Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Alternativní pravice a liberalismus

1. 12. 2016
 6 621
69 komentářů

Přihlášení do diskuze

Nejoblíbenější příspěvek

Naprosto nemístné srování. Imigranti, které zmiňuje pan Tětek v odkazu na přistěhovalectví mezi lety 1850-1925 do USA, připlouvali s jasnou vidinou nalézt si práci. To není slovíčkaření - postačí dohledat si fotografie nebo filmové záznamy z pozdních let imigrace a všimnout si obsahu kufrů těch imigrantů. Kromě základních a osobních věcí tam často byli i pracovní nástroje - ševcovské, zednické, krejčovské. Ti lidé chtěli pracovat a připlouvali připravení práci přijmout. Němci a Slované nastupovali automaticky k pásům do fabrik, Italové proudili na výškové stavby, Irové budovali železnice.

Dnešní imigranti kromě mobilů a kreditních karet toho moc s sebou nemají. Možná, že věříte, že si své pracovní vybavení přinášejí v hlavě ve formě znalostí a vzdělání. Těžko se ale začlení do společnosti, kde i pro tuzemské absolventy vysokých škol začíná být stále důležitější možnost prokázat dosavadní praxi a pracovní zkušenosti než dokončené vzdělání. Pokud je vůbec pravdou, že jádro imigrantů tvoří vystudovaní lékaři, inženýři nebo učitelé.

Otázkou zůstává, zda by imigrace byla tak masivní, pokud by Evropa dala jasně najevo, že vítá pouze toho, kdo si nalezne sám práci a dobu, po kterou práci bude hledat, přečká ze svých prostředků. Pokud se vám to zdá neetické, pak tímto způsobem evropské vlády přistupují k absolventům škol - dětem občanů, kteří svými daněmi tyto vlády živí. Absolvent bez doložené pracovní historie nemá po ukončení školy na podporu v nezaměstnanosti nárok. Je tedy očividně diskriminován.

Evropu čeká technologický skok do doby, kdy Industrie 4.0 vyžene od pracovních míst velké množství lidí. Zůstanou patrně především ti, kteří nabízejí činnosti, které nejde plně automatizovat - tedy "člověčí" interakci - ošetřovatelé, lékaři, zahradníci, kadeřnice, psychologové,úklidové služby, hasiči. Případně zůstanou pracovně aktivní ti, kteří budou Industrie 4.0 rozbíhat a udržovat - programátoři, designéři, testeři, kodéři a špičkoví odborníci, jejichž intuici a kreativitu nebude možné algoritmizovat.

Do té skupiny IT geeků většina islamistů nikdy nezapadne, tam totiž nezapadne už ani bílý muž nebo žena středního věku - prolistujte si knihu Disrupted. Nebo lépe, zkuste si podobnou zkušenost prožít - já jsem tuto příležitost měl.

V té první skupině také islamisty příliš nenajdete - když si bude moci tuzemec vybrat, zda se nechá stříhat nebo břitvou holit od Vaška nebo Muhammada, dá se očekávat, kdo bude mít více klientů.

http://byznys.ihned.cz/c1-65356600-nemecku-se-nedari-najit-praci-pro-uprchliky-firmy-s-miliony-pracovniku-zamestnaly-jen-54-migrantu

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu
-
24
+

Nejméně oblíbený příspěvek

Jen bych připomněl, že migranti, co se s nasazením života snaží dostat z Francie do Británie, opravdu nehledají příznivější sociální systém. To by totiž zůstali v té Francii.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu
-
-11
+

Diskuze

Těžká fantasmagorie. Proč pak asi dnes nevnikají nová veřejná prostranství tak, že se domluví majitelé pozemků a zpřístupní je veřejnosti? Vždyť i dnes by to přece podle Vás mohlo fungovat stejně. Ze soukromých sadů spontánně veřejné parky nevznikají. :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

V soukromém obchoďáku, soukromém zábavním parku či v soukromé ZOO asi hodně trpíte, co?
Zato ve státním Sherwoodu před Hlavákem to je cool...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Ale vždyť se můžete domluvit se svými soudruhy, spojit SVÉ pozemky a nazvat je veřejným prostorem. Zase se tváříte, jako by vám v tom někdo bránil!

Jen my ostatní budeme chodit do soukromých zoo, soukromých parků, na soukromá náměstí a "trpět" pod zákonem trhu "náš zákazník - náš pán".

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Citace - Jan Capouch / 06.12.2016 11:40

Samotná zbraň cca 6500,-. Ale připočtěte náboje, zásobníky, sumky, maskáče, kvalitní boty, čištění, pravidelný trénink na střelnici, nemluvě o nějakém vylepšování pažbení a přidání kolimátoru...


