Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Zeman už vyhrál

12. 1. 2018
 38 944
23 komentářů

Přihlášení do diskuze

Nejoblíbenější příspěvek

Zeman už prohrál (A tohle sebemrskačství je odporný.)

Před 5 lety tu MK psal článek, proč by i libertariáni měli volit Karla Schwarzenberga. Letos ne, proč? Protože mezi rozumnými lidmi, napravo i nalevo, už nikdo Miloše Zemana nebere vážně. To je velký rozdíl oproti Václavu Klausovi (nebo třeba i Andreji Babišovi). Vzpomínáte si ještě s čím šel Miloš Zeman do minulých voleb? EU federalismus, euro, velký projekty (jako kanál Dunaj-Ondra-Labe), velký myšlenky. Kde to všechno skončilo? Zbyl mu negativismus a nenávist, parta chlápků, který musí být i jemu samotnýmu odporný. Dají se s tím vyhrát volby? Možná, byť kurzy sázkových kanceláří se v posledních dnech mění v Milošův neprospěch. Každej kdo někdy stoupal po karierním žebříčku se někdy dostal do pozice, na kterou už neměl a uřízl si na ni ostudu. Chraň mě bože, abych někdy skončil tak strašně jako Miloš Zeman a nech mne raděj dožít s knížkama v chalupě na Vysočině.

Nahlásit
-
44
+

Nejméně oblíbený příspěvek

Pokud máte v hlavě popletené významy pojmů morální autorita a moralizovat, není divu, že jste pravděpodobně v původním příspěvku napsal opak toho, co jste původně napsat chtěl.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu
-
-9
+

Diskuze

Jj ... Čím víc toho o naší hlavě státu přečtu tím víc přemýšlím o migraci někam do Tramtárie ...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Že je Zeman řitní alpinista Putina, na to snad nemusí nikdo upozotňovat, to dělá on sám snad každý měsíc, naposledy legitimizací anexe ukrajiny.
Faktem je, že ohrožení ČR ruskem je alespoň podle vládních tajných služeb nejvyšší od revoluce. (mylně zaměňujete fakta za svůj názor)
Ano, že Eurosvaz požaduje přijímání uprchlíků je ostuda, bezesporu. (Ovšem asi netušíte, že tento názor s vámi sdílí tak 90% pražanů...).
Ty ostatní kecy o kavárně a neomarxistech, no to je jak kdyby to vypadlo z Jakeše...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-6
+

Vidím to stejně. V následujících letech se budou řešit jen dvě opravdu významné věci - zbraně a migranti. Nikomu z kandidátů vyjma Zemana a Hynka nevěřím, že by se postavil na odpor.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
7
+

Mohl byste mi, člověku z venkova, vysvětlit polopaticky pojmy "sluníčkář" a "pražská kavárna". Já znám jen "hvězdář" a "pražská šunka".

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pokud máte v hlavě popletené významy pojmů morální autorita a moralizovat, není divu, že jste pravděpodobně v původním příspěvku napsal opak toho, co jste původně napsat chtěl.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-9
+

Proevropští kandidáti prosazují vazalství. Nebudu volit takové Quislingy jen proto, že mají lepší vystupování. Moralizování nás před vnucenou migrací také neochrání.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
15
+

Faktem je, že ohrožení ČR ze strany Ruska je nyní nulové. Rusy se podařilo vypakovat a nikdo je tu znovu nechce. Ani u Zemana tomu nic nenasvědčuje. Rozhodně ne nějaké vtipy u Putina. O těch lze nanejvýš diskutovat zda byly vhodné. Ovčáčkovy poznámky byly jen reakcí na mediální agresivitu, která se na ně valí.

Faktem také je, že Eurosvaz zasahuje do našich záležitostí více než Sovětský svaz. Navíc to plánuje ještě prohlubovat, čemuž se říká integrace. Lodě plné migrantů, které dovážejí italské a řecké ziskovky jsou reálné. Eurosvaz stále požaduje abychom je přijímali. To je ohrožení.

Smyslem té provokace evidentně bylo mediální zdůraznění nesmyslného argumentu sluníčkářů (neomarxistů) o proruské orientaci Zemana. Šlo o to, doručit ho voličům přímo během voleb a tak je ovlivnit. To se také stalo. Kandidáti a politici odsoudili pouze samotný čin. Nikoli jeho obsah, který mnozí z nich sami hlásají. Aktivistka se tam údajně dostala s pomocí novinářů, což jsou opět vesměs sluníčkáři a osoby z řad "pražské kavárny". Proto je zahrnutí incidentu do protizemanovské kampaně na místě.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
13
+

