Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: V Röszke byl k vidění chaos šestačtyřicátého

18. 9. 2015
 45 471
187 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Tak to jste na omylu. Zkuste s nimi zit.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Kašpárek to vidí ze svého pohledu. Chápu, je mladý a měli bychom pomáhat. Lidem jako je on nedochází, že především muslimští běženci mají naprosto jiný hodnotový systém než středoevropané a že tito lidé se nebudou chtít přizpůsobit naší společnosti. Bezpečnostní riziko - to sluníčkovým lidem nic neříká.
Inu snad s věkem dojde k jiným názorům.
Jeho spolupráce s extremisty z Antify mne ani nepřekvapila.

Nahlásit

-
0
+

Jen jestli to pro Madary spis neni jak sestapadesatej...

Nahlásit

-
0
+

Orazítkovat nějaký reržim jako diktátorský je jen současná mediální propaganda.Každému ,komu to jen trochu myslí dojde že demokracie nemůže být uýniverzálním lékem na všechny problémy.Podle mne může demokracie opravdu fungovat jen tam,kde jsou všichni občané ochotni dobrovolně se podřídit určitým pravidlům,tedy zákonům a nařízením která jsou nutná aby mohla společnost plynule fungovat a také je k tomu potřerbná určitá úroveň vzdělání a inteligence. Pokud nejsou , musí se fungování státu vynucovat určitou formou represe.Jinak to asi nejde.A země s mnoha náboženstvími,národnostmi,příp adněkmeny a zvyky udržet jen pohromadě a aby spolu neválčily,pro takovou zemi je demokracie k ničemu.Tam dobrovolná dohoda není možná.Krásně se to ukázalo v Egyptě.Po revoluci demokratickou volbou zvítězilo Muslimské bratrsvo,protože muslimové jsou tam náboženskou většinou.A po volbách začalo ihned prosazovat své zájmy na úkor ostatních náboženských menšin v zemi.Až NEDEMOKRATICKĚ vojenské převzetí moci vrátilo vše zase zpět.Jinak to asi nejde,protože by následoval chaos a pronásledování těch v nevýhodě.Jediná druhá alternativa by byla rozkouskovat zemi tak aby si každý přišel na své.Takže pomalu s tím máváním diktátorským režimem bez znalosti a pochopení co je reálně možné a co je jen fantazie.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Zvolila jste vtipný způsob, jak ji prodlužovat :)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ano, to si myslím i já.. Jste neuvěřitelný. Diskuze s váma je ztráta času...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Kolik takových pracujících Imigrantů spáchalo teror! Právě proto, že se začlení do společnosti, jsou slušní, přátelští a pak nevěříme vlastním očím, co dokáží.. Jaká brutalita a nenávist se v nich celé léta shromažďovala.. Takže je jedno, jestli pracují, nebo nepracují. Záleží na tom, jací jsou to fanatici..

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Mluvíte mi z duše. Konečně to někdo vidí, jako já. Též mám strach z budoucnosti. je mi jasné, že okamžitě se projevovat nebudou. Ale jejich kultura a náboženství vypovídají o tom, že jejich dominance bude neustále růst. Jsou neuvěřitelně nepřizpůsobiví a za každou cenu budou preferovat jejich právo a náboženství... V jejich povahách je díky islámu totální absence vděčnosti...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Říkáte, že pak musí pryč... Jsem zvědavá, jak to chcete dokázat! Nebo si myslíte, že dobrovolně odejdou? Jste naivka a nedokážete racionálně uvažovat... Když už jednou jsou tady, nikdy se dobrovolně nevrátí. Podáte prst a urvou vám celou ruku.. Většina z utečenců jsou totiž ekonomičtí uprchlíci a to je ten problém. Ti, kteří pomoc nejvíce potřebují, se tu většinou nedostanou...Jak všichni víme, je třeba řešit problém tam, kde vznikl, jinak to nemá smysl... Budou přicházet neustále, než zamoří celou Evropu..

