Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Očima expertů: Hledáme nového Baťu

29. 4. 2016
 9 750
8 komentářů

Přihlášení do diskuze

Nejoblíbenější příspěvek

Kovanda to definoval pěkně (v podstatě Babišův business model ve 3 bodech). Teď jen vzít žebříček miliardářů a sledovat, jestli někdo tímto sítem projde.

Nahlásit
-
14
+

Diskuze

Vladimír Dlouhý, prezident Hospodářské komory ČR

"...V České republice v současných podmínkách novodobý Baťa není a podle mě ani být nemůže..."

Vladimír Dlouhý je fakt expert. Opravdový a reprezentativní "prezident Hospodářské komory ČR". "Expert", zastupující podnikatele, který si nevzpomene na žádného podnikatele typu Baťa. :-)

(Jo, podobných "expertů máme v ČR nepřeberné množství).

Takže například bych doporučil majitele české firmy, kteří dnes působí globálně, v Itálii sponzorují prvoligoví fotbalový tým, sami vyrábí, mají špičkový vývoj, jejich firma s obratem přes dvě miliardy se neustále dynamicky vyvíjí, firmu nezprivatizovali, ale vytvořili zcela z nuly, nestojí za nimi žádný pochybný kapitál a na rozdíl třeba od Iva Lukačoviče si nepočínali v podnikání neeticky.

Ano, jde o firmu Tescoma a o její majitele Jiřího Vaculíka a Petra Chmelu. Shodou okolností jsou stejně jako Baťa ze Zlína. A jejich story, se v mnohém příběhu zlínského ševce podobá.

Nahlásit

-
4
+

Kdyby si pan Toman někdy přečetl něco o Baťovi (např. toto: http://www.databazeknih.cz/knihy/uvahy-a-projevy-81938) nikdy by nemohl o A. Babišovi uvést co se tu píše. Myslím teď především na rozdílný vztah k morálce.

Nahlásit

-
3
+

Budu hodnotit podle svého oboru, takže palec nahoru dávám za Pavla Baudiše a Aleše Zavorala. Ti se vypracovali z nuly a nevím o ničem, že by nějak lobbovali či kolaborovali se státem. V těsném závěsu je i Vladimír Kovář, sice Unicorn přijímal velké veřejné zakázky, ale také nevím o žádné lobbistické či korupční kauze spojené s Unicornem.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pan Tomane, kolik zaměstnanců z koncernu Agrofert očekáváte v následujících měsících na Vašem školení? Asi násobně více než předchozí měsíce, že? Zkuste si přečíst příspěvek pana Kovandy, pak pokorně opravte Váš komentář a veřejně se omluvte...

Nahlásit

-
11
+

Když kliknete na jejich jména, tak se vám tam rozbalí stručný popis. Osobně nemůžu říct, že bych se nějak extra zabýval minulostí českých miliardářů. Proto jen tak namátkou, co se mi zdá v pořádku. Pokud má někdo podrobnější informace, tak je uvítám.
Vypadá to, že příkladem miliardáře, který začínal úplně od nuly je Dalibor Dědek s jeho Jablotronem nebo Ivo Lukačovič a jeho Seznam.cz. Příkladem miliardáře, který dokázal zhodnotit privatizované výrobní faktory se zdá být Zdeněk Pelc a jeho vinylové impérium.

Jestli obdrželi po cestě nějaké zvláštní výhody od státu, to nevím.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Prosím o probrání - můj přehled je chatrný. Top pozitvní i negativní (jistý podnikatel na komunistických známostech, dotační vyžírka, současně majitel tisku a člen vlády tam ani být nemusí).
Díky

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Takoví existují, ale zástupy jich rozhodně nejsou...

http://www.forbes.cz/miliardari/

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Kovanda to definoval pěkně (v podstatě Babišův business model ve 3 bodech). Teď jen vzít žebříček miliardářů a sledovat, jestli někdo tímto sítem projde.

Nahlásit

-
14
+