Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Jednoho malého sexistu Google vyhodil. Velkým pomáhá

18. 8. 2017
 16 897
22 komentářů

Přihlášení do diskuze

Nejoblíbenější příspěvek

Že já blbec to vůbec četl.

Nahlásit
-
58
+

Diskuze

Mám pocit, že mu ta školení spíš lezla na nervy a proste to muselo nějak ven.

Nahlásit

-
3
+

Ještě ke Kašpárkově poslednímu odstavci:

Youtube masově demonetizuje videa s politicky nekorektním obsahem. Zdaleka se přitom nejedná pouze o nějaké neonacisty, jak mlží Kašpárek. Od příjmů z reklamy jsou odříznuti youtubeři s milionem subscriberů jen proto, že prezentují konzervativní politické názory. Některým byla dokonce demonetizována i videa, která kritizují moderní umění a podobně. Byly odříznuty také celé křesťanské organizace. Někomu byla paušálně demonetizována všechna videa, v jejichž názvu bylo slovo islám.
Levice ví o čem mluví, když říká, že demonetizace nestačí a že je nutno přikročit k cenzuře. Takový jeden chlápek sedící ve své kuchyni s notebookem a videokamerou má milion denních shlédnutí, což je číslo srovnatelné s tištěným nákladem New York Times. Když si rozlije vodu do klávesnice, oprava ho stojí 500 dolarů, což je ztráta, kterou New York Times vyprodukuje za pár minut. Když tomuto člověku čtvrtina jeho subsriberů pošle ročně v průměru jeden dolar, je za vodou. Kulturní marxisté budou muset v boji o hearts and minds přitvrdit.

Nahlásit

-
8
+

PS. Ještě jsem se k tomu dnes vrátil. Docela pěkné summary je na Wiki: https://en.wikipedia.org/wiki/Sex_differences_in_intelligence a jak ošidné je v tomto oboru odlišit biologické a kulturní rozdíly je krásně vidět na - cituji - ...girls perform as well as boys on standardized math tests. Although 20 years ago, high school boys performed better than girls in math, the researchers found that is no longer the case. The reason, they said, is simple: Girls used to take fewer advanced math courses than boys, but now they are taking just as many.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

ad 2) Souhlasím. Vzpomínám si, když jsem tuhle teorii poprvé četl na blogu Jaroslava Borovičky (pinus@chicago), strašně se mi líbila. Ovšem ne každá krásná teorie sedí s realitou a zrovna tady mám dojem, že byla pozdější analýzou na větším vzorku vyvrácena (mohu se mýlit, nechce se mi to dohledávat). Mch. že Jaroslav Borovička tuto teorii veřejně hájí a přitom působí jako profesor na NYU, znamená, že to se svobodnou diskuzí na amerických univerzitách zase nebude tak špatné (ano Larry Summers, já vím).

ad 3) To určitě. Ostatně já měl na mysli spíš lidi s různými životními osudy, ne nutně pohlaví / etnicitu, byť ta k tomu patří taky. Být o deset let starší než vaši spolužáci a mluvit se silným přízvukem může být větší zátěž než býti černoškou z Brooklinu.

Jinak mě na JD asi nejvíc vadí a) že dle všeho lhal o svém PhD na Harvardu b) argumenty do mema vybíral jednostranně. Já vím, že zrovna tohle tu na FinMagu dělá kde kdo (proto ostatně články "Očima expertů" už ani neotvírám), ale tohle bude IMHO proti JD použito.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

A poučení: pokud chcete informace, nevystačíte si se spoléháním na sociální sítě typu Facebook či vyhledávače typu Google. Informace tam jsou filtrované a cenzurované.
Bude třeba se vrátit ke klasickému bookmarkování stránek, které považujeme za důvěryhodné, a jiné vyhledávače, například Duckduckgo.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
2
+

Nejpoučnější je poslední odstavec: kampaň neomarxistické levice za cenzuru internetu nabírá na obrátkách.

Nahlásit

-
6
+

ad 2) Platí to i pro stejný průměr a rozdílné rozptyly. To, že rozdělení nemusí být Gaussovské (a mnohdy opravdu nebude, jen lidi, kteří jiná rozdělení neznají si malují vše jako zvon :-)) je možné, ale na věci samé to nic moc nemusí měnit, velký rozdíl v extrémech bude většinou platit stále. Ovšem zrovna IQ je gaussovské z definice.
ad 3) Dneska se pod pojmeme diversity mezi "liberály" míní rasová, etnická a muž-žena rozličnost. Jenže to je právě rasismus a sexismus.
Ta skutečně výhodná firemní diversita spočívá v jisté rozličnosti zkušeností, znalostí, životních filozofií, apod. které vedou k větší variabilitě náhledů a přístupů k řešení problémů. Míra oné rozdílnosti ale zároveň nesmí být taková, aby bránila vzájemnému porozumění a spolupráci.
Nejde o to, že někdo je černej a někdo není. Rasa/pohlaví sice často se jmenovanými vlastnostmi souvisí, ale v nich samotných to není! A to je ten problém s onou diversity v korporacích, chopili se jí z "univerzit" zideologizovaní hlupáci, kterým uniká podstata věci.

