Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Šestnáctero čínských dvířek

9. 11. 2016
2 komentáře

Přihlášení do diskuze

Nejoblíbenější příspěvek

Budu muset koupit pár akcií společností vyrábějících intimní lubrikační prostředky, jak znám naše elity.

Nahlásit
-
7
+

Diskuze

Do západní Evropy vstoupit umí - viz akvizice výrobce robotů pro Airbus německé firmy Kuka nebo švýcarského chemického giganta Syngenta.

Pro čínské partajníky zvyklé na patolízalské zbožštění od poddaných je frustrující to, že vlády v západních zemích je příliš vřele nevítají a pokud s nimi jednají, tak rozhodně rovnocenně a bez přílišného lokajství. Červený kočár britské královny Alžběty jsem bral spíše jako skvělou ukázku britského humoru a předvedení stupidity čínského prezidenta v plné parádě. Jemu a Číňanům v doprovodu to pravděpodobně dodnes nedošlo.

V zemích východní Evropy si ale toto lokajství (viz naše ústavní čtyřka nebo Tvrdík) umí vynutit. Smutné je, že ani nepředpokládám, že naši političtí představitelé by byli Čínou zkorumpováni. Oni tuto svoji roli slouhy vykonávají zcela dobrovolně a zdarma.

Co ale Čína chce ve východní Evropě, která nemá v oblasti pokročilých technologií mnoho co nabídnout? Zemědělskou půdu a infrastrukturu - více je rozepsáno v komentáři http://finmag.penize.cz/ekonomika/317138-zlaty-dest-z-ciny#CommentsDetail

To že do Číny měl odcestovat i ministr zemědělství Marián Jurečka se provalilo nedávno až poté, co kvůli podpoře Hermanna neodcestoval. Jeho agendu ale převzal na požadavek čínské strany jeho náměstek.

Nahlásit

-
6
+

Budu muset koupit pár akcií společností vyrábějících intimní lubrikační prostředky, jak znám naše elity.

Nahlásit

-
7
+