 27 655
43 komentářů

Přihlášení do diskuze

Nejoblíbenější příspěvek

To je něco podobného, jako tvrdit, že v dobách SSSR měla Ukrajina své zástupce v Kremlu, zatímco dnes žádnou páku na Rusko nemá.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu
-
24
+

Nejméně oblíbený příspěvek

Profitujeme akorát tak z volného obchodu - ten potřebujeme. Ale ten by jsme mohli mít i bez EU, jako napríklad Švýčarsko, Norsko atd... Jinak EU jenom škodí - zákazy, regulace, buzerace, cla na tovary ze zemí mimo EU zónu. EU je k ničomu, bylo by dobré, kdyby sa rozpadla a změnila jenom na zónu volného obchodu.
http://www.epshark.cz/clanek/173

Nahlásit
-
-10
+

Diskuze

Bingo!

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
2
+

Ale já nechci rozhodovat o tom, co se smí a nesmí v Německu. Ale taky nechci, aby Němci rozhodovali o nás. V Česku máme 100% podíl HDP.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
4
+

Pavel Kohout (celý rozhovor stojí za přečtení):

"Měli bychom se cílevědomě dostat na „druhou kolej“. Ta první vede do dluhového socialismu, do daňového pekla a do světa ovládaného byrokraty, kde občan zůstává jen bezmocnou loutkou v rukou bruselských oligarchů. Slovo při rozhodování? Britové jednou udělali analýzu, jak dokázali ovlivňovat rozhodnutí Evropské komise. Výsledek: v období po Margaret Thatcherové vůbec nijak. Ani velká země nehnula s bruselským molochem, čekáte snad, že Česko bude mít větší vliv?"

http://neviditelnypes.lidovky.cz/rozhovor-peklo-dluhy-a-cenzura-dma-/p_ekonomika.aspx?c=A180205_204241_p_ekonomika_wag

Nahlásit

-
7
+

To s těmi pákami je obdobné, jako uvnitř státu.

Je pro mne výhodné vzdát se kontroly nad svým životem a majetkem (a odevzdávat většinu příjmu) výměnou za to, že budu moci spolurozhodovat o životě a majetku jiných, které neznám, mám s nimi pramálo společného? Stojí mi ta ztráta svobody a finančních prostředků za to, že budu moci spoluurčovat pravidla pěstování okurek na Zojemsku, důlní normy na Ostravsku, ...?

No mě to tedy za to nestojí! Ovlivňovat pravidla pěstování okurek na Znojemsku k ničemu nepotřebuji! Pokud mi jejich okurky chutnají, mám reference že jsou netoxické a jsou za dobrou cenu, tak je asi budu kupovat. V opačném případě budu kupovat okurky odjinud. Vzdát se svobod a podstatné části příjmů výměnou za možnost spolurozhodovat o normách pěstování okurek v nějaké vzdálené oblasti je tak zcela nelogické, hloupé a nevýhodné - a také by to nikdy nikdo dobrovolně neudělal - to proto nám etatisti nejsou schopni ukázat "společenskou smlouvu" a náš podpis na ní. Tu "výměnu" jsme neudělali dobrovolně, ale z donucení a je (proto) pro nás krajně nevýhodná.

A nyní nás stejní státofilové přesvědčují, že ještě vyšší level rezignace na vlastní svobodu bude něco úžasného. Vzdáme se dalších svobod a peněz a z jedné stomiliontiny pak vedle znojemských vokurek budeme moci spolurozhodovat i o pěstování banánů v hnusných sklenících v Portugalsku. Super nabídka!

Nahlásit

-
8
+

Pane Plesko, prosím, specifikujte ony výstřelky (čtenářů), pro které máte to hluboké pochopení.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
2
+

Pokud hovořím jako Čech, souhlasím s tím, že máme takovou sílu něco v EU prosadit, jaká nám zhruba přináleží. Takže pořád zhruba stejnou a je jedno, zda jsme v EU nebo mimo. Jinými slovy, celý argument s tím, že konečně máme páku na jiné země, ten je prostě mimo. Pokud ovšem sám se už necítím více Evropan, než Čech, a to já se skutečně necítím víc Evropan než Čech..

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
2
+

OK. A jaký smysl pak má hovořit něco o tom, jaké páky máme na jiné země? Klidně to zodpovězte pomocí matematiky..