Miloš Zeman ani na chvíli nebyl onou morální autoritou, kterou od prezidenta země očekávám. Ponížené chování v Číně, kdy snad i samotným Číňanům muselo být trapně za servilitu, kterou bez uzardění předváděl, rádoby silácké řeči tlejícího starce o likvidaci novinářů před ruským prezidentem, vykřikování o zabití novináře v europarlamentu, lhaní a vykrucování v průběhu a po jeho osočení Peroutky a jeho potomků, lhaní o jeho příslušnosti ke KSČ a KGB, vzteklé vynucování neopodstatněných výhod při jeho opileckých eskapádách v krajích.
Díky, Zemana si vystavte ve svém obýváku v sarkofágu plném Becherovky. Takový reprezentant státu a národa je více než ostudou. Spíše stigmatem.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
3
+

Ochota diskuzovat s Putinem byly ty kecy o střílení novinářů? To spojování národa, kterému pražská kavárna tak efektivně bránila (to je ale mocná skupina, že?) byly zřejmě jízlivé a sarkastické útoky Ovčáčka?
Podpora takového člověka je u osob chudých duchem prostou neschopnosti reflektovat realitu, u těch ostatních charakterovou vadou...
(Mimo jiné, to započtení pomatené ukrajinské aktivistky, kterou odsoudili všichni kandidáti i předsedové stran do kampaně proti Zemanovi, to je typicky bolševická rétorika, odtud asi vítr vane...)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
2
+

Kdo nevolí Zemana, volí migranty.

Další tři relevantní kandidáti (Drahoš, Horáček, Topolánek) se sice občas ohánějí hesly jak z webu DSSS, jenomže zároveň
předvádějí psí oddanost Eurosvazu stylem "EU nemá alternativu". Až bude Eurosvaz trvat na automatické relokaci migrantů v
rámci Dublinu IV nebo na něčem podobném, podvolí se. Nebudou mít alternativu.

Drahoš je sluníčkář, který podepsal výzvu za přijímání údajných uprchlíků (www.vyzvavedcu.cz). Všehoschopný Topolánek bez referenda podepsal a tvrdě prosazoval nevýhodnou Lisabonskou smlouvu, na jejímž základě nám migranty vnucují. Horáček má mentalitu pochybného kšeftaře. Sluníčkářům z pražské kavárny zkoušel neúspěšně podkuřovat.

Prezident sice přímo nerozhoduje, ale leccos ovlivnit může. Vzpomeňme na Klausův odpor k Lisabonské smlouvě. Kdyby měl dost
odvahy a nepodepsal, mohli jsme se možná vyhnout migračnímu, protizbraňovému i ekofašistickému diktátu a celá EU mohla nyní vypadat lépe.

Kritika Zemana je vesměs validní ale zveličená. Týká se z velké části formalit nebo drobností jako jsou vystupování, vulgarity, omyly apod. Zbytek je manipulativní hysterie, kdy kritici z ochoty diskutovat s Putinem vyvozují málem přípravy na připojení k imaginárnímu ruskému bloku. Kdyby měl reálnou šanci na zvolení třeba euroskeptický Hynek, bylo by to něco jiného. Jenomže on ji nemá. Zemanovo vrávorání u klenotů však přece jenom nemá větší váhu než tisíce rychle se množících muslimských migrantů, kterých bychom se už nikdy nezbavili. Nemáme snad dost zkušeností s jinou importovanou menšinou, na kterou stále doplácíme a snad do nekonečna doplácet budeme?

Média ovládaná převážně sluníčkáři zaujala k Zemanovi od jeho zvolení přístup na hranici internetové šikany. Už tehdy se začaly objevovat Výkřiky typu "Zeman není můj prezident" a dostávalo se jim nepřiměřené publicity. Byl pravidelným terčem urážek a zesměšňování. I bez jeho přešlapů by proti němu stejně vedli tuto totální válku. Mimo jiné i s pomocí hoaxů proti nimž jinak bojují se zaujetím inkvizice. Nyní dokonce s využitím provokace přímo ve volební místnosti. Za takových podmínek nikdy ani nedostal šanci "spojovat" národ, jak je mu nyní někdy vytýkáno.
Topolánek měl Toskánskou aféru související se solární krádeží, nahé fotky od Belusconiho, kopání do auta a rovněž vulgarity
apod., ale zdaleka nečelil takové mediální agresivitě jako Zeman. To o něčem vypovídá.

Antagonismus víceméně sluníčkářské "pražské kavárny" a Zemana však hovoří silně v jeho prospěch. Kdo jiný z relevantních kandidátů má lepší předpoklady říci "ne" jejich migrační eurolimonádě než Zeman? Proto má smysl ho volit. Ne jako ideál, ale jako nejmenší zlo.

Nahlásit

-
16
+

"Dočkám se jako člověk z opačného tábora někdy svého prezidenta, který by to nabombil v takovém stylu? Doufám, nevěřím."

Že by vstali noví Leninové a Tročtí? Doufejme, že ne.