Ve srovnání s tím, co nás stojí NEFUNKČNÍ armáda je to totální pakatel. Tzn. kdybych na ně nemusel platit, koupím si tuto výbavu klidně každý měsíc.

Armáda nás neochránila před Němci, Rusy, bolševickým pučem...
Policie je spíš na buzerování vlastních občanů a udržování režimu.
Až EU pískne, naši politici se sehnou, ozbrojené složky srazí kramfleky a ČR přijme kvóty.
Decentralizovaná územní obrana bez možnosti ji vyřadit zastrašením jednoho Beneše/Háchy/Dubčeka, by byla něco jiného.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
2
+

Představte si, že jste podnikatel.

Někde v Turecku se začnou hromadit uprchlíci, protože někde v Sýrii vypukla válka (kterou tam mimochodem vyprovokovaly ty státy, o kterých se mylně domníváte, že nás chrání).
Nebo začnou "vzlínat" lidé z subsaharské Afriky do Libye - opět protože to tam naše milé státy rozbombardovaly a rozhasily.

Odborníci, analytici a tajné služby na uprchlickou vlnu upozorňovaly rok dopředu.
Co jako podnikatel uděláte? No vycítíte podnikatelskou příležitost. Začnete pojišťovnám i dalším subjektům nabízet zbraně, mobilní zábrany, atd... Pojišťovny a další subjekty začnou jednat s bezpečnostními agenturami a se soukromými armádami o poskytování jejich služeb. Na ohrožená místa (ohrožená výskytem pojistné události) se začnou stahovat pinkertoni, žoldáci, technika.

Podle mne není zapotřebí zas až tak moc představivosti...
Když vidíte, jak u nás lidi vyšilují aniž jsem kdokoli přišel, tak podle mne to je jasný potenciál k výdělku na službách v oblasti bezpečnosti.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

V takovém stavu jsme nyní :-)
------------------------------ -----------
Podceňujete lidi - lidé by přeci dopředu viděli, že jedna pojišťovna se chová nepěkně. Či že získává výsadní postavení. A tak by ji (platící klienti) mohli opustit.
Stejně tak by to viděli její konkurenti - hlasitě by na to upozorňovali, případně se proti ní spojili.
Navíc zde máme teorii optimální velikosti firmy, kterou když přesáhne, stává se neefektivní a rozcupuje jí malá dravá konkurence.
Navíc by sami lidé byli ozbrojeni a mohli by se nátlaku bránit.
Aby si pojišťovna udržela monopol, musela by se dopouštět nelegitimního násilí. Musela by ovládnout sdělovací prostředky a školy a po generace lidem vtloukat do hlavy, že monopolní pojišťovna tu je od Boha a že jinak to ani nejde. Musela by zaměstnat všechny učitele, intelektuály, ekonomy, aby šířili propagandu o nenahraditelnosti ThePojišťovny a nutnosti jejího monopolu. Musela by násilím lidem sebrat zbraně a zmonopolizovat si emisi peněz.
Zkrátka takové zvrhnutí mi přijde nepravděpodobné a i pokud by k němu došlo, dostaneme se při nejhorším do dnešního stavu.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Pro poučení jak si neomarxisté Dolfové Žídek a Pánek představují "svobodu" imigrace: www.bawerk.eu/clanky/liberalismus-a-jine/imigracni-politika-levych-libertarianu.html.

Běda vám, pokud s tím nebudete souhlasit, to na vás hned začnou sprostě útočit.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Tak neomarxista Bohumír Dolf Žídek vám vzkazuje, že pokud shledáváte něco pozitivního na Alt right, tak jste neofašisté:)))

Nahlásit

-
0
+

Samotná zbraň cca 6500,-. Ale připočtěte náboje, zásobníky, sumky, maskáče, kvalitní boty, čištění, pravidelný trénink na střelnici, nemluvě o nějakém vylepšování pažbení a přidání kolimátoru...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

SA-58 stojí pár korun

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Středověk náš vzor! :-) Vždy ty Vaše fantasmagorie skončí návratem do středověku. :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dnes byli občané v Evropě odzbrojeni s tím, že o jejich bezpečnost se postará stát. Nebylo to tak ale vždycky. Dříve se dokázaly úspěšně brátnit i menší skupiny jako města, hrady a podobně. Konec konců i jednotivci. Není důvod si myslet, že by dnes nebyly nalezeny adekvátní metody obrany.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pokud někdo svoji obranu zanedbá, tak na to může doplatit. To se týká států stejně jako vesnic nebo jiných regionů. Například ČR a většina evropských států vydává na obranu méně, než samy uznaly za dostatečné (2%HDP) a spoléhají se na USA a nechávají se ukolébávat desítky let trvajícím klidem. Francie a další státy nechaly vedle sebe vyrůst silné Německo, aniž by si vytvořily dostatečné možnosti obrany atd.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Zbraně jsou drahé. A je velký rozdíl zbraň vlastnit a umět ji ovládat. A ještě další věc je umět bojovat kolektivně. Též od jisté úrovně blahobytu vznikají zábrany k boji - kdo mečem zachází, mečem schází. Chuďas riskuje konec bídného a trudného života a může získat kořist a prestiž, bohatec ztrácí pohodlí a riskuje zdraví a život, přičemž si nemůže nijak zvlášť polepšit. Profesionální voják je proti milicionáři v obrovské výhodě. Rizikem je, že armáda nakyne do neudržitelných a neufinancovatelných rozměrů a pak začne nový cyklus.

