Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Paříž není řešení

21. 6. 2017
6 komentářů

Přihlášení do diskuze

Nejoblíbenější příspěvek

Máme nějakou politiku proti útoku mimozemšťanů? Bez ní naše civilizace nepřežije.

Nahlásit
-
12
+

Diskuze

Obávám se, že tohle Vám nikdo nevysvětlí. :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Něco tu nesedí.
Hmotnost atmosféry je asi 5,1-5,6 * 10E 15 tun ( http://fykos.cz/rocnik12/reseni/reseni3-3.pdf ), z čehož činí oxid uhličitý 0,4% (wiki), tedy něco přes 2 biliony tun. Do konce století se mají snížit emise CO2 o 6 bilionů tun, tedy trojnásobek! Jak je to spočítané? Znamená to, že když se nesníží emise, naroste podíl CO2 v atmosféře na 1,6%, tedy čtyřnásobek? A když to teď "všechno vypneme", zmizí přičiněním flóry CO2 z atmosféry úplně?
Je mi jasné, že výpočet množství CO2 v atmosféře je "mechanický" a zanedbává různé faktory, ale ten nepoměr je stejně zarážející a naznačuje, že některé z těch čísel jsou hausnumera.
Děkuji za vysvětlení :-)

Nahlásit

-
3
+

Jenom slepý ideolog vyčítá komukoli změnu názoru. Vývoj nám odhaluje to co jsme dříve nevěděli, a jenom hlupák setrvává na svém názoru, když výzkum ukáže tyto názory jako chybné.

Co říkají skuteční vědci, zabývající se výzkumem v oblasti zdrojů energie? Cituji z MIT Technology Review:
On Monday, a team of prominent researchers sharply critiqued an influential paper arguing that wind, solar, and hydroelectric power could affordably meet most of the nation’s energy needs by 2055, saying it contained modeling errors and implausible assumptions that could distort public policy and spending decisions.

The fear is that legislation will mandate goals that can’t be achieved with available technologies at reasonable prices, leading to “wildly unrealistic expectations” and “massive misallocation of resources,” says David Victor, an energy policy researcher at the University of California, San Diego, and coauthor of the critique. “That is both harmful to the economy, and creates the seeds of a backlash.”

Nahlásit

-
3
+

a co politiku proti nárazu asteroidu?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
5
+

On autor taky předvedl pár názorových obratů. A jeho kniha Skeptický ekolog je jenom umě přepracovaná verze knihy Juliana Simona, Největší bohatství.

Nahlásit

-
0
+

Máme nějakou politiku proti útoku mimozemšťanů? Bez ní naše civilizace nepřežije.

Nahlásit

-
12
+