Nahlásit

-
2
+

A zrovna inkluze a migrace jsou věci, kde souhlasím se Zemanem.

Nahlásit

-
10
+

Já bych to viděl mnohem optimističtěji. Na jednu stranu netuším, koho si vybrat, na druhou stranu mám pocit, že je mi vcelku jedno, kdo z těch 8 lidí na hradě bude. Že ať tam bude kdokoliv, tak to vlastně bude v pohodě. A kdybych dal dohromady lidi z předchozí volby a dnešní volby, tak si spíše budu vybírat mezi těmi 8mi letošními. Takže tady s panem Kašpárkem nesouhlasím - připadá mi, že jsou věci lepší než před těmi 5 lety.

Nahlásit

-
4
+

Když jsem slyšel Hillary nebo naše sociální demokraty řečnit před svým voličstvem (nemluvě o Babišovi), přišlo mi to stejně absurdní a surrealistické, jako kdyby se před schvácené negry (terminologie z Chaloupky strýčka Toma, první vydání) postavil bílý plantážník a spustil: "Bratři, dejte mi svůj hlas a společně vybudujeme lepší, demokratickou a spravedlivou společnost pro nás všechny." Hlavně aby ho jeho PR poradci odnaučili při tom procítěném řečnění práskat karabáčem.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
19
+

Nebo Santa Klaus v Saudské Arabii +:))

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
3
+

Nic si nenalhávejte, Zeman už vyhrál.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Demokraté už nejsou stranou dělníků, ale stranou intelektuálních elit a sexuálních menšin.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
8
+

Ano. Celou dobu říkám, že vítězství Trumpa v Pensylvánii, to je jako by Klaus zvítězil v Karviné.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
3
+

Vcelku bych souhlasil s tím, že se to MZ hrubě nepovedlo a z Hradu půjde, teď nebo za nějakou dobu, jako jeden z nejkomičtějších jeho dočasných obyvatel, čímž se zařadí čestně po bok takových malikánů, jako byli Ferdinand Dobrotivý a Antonín Novotný.

Druhá věc je, ovšem, jak k tomu štěstí hloupý Honza, totiž chytrý Miloš, přišel. Zemanovy plány v předchozí volbě byly negovány jednoduše a) pravomocemi prezidenta a b) reálným neformálním vlivem konkrétně samotného MZ mezi elitami. Vzhledem k tomu, že Zemana mezi elitami nebral vážně skoro nikdo už dávno před první přímou volbou, byly jeho šance cokoliv z jeho plánů prosadit, nulové. Pokud někdo 25 let čelí posměchu a nenávisti skutečně vlivných lidí v téhle zemi, stane se z něj mstivá, psychopatická a směšná troska.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
2
+

Rozhodně zajímavá myšlenka. Třeba si to Demokratická strana rozmyslí a nominuje někoho méně nevolitelného než byla Hillary.
O levici bych se ale nezmiňoval. Demokratická strana *bývala* stranou dělníků a pacujících "dolních miliónů". Teď je označuje za *burany*.

Nahlásit

-
6
+

http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-krimi/6710/osm-mesicu-zil-s-mrtvou-matkou.html

https://zpravy.idnes.cz/manzelka-mela-mrtvolu-muze-v-posteli-dsv-/krimi.aspx?c=A040202_195108_krimi_lkr

Už delší dobu mám pocit, že ovčáček, mynář a další kumpáni žijí na jednom starém hradě s mrtvolou. Buď žádný rozdíl proti minulosti nepostřehli, nebo z existenčních důvodů nemohou přiznat skutečný stav.

Nahlásit

-
-6
+

Děkuji za článek a objektivitu v dobách mediálního lynče.

Nahlásit

-
1
+

Zeman už prohrál (A tohle sebemrskačství je odporný.)

Před 5 lety tu MK psal článek, proč by i libertariáni měli volit Karla Schwarzenberga. Letos ne, proč? Protože mezi rozumnými lidmi, napravo i nalevo, už nikdo Miloše Zemana nebere vážně. To je velký rozdíl oproti Václavu Klausovi (nebo třeba i Andreji Babišovi). Vzpomínáte si ještě s čím šel Miloš Zeman do minulých voleb? EU federalismus, euro, velký projekty (jako kanál Dunaj-Ondra-Labe), velký myšlenky. Kde to všechno skončilo? Zbyl mu negativismus a nenávist, parta chlápků, který musí být i jemu samotnýmu odporný. Dají se s tím vyhrát volby? Možná, byť kurzy sázkových kanceláří se v posledních dnech mění v Milošův neprospěch. Každej kdo někdy stoupal po karierním žebříčku se někdy dostal do pozice, na kterou už neměl a uřízl si na ni ostudu. Chraň mě bože, abych někdy skončil tak strašně jako Miloš Zeman a nech mne raděj dožít s knížkama v chalupě na Vysočině.

Nahlásit

-
44
+