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ideální řešení by bylo volný obchod bez Bruselu. Všechny diskuse jsou o tom zda chceme 1. Dublin IV = tisíce muslimských a afrických "uprchlíků" 2. Euro = placení dluhů za Řecko, Itálii, Španělsko, Portugalsko, Francii a Belgii ve výši 150 biliónů korun 3. Tvrdé jádro EU = předání dalších pravomocí do Bruselu = postupná ztráta suverenity. Nejvíce jsme byli slyšet ve světě za Václava Havla, který toho dosáhl bezmeznou oddaností zahraniční politice USA. Chceme to?

Nahlásit

-
2
+

Děkuju za dlouhou odpověď. Byla úplně zbytečná. Nepsal jsem o jednom vašem konkrétním příspěvku. A je mi jedno, jestli jste proti Merkelové, pro Marxe, pro Zemana, proti Satanovi nebo jestli vám chutná koprovka. Můžete se vrátit a přečíst si to znova.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Proč myslíte, že obyvatelé ČR chtějí něco vnucovat občanům EU? Oni spíše mají zájem na tom, aby nic nebylo vnucováno jim.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
9
+

Ten bod je už za námi. Jediná alternativa k czexitu by bylo právo veta. Jenomže to nám nedají. Eurofanatici ho dávno zrušili, protože rozhodovat tak, aby to bylo výhodné pro všechny členské země, považují za přežitek.

EU stále trvá na vnucování migrantů, omezování zbraní nebo různých drahých ekonesmyslech. I kdyby od něčeho nakonec ustoupila, zkaženou pověst jí to nenapraví. Navíc to patrně bude za cenu ústupků v nějaké jiné, momentálně méně viditelné oblasti. I z té ale problém jednou, se všemi důsledky, vyhřezne.

Aby si EU udržela únosnou popularitu, musela by své nehorázné nápady vyvažovat přínosnými. Jenomže vymýšlet přínosné je nepoměrně obtížnější než ve jménu ideologie hloupě škodit. Příjít s opatřením, které by nám vykompenzovalo VŠECHNY negativní dopady vnucené nepřizpůsobivé migrace je prakticky nemožné.

Opíjet rohlíkem unijních pseudohodnot se už nechá jen málokdo. Navíc nastane další problém, protože lze čekat že budeme čistými plátci do rozpočtu EU.

Popularita EU tedy bude dál klesat. Czexit je otázkou času. Zbytečné průtahy jen zvýší ztráty.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
7
+

Jestliže tedy vzhledem k číslům nemáme nárok něco v unii prosadit (vaším slovníkem vnutit), tak je opravdu k zamyšlení, zda by nám nebylo lépe mimo unii. Potom bychom se totiž mohli lépe bránit tomu, co unie "vnucuje" nám, jako třeba idiotské dotace, nejrůznější kvóty a podobně.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
7
+

Proč si pořad myslíte, že by deset milionů obyvatel ČŘ mělo mít nárok něco vnutit půl miliardě občanů EU? A prosím nějaký logický argument, nejlépe matematické povahy...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Podíl na populaci EU máme pod 2%, podíl HDP zhruba ty dvě. Dá se tedy suše konstatovat, že máme o polovinu větší vliv, než by nám příslušelo...Výsměch zdravému rozumu je ignorováni čísel...Francie s Německem má 150 mil obyvatel, V4 jich má 63 mil, a zkuste si srovnat výkon ekonomik...Jaký vliv bychom asi měli mít??? To není obhajoba EU, ale obhajoba zdravého rozumu!

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
5
+

Jeden takový tu byl. Tomáš Prouza.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dospělý člověk by hlavně netvrdil, že 2 nebo 3 % jsou nějaká významná páka.

21 poslanců ze 751 --> to je páka 2,8 %
1 eurokomisiřař z 28 --> to je páka 3,6 %

To je výsměch zdravému rozumu.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Pan Martin Rubáš :
Gratulujem k minus 20 bodom k vašemu komentáru. Ja som to dotiahol iba na minus 9, ale zato mám aj jedno napomenutie od cenzora. To oceňujem na minus 10 bodov. Takže som vás skoro dohonil.
S pozdravom váš priaznivec.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-1
+

Vážený generálny cenzor :
I. Ja som sem neprišiel s touto formou argumentácie ako prvý. Reagoval som na Antonia (16. 2. 2018 12:24) a jeho slová :
"je přesně přístup putinovského Ruska.......Mám-li si vybrat mezi bezvýznamným státečkem s buzerací od Babiše a významným impériem s buzerací od Babiše ...."
S kopaním do Putina a Babiša začal on.