I u nás máme takového příkladného rasistu z americké university. Igor Lukeš před měsícem v rozhlasu hlásal skvělost rasové diverzity. Explicitně rasové! A ani mu to nepřišlo blbý. Že jde jen o ideologické žvásty demonstruje pohled na stránky ústavu, kde působí. Není zrovna příliš "rasově diverzifikovaný".

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
12
+

Na českém webu asi nejlepší článek. Dovolím si pár oprav:

1) ...není dostatečným důvodem k výpovědi... Lze předpokládat, že Damore pro Google pracoval "at will", tudíž Google ho mohl kdykoli na hodinu bez odstupného propustit. Ovšem federální právo pamatuje na ochranu "potížistů", zvlášť u společnosti, která nemá odbory. Dál už je to otázka pro právníky, ale je logické, že nelze propustit zaměstnance ve chvíli, kdy vás obviní z diskriminace / porušování zákonů.

2) Argument JD o tom, že i malý rozdíl v průměru vede k velkému rozdílu v extrémech, je platný. Tedy pokud věříte, že rozdělení je Gaussovské a se stejným rozptylem. Tahle část mema mi přijde nejzajímavější a překvapuje, kolik lidí ji nechápe. Že se Google nezajíma o průměry, ale extrémy není protiargument, právě naopak. I malý rozdíl v průměru povede k velkému rozdílu u nadprůměrných.

3) Jestli jsem si ze 4 let práce a života v USA něco odnesl, tak že diverzita funguje a určitá opatrnost proti i třeba nechtěnému šlápnutí na kuří oko je nezbytná. Konečné rozhodování vedení Googlu nezávidím. Obě možnosti špatné, otázka je, která víc.

Nahlásit

-
1
+

To není možné, já dal Fuldovi +!

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
6
+

Nejde přece o to, jestli měl James Damore pravdu. Jde o to, že ho ti "korektní" primitivové za sdělení jeho názoru vyhodili.

Nahlásit

-
19
+

Za přečtení stojí i jeho předchozí komentář "Proč jsou mezi špičkovými matematiky hlavně muži?":

http://pinus-chicago.blogspot.cz/2008/07/proc-jsou-mezi-spickovymi-matematiky_7489.html

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
4
+

V případě Googlu a podobných výběrových firem ale právě vůbec nejde o průměr. Pro kariéru v těchto firmách je zásadním předpokladem matematické myšlení. A i když v průměru muži i ženy dosahují v matematických testech stejných výsledků, pokud půjdeme od průměru dál, zjistí se, že muži začínají vynikat. V obou směrech, tedy jak v té horší, tak v té lepší části. Na úrovni, která odpovídá cca PhD. programům, což jak předpokládám bude i případ zaměstnanců Googlu a spol., je převaha mužů nad ženami už 8:1.

Dost hezky to popisuje pinus na svým blogu:
http://pinus-chicago.blogspot.cz/2010/01/chlapci-devcata-matematika-uz-je-to-tu_4276.html

Nahlásit

-
9
+

Ten poslední odstavec je úplně nejlepší.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Nařízená dieversity není nic jiného než posuzování lidí podle rasy a pohlaví, neboli rasismus a sexismus :-)

Nahlásit

-
16
+

Dobrý článek!

"Zatímco ve Spojených státech připadá na dva lékaře jedna lékařka, v Sovětském svaze to bylo naopak. A pokud neberete za argument příklad ze sovětského sociálního experimentu, pak by vás mohlo zaujmout, že na konci šedesátých let bylo programování, o které Damoremu jde ze všeho nejvíc, považované za ženskou práci i ve staré dobré Americe."

To je pravda, ale mrkněte na http://slatestarcodex.com/2017/08/07/contra-grant-on-exaggerated-differences/ :

"Galpin investigated the percent of women in computer classes all around the world. Her number of 26% for the US is slightly higher than I usually hear, probably because it’s older (the percent women in computing has actually gone down over time!). The least sexist countries I can think of – Sweden, New Zealand, Canada, etc – all have somewhere around the same number (30%, 20%, and 24%, respectively). The most sexist countries do extremely well on this metric! The highest numbers on the chart are all from non-Western, non-First-World countries that do middling-to-poor on the Gender Development Index: Thailand with 55%, Guyana with 54%, Malaysia with 51%, Iran with 41%, Zimbabwe with 41%, and Mexico with 39%. Needless to say, Zimbabwe is not exactly famous for its deep commitment to gender equality."

