Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Očima expertů: Aby k nám nepřišla celá Afrika

3. 11. 2017
 16 609
5 komentářů

Přihlášení do diskuze

Nejoblíbenější příspěvek

Pomoc Africe je jako pomoc drogově závislému. Napřed musí sám chtít a potom má pomoc smysl.

Nahlásit
-
42
+

Diskuze

Asi správný názor je řešit problémy individuálně. 1. Budovat sekulární školy 2. Stavět továrny 3. Masivní antikoncepční kampaň podpořená finančními stimuly. Čína devastující populační explozi dokázala
zastavit. Politika jednoho dítěte má vedlejší negativní efekty, ale při řešení takto složitých problémů se vždy jedná o výběr menšího zla (hladomory nebo převaha chlapců).

Nahlásit

-
1
+

Trochu mne mate, že v závažných otázkách chodíme kolem horké kaše a nikdo není ochotný se zabývat skutečnými důvody proč něco nefunguje. V Bostonu jsem poslouchal zajímavý a v podstatě tvrdý názor vysoce postaveného Afričana. Prohlásil,že by si Západ měl uvědomit, že si, za dnešní situace, Afričané nedokáží sami bez pomoci vládnout.
Jako praktickou ukázku jsem viděl ostrov Providential - Caicos. Ostrov patřící Anglii. Dokud byl plně pod anglickou správou byla to oáza pohody, pořádku a bezpečí. V rámci politické korektnosti nastoupila zvolená místní správa a situace se rapidně zhoršila. Korupce, korupční policie, přepady a nevyřešená vloupání. Žádná pohoda, žádné bezpečí, ale velký slam obývaný převážně Haiťany. Tam není radno se
vydat, tam jde o život. Kdepak asi došlo k chybičce? Že by přece tak trochu v mentalitě? V malém podoba některých části dnešní Afriky?

Nahlásit

-
7
+

Přesně tak. Evropa a spojené státy na tom v osmnáctém století byly stejně jako Afrika dnes. Japonsko a Korea žily do 19. století ve středověku - a za padesát let Japonci porazili Rusy.
Prodávejme jin technologie, know-how, posílejme odborníky - pokud je Afričané sami budou chtít.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
5
+

"Pomoc " západu kamkoliv končí tragicky. Existuje jenom jeden recept. NECHTE JE BÝT.

Nahlásit

-
17
+

Pomoc Africe je jako pomoc drogově závislému. Napřed musí sám chtít a potom má pomoc smysl.

Nahlásit

-
42
+