Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Uprchlický stát

31. 10. 2016
 8 382
13 komentářů

Přihlášení do diskuze

Nejoblíbenější příspěvek

Problém je následující: Sami musejí chtít a snažit se.

Nahlásit
-
9
+

Diskuze

Židé jsou pracovití, houževnatí, vytrvalí, cílevědomí a soudržní. To je hlavní důvod proč se jim jejich stát daří budovat i za tak nepříznivých podmínek. Je tato skupina z tohoto pohledu stejná, abychom mohli předpokládat, že bude fungovat stejné řešení?

Nahlásit

-
0
+

Mnozí z nich jsou bílí a zrzaví, na jiných jsou cikánští předkové vidět na kilometr.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Také si myslím, že to nebude uskutečněno. Dopadne to špatně. Pro nás.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ale oni chtějí a snaží se ze všech sil. Jinak by jich tu nebyl další milion každý rok. Akorát chtějí něco jiného, než pro ně vymyslel pan Kohout s panem Herzlem.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
3
+

Nechci vylévat s vaničkou i dítě, ale pan Kohout zapomněl zmínit takovou maličkost, o které Theodor Herzl nemohl nic tušit. Totiž, že židovský stát je od svého vzniku v permanentním vojenském nebo polovojenském konfliktu s okolními zeměmi, že musel do značné míry militarizovat i běžný společenský život, že cca každý týden je spáchán atentát nebo přiletí raketa atd.

Nahlásit

-
2
+

A máte lepší nápad? Ono žádné dobré řešení neexistuje. Jsou jen lepší nebo horší. Kohout je především realista a ne utopista( což je každý, kdo svou ideologii upladňuje až za hrob).

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jen technická poznámka, "kočovníci irského původu – čistokrevní bílí Evropané", nejsou v žádném případě čistokrevní bílí Evropané, jsou to namíchaní původní britští Romové s Iry. Namíchaní natolik, že už jsou bílí a zrzaví.

Nahlásit

-
0
+

A to je přesně onen zásadní problém, proč toto řešení nikdy nebude v případě imigrantů do Evropy uskutečněno. Je zde totiž významný rozdíl - židé ze všech koutů světa měli dost pogromů a ochotně si přivlastnili myšlenku vytvoření svého vlastního státu. Tady s tím jako první přichází pan Kohout, aniž by se imigrantů cokoliv ptal.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Všimněte si, že přívlastek "arogantní" jsem použil k hodnocení jednání lidí nebo států, které si vezmou k dispozici cizí území a umístí na ní imigranty, které na svém území nechtějí. Případná obrana vlastního území se týká druhé strany dotyčné záležitosti, tedy těch, kdo už na daném území žijí. O jejich aroganci či nearoganci se vůbec nezmiňuji. Myslím, že to je z mého příspěvku zřejmé i bez velké míry čtenářské gramotnosti.
Dále jsem se jen podivil na tím, že o takové možnosti uvažuje zrovna P. Kohout, kterého jsem doposud považoval za myšlenkově blízkého libertarianismu.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
2
+

Technicky vzato - ideální řešení. Polovojenský protektorát pod patronací OSN (od čeho OSN máme ?), žádné volby, budování infrastruktury pro rozumný život s pokrytím základních životních potřeb, finanční přispění států západních demokracií a Saudské Arábie, daňové zvýhodnění zde investujících firem do výroby, služeb a samosprávy, svobodná volba odchodu na základě individuálních žádostí o azyl kamkoliv, vyhoštění zpět do zemí příchodu v případě nerespektování pravidel hry a uzavření hranic ostatních států pro masový příliv emigrantů.

Jistěže z pohledu "lidských práv" neakceptovatelné řešení. OK, navrhněte alternativu, která by byla dlouhodobě přijatelná a konsenzuální nejen pro uprchlíky/emigranty, ale také pro obyvatele přijímajících zemí, aniž by se to zvrhlo v revoluční odpor, kam to momentálně směřuje.

Nahlásit

-
1
+

Nebýt arogantní tedy znamená uplatňovat svá vlastnická práva a při nelegálním překročení hranice střílet.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
3
+

Arogantně předpokládat, že na území, kde je dnes "neexistující" Libye, můžou Evropané nebo Američané libovolně ubytovat kohokoliv, kdo jim není po chuti, znamená zakládat nová ohniska budoucího chaosu a etnického násilí. Ostatně, nynější rozpadající se státy, jako je třeba Sýrie nebo Irák, vznikly podobným sociálně inženýrským způsobem. Mimochodem, na tom území již nepochybně někdo žije. Dost nechápu, jak vůbec může domnělým obhájcům vlastnického práva přijít na mysl myšlenka, že lze takové území využít pro účely někoho, kdo tam nežije.

Nahlásit

-
6
+

Problém je následující: Sami musejí chtít a snažit se.

Nahlásit

-
9
+