Existuje tady humorná možnost, že otevřená liberální společnost dává lidem možnost, aby lidi projevili své preference -- a teda i možnost otevřít genderové nůžky, pokud vrozené předpoklady existují. Což je samozřejmě sporné.

Nahlásit

-
7
+

Zajímavější by byl experiment s firmou Gypsies only. To by žádný řev nenastal, respektive kdo by se ozval, byl by označen za rasistu a xenofoba.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
3
+

Souhlas je to střet sociálního inženýra Kašpárka s jinými sociálním inženýry.

Navíc pan Kašpárek nemluví pravdu, když vydává Alt right jen za rasisty a fašisty:

http://www.bawerk.eu/clanky/texty-jinych-autoru/paranoidni-hillary-versus-alt-right.html

"Takže co dalšího můžeme čekat od Alt-right? Zhruba řečeno to jsou Tradicionalisté, nejčastěji v katolickém stylu. A i když nejsou věřící, tak jsou sympatičtí ke křesťanství. Dalo by se říct, že jsou „kulturní křesťané“.


Ekonomie není ve středu zájmu, ale obecně vládne kladný přístup k Rakouské škole a politicky jsou obecně pro menší stát.


Diverzita jako různé individuální národy, nikoliv levičácká vize světového koncentráku, kde jsou všichni nuceni žít na jedné hromadě, a kde člověk nerozezná Německo od Etiopie.
Někteří chtějí „silnou armádu“, ale názor je takový, že pouze jen na obranu. Rozhodně chtějí mír a dobré vztahy s Ruskem a přestat si hrát na světového policajta. Nejlépe jejich postoj vyjadřuje heslo: „America First“.


Ideologické pozadí vyplňují jména jako Oswald Spengler, Julius Evola, Sam Francis, či z libertariánských a jim blízkých autorů H. L. Mencken, Paul Gottfried, Hans Hoppe a Murray Rothbard.


Odporují demokracii a rovnostářství, místo nich přijímají hierarchicky strukturovanou společnost.


Odmítají masovou imigraci. A když nyní mohou i ti pomalejší vidět, co s Německem udělala Mengela Merkelová i s tím svým heslem: „Wir scheissen das!“ (nebo tak nějak), jsou důvody celkem nasnadě.


Též ostře vystupují proti multikulturalismu, feminismu a politicky korektní myšlenkové policii, která by ráda přepsala dějiny a prezentovala každého bělocha v historii jako zavrženíhodné individuum, čímž by mělo dojít k přijetí „bílé viny“ a ztrátě historické národní paměti a identity. Např. snaha prezentovat George Washingtona nebo Thomase Jeffersona pouze jako zavrženíhodné rasisty, sexisty a pracháče (zločin sám o sobě), kteří dost možná trhali mouchám křidélka."

Je to tedy mnohem vrstevnatější společenství než je prezentováno medii hlavního proudu a Kašpárkem.

Nahlásit

-
9
+

Pan inženýr se stavěl proti socializaci vesnice, a za to ho stihl spravedlivý trest.

Nahlásit

-
5
+

Však už něco podobného máme: taxíky řízené ženami sloužící jen ženám, ženské vagony... Ale založit takhle firmu "Whites only", to by bylo řevu...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
8
+

Klasický liberál k tomu může mít jenom jeden komentář: Smlouva mezi zaměstnavatelem a zaměstnancem je čistě jejich věc a nikdo, zdůrazňuji NIKDO, nemá do jejich vztahu zasahovat. Pokud například nějaká podnikatelká nesnáší muže a rozhodne se žádného ve své firmě nezaměstnat bez ohledu na následky pro firmu, je to čistě její věc a nikomu do toho nic není.

To, co popisuje článěk, je občejná hádka sociálních inženýrů a sluníčkových aktivistů o tom, čí zaručená cesta ke štěstí má být ostatním násilím vnucena. Relevantní otázkou by mohlo být, zda James Damore porušil smlouvu s Googlem a byl vyhozen v souladu s ní nebo pod nátlakem aktivistů. Tu si nikdo v článku nepoložil.

Nahlásit

-
5
+

Len tak medi nami ženami ...
Sovietsky experiment asi nebol experiment, ale výsledok povojnovej demografie.

Nahlásit

-
7
+

Že já blbec to vůbec četl.

Nahlásit

-
58
+