Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Stárnoucí pražská konzerva na Hrad!

10. 11. 2017
 14 247
12 komentářů

Přihlášení do diskuze

Nejoblíbenější příspěvek

Hele, vsiml si vubec Kasparek ve svem rozhorceni nad vekovou skladbou, ze na prezidenta se smi kandidovat od 40 let? Ze tedy prezidentsti kandidati pokryvaji temer celou vekovou kategorii, ve ktere se smi kandidovat?

Nahlásit
-
41
+

Nejméně oblíbený příspěvek

Republika je zřízení jaké? Prohnilé. Nejlepší státní zřízení je co? Monarchie.

Nahlásit
-
-7
+

Diskuze

Drahoš je vítač, jehož zvolení by nás vyšlo draho. Patří k předním signatářům sluníčkářské "Výzvy vědců" za přijímání takzvaných uprchlíků (www.vyzvavedcu.cz). Je to nepřijatelný kandidát.

Od kvót už Eurosvaz ustupuje a vymýšlí jiné mechanismy přerozdělování migrantů. Odmítání kvót za současného zamlčování svého sluníčkářského postoje k migrantům není nic jiného než ohlupování voličů.

Podobné je to i s jeho údajným odmítáním ekonomických migrantů. Z ekonomických důvodů totiž do Evropy míří bez výjimky všichni migranti. Jsou lákáni sociálními dávkami, ubytováním zdarma a všestrannou pomocí, které se jim dostává. Nezáleží na tom, proč se dali do pohybu. Bez vidiny pohodlného života v Evropě by neriskovali problematickou plavbu přes moře. Raději by šli do nějaké bezpečné Africké země.

Nahlásit

-
6
+

Monarchie je protekce dovedená k dokonalosti.

Prohnilé prvky v současném systému jsou naopak vesměs pozůstatky monarchismu a jeho svévolného přístupu k vládnutí. Moc politiků je třeba naopak omezit. Samotný nástup současné nedokonalé demokracie v minulosti např. dokázal odstranit hladomory.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
5
+

Pěknej nesmysl. Já volím (pokud jdu) výhradně tak, aby mi stát z poctivě vydělaných peněz ukradl co nejméně.
Jistěže v Praze jsou i odkláněči. Ale kolik procent (z toho cca 1.3mil) populace to bude?
Ten důvod odlišného volení Prahy je prostší - Praha po mnoho generací přitahuje inteligentní a vzdělané lidi. V Praze je nejvíce vysokých škol a i když na VŠ do Prahy člověk přijde z Horní Dolní, tak už v té Praze pak chce zůstat - a pokud něco umí, tak i může (musí si ale vydělat na vysoký nájem). V Praze je také pro takové lidi nejvíce pracovních příležitostí, zato příležitostí pro pomocné síly v zemědělství je zde naopak hrozivý nedostatek.
V Praze tedy žijí kvalifikovaní lidé, které stát nepřiměřeně oškubává. Zároveň tito lidé umějí počítat, protože ve škole dávali pozor a nehráli pod lavicí piškvorky - a proto si i umějí spočítat, jak moc je stát obírá.

Kdyby v Praze opravdu měli převahu odkláněči, lobbysti, zlodějíčci a příživníci, tak Praha naopak bude volit co největší regulace a zdanění, protože to je pro takové lidi živnou půdou.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
8
+

V Praze zas tolik nehraje roli morálka a ideologie jako spíš záruka toho , že u lizu zůstanou stále ty samé partičky na dojení veřejných rozpočtů na různé úrovni. Vzhledem k tomu, že se tam soustředí a hlavně rozdělují zdroje tak hlavní město přitahuje obrovské množství všelijakých zlodějíčků, odkláněčů, lobbystů a podobných existencí a tito všichni mají zájem na zachování status quo a z toho vyplývající odpor vůči politickým silám které by je mohli perspektivně ohrozit. Zjednodušeně řečeno, v Praze volí zloději a jejich rodinní příslušníci a také samozřejmě ovce nachytané na slogany o svobodě a Havlovi.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
2
+

Mně přijde politická rigidnost pražáků ( obzvlášť týká-li se obhajoby svobody, a vlastní odpovědnosti za svůj osud) fantatická, zejména v kontrastu neustálého hledání spasitele - vůdce, který mou zemi konečně vyvede z temnoty a zařídí jednotlivcům, kteří to sami nezvládli prosperitu a blahobyt (přesunem bohatství od těch, kteří to sami zvádají...). Bohužel, při pohledu na volební úspěch ANO v praze i tato rigidnost značně polevuje...:-(

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
5
+

Tady nejde o to, zda máte pravdu nebo ne (podle mne tak napůl), fakt ale je, že i pro mne je trochu záhadou naprostá absence kandidáta z této strany ideového spektra.
Sice bych ho víceméně jistě nevolil a asi by neměl příliš velké šance ani u ostatních voličů, ale to, že to nikdo ani nezkusí je zajímavé.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Agenda moderní levice = jak sebrat lidem ještě víc peněz.
Agenda nejmodernější levice = jak sebrat lidem všechny peníze.

Nahlásit

-
19
+

Koukám, že konzervativnost Prahy je progresivistům trnem v oku.
Ideálem asi je rudá Vídeň, nebo multikulti zelenorudý Berlín.
Sorryjako.

Nahlásit

-
11
+

Takové detaily neřeší

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
9
+

Už to tady kdysi bylo konstatováno. Česká politika - a s ní související myšlenková proudění - mají tendenci se neustále vracet do formujících devadesátek 20. století.

A svou roli v tom hrají právě Pražané, kteří třeba vytrvale 28 let posílají do politiky Marka Bendu, jenž se proslavil nejvíc svou rigorózní prací s velkými fonty a nadměrným řádkováním. Podobně to má u Pražanů dobré kdokoliv, kdo se přihlásí k Havlovi, ačkoliv krátce nato týž "havlovec a proevropský politik" podpoří třeba Topolánka. Toho Topolánka, který občas vystupuje jako Konvička na steroidech.

Běžný Pražan je vzdělanější a snad i inteligentnější, než je průměr české a moravské populace, ale jeho politické chování a zvláštní druh rigidnosti by zasluhovaly psychoanalýzu. Na druhou stranu, když vidím, jak venkovské obyvatelstvo skočí na lep kdejakému Okamurovi, tak kdo ví, co je lepší.

Nahlásit

-
4
+

Republika je zřízení jaké? Prohnilé. Nejlepší státní zřízení je co? Monarchie.

Nahlásit

-
-7
+

Hele, vsiml si vubec Kasparek ve svem rozhorceni nad vekovou skladbou, ze na prezidenta se smi kandidovat od 40 let? Ze tedy prezidentsti kandidati pokryvaji temer celou vekovou kategorii, ve ktere se smi kandidovat?

Nahlásit

-
41
+