II. Ja nebojujem " spravedlivý boj proti Merkelové a muslimům" . Technicky vzato - som sa ich zastal :
"EU a pani Merkelová vás majú radi a pomáhajú vám." Ano- irónia. Pani Merkelová sa zhovaďuje sama.

III. Ak sa vám zdá, že som ironizoval, tak ANO. Na tak extremne absurdne demagogický článok sa dá reagovať jedine iróniou. Pri tej irónii som sa presne držal argumentov ČT.
Článok, v ktorom autor vyselektuje TRI kritéria, argumenty pre tak širokú tému , a pritom ignoruje tak civilizačne dôležitý argument, ako je dovoz muslimských migrantov, sa ani nedá popísať slušnými slovami. Paródia je iba jemnou formou kritiky.

IV.
Ešte stále máte zbraň najsilnejšiu - tlačítko DEL. Je to najsilnejší argument na moje slová.
Je mi fakt ľúto, ako ste skur**** tento pôvodne perfektný web.
Viete, ja som z generácie, ktorá prežila non-stop rušenie slobody slova rádia Slobodná europa. Komoušom to nepomohlo. Vy sa skúste z toho poučiť.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

"Čeští voliči mají dokonce jindy tak nenáviděné kvóty na disproporční zastoupení v Evropské komisi (jeden komisař pro desetimilionové Česko stejně jako dvaaosmdesátimilionové Německo) i Evropském parlamentu (dvakrát víc poslanců na jednoho voliče než Němci). Nikdy v moderní historii jsme neměli takovou páku na silnější země. " (Kašpárek)

21 poslanců ze 751 --> to je páka 2,8 %
1 eurokomisiřař z 28 --> to je páka 3,6 %

To myslí skutečně někdo vážně? Mají ve Finmagu aspoň jednu kalkulačku?

Nahlásit

-
22
+

Vsak uvidime, co se stane s EU v pristi krizi. Zatim to zavani nejakou multikulturne delnickou stranou.

Nahlásit

-
2
+

Pane Novaku, chcete se bavit jako dospělý člověk, nebo budete pořád jenom běhat po diskuzích nahoru a dolů a na ostatní pokřikovat? Máme ve Finmagu pro nejrůznější výstřelky svých čtenářů pochopení, někdy i hluboké, ale to co děláte, fakt není diskuze. (A předesílám: je mi při tom fuk, jestli bojujete spravedlivý boj proti Merkelové a muslimům, nebo neméně spravedlivý boj za práva šestého pohlaví na vlastní veřejné záchodky.)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
5
+

Aha, ..... upozornil som na Putina a Babiša, a už mám záporné hodnotenie. No teda toto ...... Čo sme v Rusku ?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-5
+

Aha, dva mínusové body !!!
Aspoň napíšte, čo máte proti mojej pochvale tohto článku.
Alebo máte čosi proti tomu, že autor v článku nespomenul migrácku krízu ?????!!!

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-2
+

Citace - Jan Pozner / 16.02.2018 14:29

"všechno je lepší než ruský gulag"
I německý koncentrák?

Nuž, pokiaľ ho bude spravovať pani Merkelová, tak asi hej.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-6
+

"všechno je lepší než ruský gulag"
I německý koncentrák?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
14
+

To je něco podobného, jako tvrdit, že v dobách SSSR měla Ukrajina své zástupce v Kremlu, zatímco dnes žádnou páku na Rusko nemá.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
24
+

" Jinak EU jenom škodí - zákazy, regulace, buzerace, ...."

- ale FUJ ! Nie je pekné takto hovoriť.
EU a pani Merkelová vás majú radi a pomáhajú vám. Teda vlastne - nám. Eurofondy, dotácie, kotlíkové dotácie, ..... , aj pracovníkov na vaše dôchodky vám chcú poslať, len vy ich odmietate.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-1
+

Ďakujem !

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

"je přesně přístup putinovského Ruska.......Mám-li si vybrat mezi bezvýznamným státečkem s buzerací od Babiše a významným impériem s buzerací od Babiše ...."

- správne!!! Hlavne pozor na Putina a Babiša. A tiež na Zemana! Títo dotlačia česko na úroveň Kazachstánu, .... a budete v pr....... Tam.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-4
+

A tak vás pěkně vítáme.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+
1/2