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jednalo se o lékařky ze specializovaného očkovacího oddělení, které se stará i o děti po transplantaci.
Co přesně je na jejich názoru špatně?
Na tuberu jsem se jich také ptala a řekly zatím ne, že se stejně očkuje nemocí podobnou (název jsem zapomněla) a ochrana je malá.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nechci teď hodnotit názory a postoje různých lidí. Chci jen vyjádřit názor na informační vakuum a zmatené chování státních představitelů. Politici i úředníci se setkali se situací, která je pro ně noční můrou. Jsou mezi dvěma mlýnskými kameny. Společnost se polarizovala takovým způsobem, že ať udělají co udělají, udělají to blbě.
Hledáte viníky? Nehledejte je ve státní správě. Ta nedělá nic jiného, než to, k čemu má mandát. Hledejte je mezi sebou. Ať už patříte ke "sluníčkářům" nebo "náckům", pokud víříte současnou společenskou náladu, máte na tom svou vinu.

Nahlásit

-
0
+

Citace - Motor / 18.09.2015 09:32

Test


[b] Test [/b]
[i] Test [/i]
[u] Test [/u]

Nahlásit

-
0
+

I pokud pripustime, ze evropsti kolonizatori vzdy jen pachali zlo (opravdu?), tak jak z toho plyne, ze by nyni meli dopustit, aby na nich bylo pachano neco podobneho?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

No a i pokud pripustime, ze evropsti kolonizatori vzdy jen pachali zlo, tak jak z toho plyne, ze by nyni meli dopustit, aby na nich bylo pachano neco podobneho?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Názor Merkel před pěti lety: Multikulturalismus selhal!

http://zahranicni.ihned.cz/evropa-slovensko/c1-47229300-merkelova-integrace-cizincu-selhala

Nahlásit

-
0
+

... vcelku s těmi myšlenkami souhlasím, ale je to hoax
http://www.hoax-slayer.com/gillard-muslims-leave.shtml

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Abych se opravila, vlastně pochybuju, že se vydáme cestou vytváření rovnou celých ghett, to je extrémní. Přinejmenším ale jejich integraci nebo dokonce až asimilaci, majoritou tak vehementně požadované, jim tímto chováním bude naše společnost bohužel velmi ztěžovat.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dobrý den, ToMe,
neříkal to náhodou Zeman? To bych si nedovolila přivlastňovat si jeho bonmoty. Jen mi prosím ukažte, z čeho usuzujete, že to říkám i já. Třeba jsem se špatně vyjádřila a ráda to uvedu na pravou míru.

Se zkušenostmi s muslimy se, myslím, nemusíme předhánět.

Ghetta vznikají v mnoha společnostech a žijí v nich nejen muslimové. Nejsou žádnou výjimkou ghetta, ve kterých musí žít lidé, kteří se od majority neodlišují ani náboženstvím, ani etnickým původem. Četl jste Orwellovu Cestu do Wigan Pier? Krásně tam popisuje anglickou spodní třídu.

V naší zemi máme historicky s vytvářením ghett přece velké zkušenosti. Proč se mám tedy domnívat, že Islám a etnicita je důvodem k jejich vytvoření?

To, že neděláte mezi lidmi rozdíl, v tom se shodneme. Jak řídá Pawlovská, blbci jsou procentuálně všude zastoupení stejně.

Já mám také jasno, co se bude dít, až tady náš podíl uprchlíků přistane. Pár dnů jsem strávila se svým dítětem ve školce. Byl tam malý Bulhárek, modrooký klučina, a malý Ukrajinec. Když si druhý den hráli sami, zeptala jsem se jich, proč si nehrají s ostatními dětmi. Víte co odpověděli? Několik rodičů řeklo svým dětem, aby si s nimi nehráli. Ty děti to řekli dalším dětem ve třídě. A samozřejmě to stejným způsobem řekli i těm dvěma chlapcům. Dovedete si představit, při současných názorových tendencích a rétorice v naší společnosti, co se bude dít, až to nebude Bulhar nebo Ukrajinec, ale malý Afgánec nebo Syřan a ještě k tomu muslim? Tudíž já mám také jasno - vlastní ignorancí se vydáme cestou budování nových ghett.

Hezky to shrnul pan Capouch v příspěvku nahoře... Muslimové problémy s integrací opravdu nemají. Problém má původní obyvatelstvo s muslimy...

Pěkný den,
Jolana

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

pokud tomu správně rozumím, paní Jolano,
chcete nám říci, že ne každý muslim je terorista, ale že každý terorista je muslim? Pochopil jsem to správně?
A to nic nemění na myšlence, že aktuálně nemáme problém s ultra-křesťanskými bojůvkami, nebo s židy-teroristy a v posledních pár desítkách let jsme ani neměli.
Ale s lidmi, vyznávajícími Proroka, s nimi je to bohužel poněkud jinak.