Jinak pro švýcarský sytém jen slova respektu.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Když bude dvacet let klid, tak budou nejspíš nečinně čekat. A co když bude účinná obrana nabízena, ale nebude po ní poptávka?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

ad první věta) pokud jsou někde neozbrojení lidé, tak proto, že stát jim nedovolí se ozbrojovat nebo to komplikuje na hranici zákazu. Existují výjimky států, kde se vládnoucí elita svých občanů nebojí. Např. 2. dodatek v USA nebo povinnost mít doma zbraň ve Švýcarsku. Tam případný útočník už dnes narazí daleko tvrději než třeba ve Francii, kde i policisté hlídající redakci Charlie Hebdo byli neozrojení.

ad druhá věta) připomínáte katastrofisty, kteří tvrdili, že privatizací lesů, budou všechy privatizované lesy vykácena, za účelem okamžitého zisku a zbyde nám tu holá krajina. Pravý opak je pravdou. O bezpečnostních agenturách platí to samé.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Jakkoliv si to neuvědomujete, tak Hitlerovi se tady nejvíce blížíte vy.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

O tom přece panTětek píše. Hlasováním na svobodném trhu žádné přerozdělování nezvolíte.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Vycházíte z mylného předpokladu, že vámi zmínění vesničané, nebo kdokoliv jiný, budou nečinně čekat až je někdo přepadně. O tom, co mohou dělat na svoji obranu, už bylo dost řečeno a napsáno, tak to nebudu opakovat. Obecně ale platí, že když někdo poptává učinnu obranu, tak v tržním prostředí mu ji někdo nabídne. Proč? Protože pro obě strany je to výhodné.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Přesně tak, žádný Hitlerův rozkaz na téma konečného řešení neexistuje a nikdy neexistoval.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nejhorší jsou myšlenky, které kráčí světem se sekerou nebo jinou zbraní. Akorát nevím, jak to ty nehmotná abstrakta vlastně dělají:)))

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jakmile má někdo v rukou zbraně, je proti neozbrojeným lidem v obrovské výhodě, jakmile jsou ozbrojenci organizovaní, je to ještě o level výše. Jakmile delegujete obranu na někoho jiného, bude tato moc vždycky nakonec zneužita.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

A to jste přečetl kde?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

To právě neměl. Vyvražďování židů a dalších nebylo nikdy schváleno nějakými zákony. Pusťte si film Konference ve Wannsee/Conspiraci.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Netvrdím, že tygr je zlý nebo špatný. Je to zvíře a Vy chcete, aby se lidi řídili svobodou, jakou mají zvířata. Pak když se mezi sebou začnou lidi vraždit, bude říkat, že nejsou zlí ani špatní, protože je to přece jejich zvířecí přirozenost. :-(

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nebezpečná JE PRÁVĚ myšlenka o nadřazenosti Árijců. Vše ostatní z ní pak vycházelo. Hitler měl na všechno řádně přijaté zákony a vše bylo i v nejlepším souladu s jeho morálním náhledem na svět. A právě proto po druhé světové válce vznikla Listina základních práv a svobod, která omezuje zákonodárce v tom, co všechno uzákoní.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-1
+

Tygr není zlý. To je lidská morální kategorizace. Lepší argument je, že šimpanzi také vedou vyhlazovací války, a že šelmy také umějí zabíjet pro zábavu i svou kořist dlouho a zbytečně trápit.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Nebezpečná není myšlenka o nadřazenosti Árijců, dokonce ani to o podřadnosti Židů. Nebezpečná je myšlenka, že se na mne nevztahují právní i morální normy, nebo-li že je dovoleno vše prospívající "revoluci". S tím ostatně nepřišel führer.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Vlezte si do klece k tygrovi a zkuste mu vysvětlit, jak jsme to nejhorší, co nosila tato planeta. :-) Možná Vám pak dojde, co jsem měl na mysli. :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Kdo věřil v nadřazenost árijců je úplně jedno. Hitler, jako jeden z nich nám zcela přesvědčivě ukázal, jak nebezpečná taková myšlenka může být a kam může její aplikace v praxi vést.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+
1/3