Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Česká republiko, děláš ze mě anarchistu

16. 10. 2015
 26 154
49 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Opravdu Vám nikdo nesliboval byrokracii? Já ji slyším každý den, od všech stran.
Samozřejmě, že nikdo neřekně "zavedeme zbytečný nesmyslný přebujelý předpis", ale každý, ať na levici, nebo na pravici rád slibuje, že vyřeší všechny nešvary tím, že něco zakáže, přikáže atd.

typickým příkladem jsou třeba předpisy o složení špekáčků. Každý "sušný Čech" je schvaluje, jako nutné. Jenže když zavedeme tyto předpisy, tak také musíme zaměstnat armádu lidí, která kontroluje jejich dodržování, další, která udílí sankce za nedodržování, další, která ty sankce vymáhá.......nakonec buď z toho bude zbytečný cár papíru, který polovina výrobců nerespektuje a jen získá bezdůvodnou konkurenční výhodu nad těmi slušnými, kteří složení nefalšují, a nebo vznikne ohromná úřední mašinerie, která stojí hodně, a přínos hospodářství je značně diskutabilní.

Bylo by lépe vzdělat spotřebitele, aby věděli, že za 35Kč/kg kvalitní špekáček prostě vyrobit nejde, a pokud mu ho někdo nabízí, je lepší si ko nekoupit. A aby poznal kvalitu.

Stejně tak nelze odstranit korupci tím, že se bude vše desetkrát kontrolovat. Mnohem lepší je zaměřit se na celkové chápání ve společnosti, aby to prostě bylo chápáno jako něco, co se nedělá.
Dnes máme vystresované úředníky,kteří jsou 10x zkontrolovaní, ale nikdo jim nevěří, že nekradou, akdo ano, ten simyslí, že jsou idioti.
...a tak by šlo pokračovat.

Jsou věci, které stát nemůže regulovat tvrdou silou, respektive se to nevyplatí a je lepší na ně působit měkou silou.

Novou regulaci nám nabízí politici všech stran každý den. ANO, prostě to zařídí........nějakým novým předpisem.

Nahlásit

-
0
+

DemoCracii? Ci jak se to pise nebo formu těchto zverstev co hraji?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jojo, tohle říkali mnozí, co vstoupili do KSČ.
Chtěli systém změnit zevnitř, prostředky systému, maximálně jej zlidštit.
Podle mne ale zasloužili naražení na kůl stejně jako další dvě skupiny bolševiků: ti opravdu věřící a ti kariérní vyčůránci.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

A nebo pochopil, že Leninova definice "stát je organizované násilí" je pravdivá a že morální člověk násilí musí odmítnout. Tedy ne že bych nějak obdivoval toho syfilitického bolševika, ale toto docela trefil. Jen na rozdíl od něj to násilí nehodlám ani stupňovat, ani využívat ve svůj prospěch.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Mě zase fascinuje, jak je dnes každá negativní informace automaticky propagandou Kremlu.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Anarchista je člověk, který na rozdíl od etatisty pochopil, že přátelský efektivní stát je utopie a iluze.

Nahlásit

-
0
+

Myslíte, že nemohou existovat takoví, kteří na demokracii nevěří, ale jsou nuceni se v tomto pro ně nepřátelském systému o něco snažit? Proti všem? Kdo nevyzkouší všechny možnosti, ten nemůže říct, že udělal vše. Že je to často i boj s větrnými mlýny? No a?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Neplatí žádný, to máte jenom pod propagandou dětsky šablonovité vidění světa a píšete o tom.
Nebo jinak, velmi trefně řečeno jiným komentujícím (děkuji), máte užší časoprostorovou výseč pohledu na ... asi cokoli.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Vycházel jsem z následujícího. Na začátku okupace Krymu používali Svobodní podobnou rétoriku jako ruské vládní kruhy (Ukrajina jako umělý státní útvar nevyhnutelně určený k rozpadu). V době, kdy se EU snažila aspoň o nějakou protiakci v podobě ekonomických sankcí, tak Svobodní volali po maximální liberalizaci obchodu mezi EU a Ruskem+Ukrajinou. Obé lze číst buď jako naprostou stupiditu v zahraničních vztazích, nebo jako snahu zalíbit se Rusku. Ale máte pravdu, bude to možná spíše kombinace obojího.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ty problémy, které tak jednoduše vyjmenováváte v jednom odstavci, mají mnohem hlubší problém. Jako například: "Kdo chce, ať si vezme uprchlíka domů." Krásná a křesťanská myšlenka, která ale postrádá jakoukoliv logiku z mnoha hledisek. Není to tak prosté, jak se tady autor snaží vznešeně a poeticky vysvětlit.

