Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Mutti Merkelová potřetí recyklovaná

28. 8. 2017
5 komentářů

Přihlášení do diskuze

Nejoblíbenější příspěvek

Výběr mezi Merkelovou a Schulzem je výběr mezi skoro levicí a dementní levicí. Vůbec Němcům nezávidím. Já bych asi volit nešel.

Nahlásit
-
9
+

Diskuze

Někdo na ní má její složku od Stasi. Jinak si její politiku vysvětlit nelze.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
2
+

Výběr mezi Merkelovou a Schulzem je výběr mezi skoro levicí a dementní levicí. Vůbec Němcům nezávidím. Já bych asi volit nešel.

Nahlásit

-
9
+

No prima, to vypadá na docela kágébáckou rodinu :(

Mě se podařilo vygooglit toto, ale nějak extra věrohodně to nevypadá:
http://www.hlavnespravy.sk/kto-je-merkelova-a-preco-nespomina-na-zivot-v-donecku/753024

Už ty "hlavne spravy" jsou podezřelé. Není někde nějaký hodnověrnější zdroj, který by uvedené informace potvrzoval/vyvracel?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
4
+

https://cs.wikipedia.org/wiki/Angela_Merkelov%C3%A1

"Narodila se v červenci 1954 v tehdejším Západním Německu v Hamburku, jako Angela Dorothea Kasnerová, dcera luteránského pastora Horsta Kasnera (1926-2011) a učitelky latiny a angličtiny Herlind Kasnerové (rozené Jentzsch, 1928 v Gdaňsku). Na podzim 1954 se rodina přestěhovala do Německé demokratické republiky, do Quitzowa u Perlebergu, kde její otec nastoupil na nové místo pastora. Od roku 1957 vyrůstala s dvěma mladšími sourozenci Marcusem (*1957) a Irene (*1964) v Templinu v okrese Uckermark. V roce 1961 začala svou školní docházku jako žákyně prvního stupně tzv. Vyšší polytechnickou školu (Polytechnische Oberschule). Začátkem sedmdesátých let vstoupila do východoněmeckého Svazu svobodné mládeže Freie Deutsche Jugend (FDJ). Po maturitě s výborným prospěchem, kde se projevilo její nadprůměrné nadání pro matematiku a cizí jazyky, studovala od roku 1973 fyziku na Univerzitě v Lipsku.
Odmítla spolupráci se Stasi, která jí byla – i díky smířlivému postoji jejího otce k režimu – „nabídnuta“ po získání univerzitního diplomu v roce 1978. V její složce vedené Stasi je zaznamenán její kritický postoj vůči komunistickému režimu a souhlas s činností polského opozičního odborového hnutí Solidarita. Doktorát fyziky získala 1986 u prof. Lutze Zülickeho prací o rychlostních konstantách při reakcích jednoduchých uhlovodíků. Od roku 1978 do 1990 pracovala jako vědecká spolupracovnice na Institutu fyzikální chemie Akademie věd NDR v Berlíně v oboru kvantové chemie. Zde byla členkou krajského vedení FDJ a stala se sekretářkou této mládežnické organizace pro agitaci a propagandu na Akademii. Nikdy však nevstoupila do žádné ze stran politického bloku vedeného SED."

FDJ = východoněmecké SSM, Mutti Merkel byla dokonce tak pokročilá, že vedla agitaci a propagandu na Akademii ... byla prostě kovaná.

Bližší informace se najdou i zde: https://www.kosmas.cz/knihy/187841/prvni-zivot-angely-m/

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
7
+

"Dcera luteránského pastora by se tak mohla vyrovnat Helmutu Kohlovi, který vládl Německu 16 let "

Někde jsem zaslechl, že ten pastor emigroval ze západního do východního Německa. Je to pravda?

Nahlásit

-
6
+