Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Donaldovy Trumpoty: Prezidentská reality show

19. 8. 2015
 5 833
6 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Kdy bude mít profil Deez Nuts?

Nahlásit

-
0
+

Opravili. Díky.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Píšou 4 miliardy, tak nevím, jestli to opravili či jste to přehlídnul

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nechci být fest rýpavý, ale majetek 4 miliony $, ba dokonce "víc než dvakrát tolik", má v USA kdejaký "obchodní mandát". Nebo se mýlím? Čte to někdo před zveřejněním?

Nahlásit

-
0
+

Bože, to je sloh, jako bych v té Americe už žil 30 let. Ale informace zůstávají. Velmi doporučuji podívat se na nějaké Trumpovo video. Způsobem argumentace mi strašně připomíná Miloše Zemana :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Tak pozor, Trump není proti imigrantům!! Naopak omílá jak kolovrátek, jak má hispánce a imigranty obecně rád, - ale proti ilegálním imigrantům. Ten problém je, že někteří žijí v US >10 let a mají děti, co už jsou američtí občané (neb se v US narodili). Cítí se tu doma, ale podle současných zákonů je jejich šance na "legalizaci" pobytu blízká nule. Trump nabízí jednoduché řešení na složitý problém. Něco jako kdyby Okamura navrhoval, že sociální dávky cikánům se budou vyplácet jen z od cikánů vybrané daně z příjmu.

Za druhé - a to je zajímavé - je proti snížení sociálních dávek (social security) a pro státní zdravotní pojištění (single payer system), což by žádnému jinému republikánovi neprošlo. Kohokoli jiného by ústředí strany a bohatí mecenáši umlátili čepicema. Jenže The Donald je nepotřebuje, finance má vlastní. A ukazuje se, že překvapivě mnoho republikánů o žádné snižování dávek nestojí, naopak.

Kdo jsou lidé, co volí Trumpa, je strašně zajímavá otázka a zatím se to neví - jestli někdo najdete statisticky, sem s nimi. Já naopak slyšel, že je to za ním stojí ti, co dřív podporovali 'tea-party', jen se ukázalo, že to nejsou zbožní venkované, ale obyčejný white trash.

Naopak průzkumy hovoří jasnou řečí: pokud v primárkách vyhraje Trump nebo bude kandidovat jako 3., vsadil bych se, že volby vyhraje demokrat(ka).

Nahlásit

-
0
+