Nahlásit

-
0
+

Neplatí například ruské samoděržaví. To jen Hlavenka, Janda a další hejteři furt postují na internety, že Svobodní nějak obdivují Putina, což je sice lež jako věž, ale nejspíše si páni trollové myslí, že stokrát opakovaná lež se stává pravdou. A vy jste dobrým příkladem, že se jim to aspoň částečně daří.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Kontrolní otázka, abychom zjistili, zdali FFF není jen další troll, co bezmyšlenkovitě papouškuje „pravdy“ sdílené na facebooku: Co konkrétně Svobodní provedli, že je máte za vlezprdelky Ruska?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Který ze zmíněných bodů neplatí? Plus být vámi to neberu nutně jako dehonestování Svobodných. Prostě cílí na svou skupinu, například tím, že cokoliv spojeného s EU (snad kromě výplaty pro svého předsedu) vnímají jako síru pekelnou. Já to vnímám jako dětsky šablonovité vidění světa, proto pro mě nejsou alternativou. Což jsem napsal.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jistě, každý, kdo nezastává oficiální názory, je automaticky fanoušek Kremlu. Vaše černobílá jednoduchost vidění světa je fascinující

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

jj, kdo nejde s námi, jde proti nám, kde už jsem to viděl ...

Lidé s myšlením, které předvádíte ve svém příspěvku, by měli číst povinně Covera
http://dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2015072801

Dvakrát denně.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Zřejmě jste to špatně pochopil. Pan Kašpárek jen popsal , jak jej štve zbytečná státní byrokracie. A proto, že je schopný žurnalista, napsal svůj příspěvek s nadsázkou , zajímavě a také vtipně. Prezentuje zde své názory již dlouhou dobu a tak určitě nehrozí , že se z něj v nejbližší době stane anarchista nebo člen takové obskurní sekty jako jsou libertariáni.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Opravdu nemusím googlit, abych se tohle přečetla, mí přátelé na facebooku mě tím zavalují bez jakéhokoli mého přispění.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Tyhle hlášky o tom, co všechno "main stream media" neuvádí, mě fascinují tím, že nejčastěji padají z úst lidí, kteří jako nezpochybnitelnou autoritu berou servery typu aeronet a další, které jsou jen prodlouženou rukou Kremlu. A dychtivě hltají stále nové hoaxy, ač jim bylo opakovaně ukázáno, jak to bylo s těmi starými...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ano, stát by měl zavést elektronickou evidenci všech věcí a jejich majitelů, nejen kvůli klasickým krádežím, ale především pro výchovu nového, Evropského člověka, který nemá potřebu skrývat svůj majetek. A rovnou to všechno zveřejňovat na webu, ať si ostatní počtou.

Nahlásit

-
0
+

"Kdo to z tebe udělal?"
No přece všichni ti kašpárci a jim podobní. Je to jenom důsledek bujícího marxismu a jeho různých potrhlých variant - feminismus, ekoterorismus, kvótismus, NGOismus, multikulti a podobné zvrhlosti, které heslo „Víc byrokratického sadismu!“ mají vetkané ve své ideologii, sice hluboko a neviditelně pro toho, kdo nechce vidět, ale jinak je to základní myšlenka.
A ze strany Kašpárka je to nejspíš jenom úhybný manévr před další oblbovací sluníčkovou masáží, má za cíl ukonějšit i ty největší odpůrce a pak do toho prát znovu naplno.