Pan Kašpárek popsal jaké to bylo v Roszke, já mám zase zkušenosti z Montfermeil. Nevidím pricipielní rozdíl mezi Maročany a Alžířany a jak se vyvíjeli mezi 1. a 3. generací a mezi Syřany, Afgánci. Pro sebe mám docela jasno, co se bude dít v budoucnu s přistěhovalci.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Na tuto otázku je jednoduchá odpověď, prostě ZPĚT. Bohužel neznáme odpověď na otázku "Jak?"

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Bezva názor. Židi vám taky nechybí? Když odvezou lidi ze sousední ulice do koncentráku, taky vám nebudou chybět ? Kdo už vám bude chybět? Vaše rodina? Bude to dost Vaše aby to ve vás vyvolalo nějakou reakci ?Zvedá se mi z vás žaludek.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Názor lékařek z Motola na očkování proti Hepatitidě B: neskutečné, fakt povídaly takové nesmysly?
1/ Infekce se přenáší krví, pohlavním stykem apod., přičemž k přenosu stačí i aerosol krve.
2/ v populaci je nepoznáno mnoho nosičů, kteří neprodělali "akutní" - tedy ikterickou fázi onemocnění a často se při vyšetřování záchytu nové HB najde zdroj v rodině a další nemocní členové.. Onemocnění velmi často přechází do nenápadné chronicity, s postupným rozvojem cirhozy a jaterního selhání, eventuálně hepatocelulárního ca.
3/ Hodně nákaz je v období dospívání.
4/ Vakcína, pokud mě paměť neklame, obsahuje HBsAg (australský antigen), chrání velmi dobře (sám mám 30 let po očkování dobrou hladinu anti.HBsAg) a bývá dobře tolerovaná.

Jinak větší strach mám z vzestupu tuberkulózy, protože tato migrační vlna vymaže téměř s jistotou padesát let práce. promořenost bude konvergovat ke 100%, z toho během života tak desetina onemocní manifestním tvarem tuberkulozy. Zastavení plošné vakcinace byl jeden z omylů, dokonce jsem v diskuzi (patřím v interní specializaci k lidem s jistým vlivem a váhou, i když ne k elitě) uvedl, že vycházíme z předpokladu, že stabilita v oblasti bude trvat. věky...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Irelevantní. Mě Hererové, ani Tasmánci nechybí.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jen tři poznámky
Hererové (Němci v Namibii 1904)
http://www.bbc.co.uk/czech/specials/1511_genocide_namibi/page3.shtml

Belgičané v Kongu
http://prehravac.rozhlas.cz/audio/1090052

Tasmánie (a jiné)
Dějiny rasismu 2díl.
www.youtube.com/watch?v=G1U2RqGZBwE

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

V tom je právě ten problém. Není jednoduché pomáhat, pokud člověk nechce dávat peníze zpolitizovaným organizacím, nebo někam, kde se toho 70% rozkrade, nebo utratí na provoz.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pan antifašista zřejmě nechápe obsah pojmu "odluka církve a státu" kdyby chápal co to znamená tak by věděl že jistí věřící lidé budou mít vždy problém z jistým druhem požadavků státu (opus dei, extremní postoje jsou vlastní lidem a extrémisté mohou být budhisté židé nebo muslimové) no a proto máme ODLUKU STÁTU A CÍRKVE
Pan Kašpárek má sice vychozenou žurnalistiku a tak je podle antifašisty "nepotřebná figurka" ale jeho přínos ve "skutečném životě" spočívá právě v tom že píše, že formuluje rozumné věty, názory a argumenty. "vzdělávaní vlastně jen co do formy, nás rádi oblažují také obsahem svého sdělení k věcem, kterým vůbec nerozumí" Není argument - a pan Kašpárek tam byl a píše o tom co tam viděl a sděluje co si o tom myslí - což argument je.
Další odstavec je vyloženě směšný - "..přemístit mezi ty, kteří si uměli své území a politické nebo náboženské klima v zemi lépe ohlídat." To máme být jako my tady v ČR?! nenechte se vysmát.
a dál "Pan Kašpárek nás proti naší vůli nutí" už se začínám popadat za břicho a slovo blbec je případnější víc a víc.
Ano - my co jsme si to tu dokázali za 25let od revoluce "lépe ohlídat" bez ohledu na naši bdělost ze kterou poštveme policii na kdejakého kominíka budeme mít problémy z "uprchlíky" nebo džihádisty... jistě budeme mít zpoustu problémů ale spíš proto že jsme blbci než díky vrozenému sklonu všech muslimů (!) páchat zlo na naší civilizaci.
Pan Kašpárek pomáhá zbabělcům... ano Asad poslal povoláváky do své armády a Syrský branec hlasuje nohama... ano jak zbabělé nechtít střílet do vlastních lidí jak zbabělé...
Pan antifašista se rozhodně zastává slušných a poctivých Maďarů kteří "chrání své lidi" jestli je tohle antifa tak já jsem fa.
a ještě jedna věc....fak jů.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