Nahlásit

-
0
+

Zmatlat dohromady "zalykání se EU, ruské samoděržaví a nahnání aut do Prahy" (jak by se to proboha provedlo?) v jedné větě to chce opravdu jasnozřivé, zjevně melounovské vidění světa. Co hulíte?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jeste par let a treba nam Michal vyroste z te naivity a uvidi svet be ruzovych bryli.

Jinak co se tech uprchliku tyce, jen je tam nechte za plotem a nebo za jinym plotem, ale urcite je nenechte volne pobihat v CR. Staci si precist o tom, jak znasilnuji a moci na zeny v uprchlickych taborech. Jak hazi vykaly na sestry v nemocnich a podobne perlicky, o kterych tisk bezne nepise, a budete radi, ze ti co "jen delli prestupek', kdyz vnikli do CR, jsou zavreni.

Tyhle informace si budete muset vygooglit, protoze main stream media je proste demokraticky neuvadi.

Nahlásit

-
0
+

No předně člověk, který věří ve svobodu a člověk, který věří v demokracii (hlasování o cizím životě a majetku), nemůže být jeden a ten samý.

Z tohoto pohledu jsou Svobodní sami o sobě oxymoron.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Velmi efektivní stát byl za Adolfa.
Sorry, ten neefektivní je mi milejší a je i daleko méně nebezpečný.
Úředník a politik, který pracovní dobu prospí, je ten nejméně škodlivý. Horlivý úředník, nebo dokonce politik s vizí, to je peklo.
A ideální by samozřejmě bylo ono "organizované násilí" odvrhnout úplně - jedno jestli z ekonomických či morálních důvodů.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Mladík procitá? Mladíkovi ještě nejspíš nebylo ani dvacet, budiž mu tedy jeho loňská naivita odpuštěna. Každý časem zjistíme, že stát je k ničemu, nedokáže zajistit nic efektivně a slouží jen jako nástroj k prosazování moci pro pár vyvolených. Jo a pro tvou informaci Michale Kašpárku, cos tak buzeroval všechny, co nevítají muslimské fanatiky se stejně otevřenou náručí jako ty sám, daňový únik není krádež, naopak, to stát je ten loupežník. To ti ale dojde, až začneš sám něco smysluplného dělat a nějaké daně platit, ne dokud z nich žiješ, ty fanatický rozumbrado.

Nahlásit

-
0
+

Svobodní mají v něčem pravdu, ale v tom, jak selektivně nakládají s informacemi, jsou demagogové a vlezprdelky ruského režimu. Pro člověka, který věří v demokracii, bohužel nevolitelná strana.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ano, když se stát obrací proti sluníčkovým věcem, tak se z etatistických sluníčkářu můžou stát anarchisti. Ale jenom do doby, než stát přesvědčí, ať svůj pohled obrátí jinam - třeba na kuřáky, tlusté, bohaté, malopodnikatele.. Pak je zase vše v pořádku a z anarchistů se stávají etatističtí sluníčkáři.

Nahlásit

-
0
+

Za mejch mladejch let to bylo jiný.
Stát se staral o pracující.
Také o zdraví a zdatnost lidu. Pořádal zajímavé akce, průvody, zábavy.
Stavěly se dálnice, byla plná zaměstnanost.
Skoro nebyla kriminalita.
Kdo nevystupoval proti samotnému zřízení a dodržoval zákony svého státu, ten byl v pohodě a nikdo mu neubližoval.
Nebejt drobnejch excesů s židama a pak s bombardováním, bylo to naprosto skvělé. Prostě se to ke konci nějak zkazilo.
Samozřejmě když pak začali mít opletačky a nepříjemnosti i moji známí, tak jsem se na stát trochu naštval a trochu jsem mu hrozil neposlušností. Ale to bylo jen takové škádlení.
Každopádně jsem stoupencem výkonného a efektivního státu. Stačilo by odstranit či zreformovat ty méně podstatné nedostatky a bylo by to super.





(ironic)

Nahlásit

-
0
+

To těžko.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Stále zde máme příliš mnoho fanatických věřících.
Hlavně, že se posmíváme mohamedánům, jehovistům, atd...

http://pravyprostor.cz/stat-je-nemocne-nabozenstvi-na-ktere-je-treba-zapomenout/

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+
1/2