______________________________ ____

Když odmítnu někoho pozvat do svého domu na návštěvu, tak nejsem povinen nikomu vysvětlovat své důvody.
Sousedé si o mně mohou myslet, že to bylo kvůli předsudkům, zaprděnému čecháčství, maloměšťáctví, strachu z neznámého, .... mají právo si myslet cokoli.
Ale nemají právo mi tam toho člověka poslat proti mé vůli. Je to můj dům a po mých důvodech nikomu nic není.
______________________________ ____

Nahlásit

-
0
+

Paní Míšo, chtěla jste zdroje, ty jsem Vám poslala. Pokud se Vám to nepodařilo najít, nebo si to nechcete přečíst, nebo Vám informace Krajské hygienické stanice a českých kapacit v oboru, kteří se k dané problematice vyjadřují nejen v odborné literatuře, nejsou dost dobré, tak nemám co dodat.

Povinné očkování je povinné proto, aby bylo chráněno 100% populace. Očkovaní všichni nejsme. Proti spalničkám se děti očkují až v 15. měsíci. Pokud by bylo proočkovaných pouze 80% obyvatel, t.j. 2 000 000 neočkovaných jen u nás, tak aby rodiče s dětmi raději nevycházeli ven. A to se stalo nedávno v Německu. V roce 2011 téměř 4000 nemocných ve Francii plus nějaká úmrtí. Nedávná epidemie v Ústeckém kraji, asi 70 nemocných. Odborníci u nás varují před dalšími blížícími se epidemiemi, viz. Dr. Maďar. Z výše zmíněných zdrojů. Že jsou v Africe hnusné nemoci, Vám nikdo nevyvrací.
Tímto v naší diskuzi končím.
Pěkný den,
Jolana

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jak myslíte.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dobrý den, pane Jane,
to se mi ulevilo, že fašismus vymizel s koncem druhé světové. Jen to asi potrápí kvazivědce, budou muset přepsat knížky. Nicméně antifašistův příspěvek nahoře Vám dává za pravdu v tom, že můžeme být mimo mísu a ani o tom nevědět (a být fašistou a myslet si, že jsem liberál).

Ježíš válku nevedl, ale křesťané v jeho jménu ano, ať už motivem byla třeba moc, jak uvádíte. Proč tedy myslíte, že jen muslimů existují pouze náboženské motivy? Nebudou důvody k válkám a násilí obecně složitější, než jen hledat příčinu ve starých textech a soudit podle jedné knihy a pár fanatiků 25% obyvatel světa? Zatímco u jiných skupin zdánlivě nám bližším hledat jiné, ale zato rádoby logické a omluvitelné příčiny?

Uvádíte, že Talmud jednoznačně přikazuje držet si odstup....., jak tedy vysvětlíte existenci, v průběhu historie i v dnešní době, židovských extremistických skupin? Vylučujete náboženskou motivaci a doslovný výklad židovských náboženských textů? To by ale opět bylo proti výzkumům, např., Pedahzur, Ami, Perliger, Arie, 2009. Jewish terrorism in Israel. Columbia University Press. Pokud připustíme, že dalšími motivy jsou třeba politika, území, nacionalismus, jak to, že ani v těchto případech se dané skupiny neřídí Talmudem a v něm zdůrazňovanými zákony země?

Budeme kvůli extremistickým židovským skupinám a jedincům podezírat a odsuzovat všechny Židy?

Pokud si všichni muslimové vykládají Korán stejně, a to v jeho nejdoslovnější podobě, proč existuje tolik forem Islámu?
Hezký den.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+
1/7