Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: V Británii šéf konzervativců, v Česku neomarxistický multikulti sluníčkář

26. 6. 2015
 17 654
45 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Syrští (egyptští, ...) křesťané jsou myslím hlavně již mrtví.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Mně tedy vadí i bílí parazité (ti, kteří žijí za mé peníze aniž o to slušně poprosili).

Bohužel v tomto státě je všeobecné a rovné hlasovací právo a oni mají (snad dokonce už i ústavní) většinu.

Takže vlastně musím být primárně naštvaný na systém a ne na ně.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Myslím, že někde (na svém, či na pronajatém pozemku) hlásat, že blondýny jsou hrozbou, se zcela vejde do svobody projevu.

A pokud blondýně, nebo Švédovi, Romovi, Britovi či Pakistáncovi nechci pronajmout SVŮJ byt (či ho zaměstnat ve SVÉ firmě), nikomu do toho nic není a už vůbec mu nic není po mých důvodech.

A pokud se na takovém pravidlu dohodnou vlastníci nemovitostí v nějaké vesnici, tak je to taky jeho věc a dotyčný diskriminovaný jedinec nemá žádné právo domáhat se vstupu, nájmu, atd... na cizí majetek.

Samozřejmě máte právo si o takových lidech myslet, že jsou xenofobové a burani (což asi jsou), ale jediné, co s nimi můžete udělat, je to o nich svobodně prohlásit, případně se s nima nestýkat. Ale nemůžete je k něčemu nutit.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jistěže můžeme. Každá množina lidí (dva i více) mají právo spolu podepsat smlouvu a nazvat ji třeba rodina, či jinak. A pravidla si upravit podle svého. A pokud nikomu dalšímu neubližují, tak mu do toho nic není.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Typický Kašpárek: vytáhne dvě náboženské komunity, které podporují konzervativce a pomlčí o mase zbylých, kteří volí levici. A má pocit, že tím vyvrátil argument, že "přistěhovalci SPÍŠE volí levici". Navrch přihodí jeden příklad - Martha Issová, a myslí si, jak na to vyzrál. No, v parlamentu nebo otázkách Václava Moravce by to stačilo, ale gramotný člověk se nad takovouto argumentací pousměje. Taková poslankyně Černochová naruby. Kašpárek by mezi tuto partu zapadl.

Nahlásit

-
0
+

Protože článek byl i o panu Cameronovi, dovolím si dát odkaz na jeho bratislavský projev:
http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/evropa/cameron-is-pripravuje-desive-utoky-jsme-ohrozeni_347620.html
"V Iráku a Sýrii jsou lidé, který připravují děsivé útoky v Británii a jinde. Dokud bude IS v těchto zemích existovat, budeme ohroženi," řekl šéf britské vlády.

Nahlásit

-
0
+

A parazitický způsob života bílých Čechů vám nevadí?
Necháte-li v té větě jen ten parazitický život a vypustíte-li konkrétní etnikum, tak svou kritiku nijak neoslabíte (naopak ji posílíte, protože bude zahrnovat víc lidí) a zároveň jste z obliga, že jste rasista. A ještě ušetříte pár písmenek. Jak prosté.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Homosexualita není o sexualitě. Možná je pro vás matoucí shodný kořen slova, který ovšem v případě homosexuality mluví o pohlaví, nikoliv o souložení.

Zbytek vaší úvahy je úplně zcestný. Žádný zákon nemluví o sexualitě, mluví o pohlaví partnerů a mluví o vztazích mezi partnery. Pokud chcete, aby "vymizely zmínky o sexuální orientaci", tak třeba můžeme zrušit zákon o rodině, jelikož ten celý mluví o sexuální orientaci zvané heterosexualita, ne?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nepřipadám si jako příslušník rasistického a xenofobního národa. Nevadí mi cikáni, ale jejich prarazitický způsob života. Němci, kteří nás chtěli germanizovat, jsou už povětšině mrtvi. S těmi živými nevycházím hůře než s příslušníky jiných národů. Ve všech případech bez nenávisti, jen s většími či menšími sympatiemi ke konkrétním jednotlivcům.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Spíše než onoho kotle davové psychozy se bojím onoho hrnce, v němž je nakonec uvařena žába.
A tam si nejsem jist, zda pod něj pan Cameron také trochu nepřikládá.
Souhlasím s Petrem Machem, sexualita by měla být soukromou záležitostí. Ze zákonů by proto měly vymizet zmínky o sexuální orientaci a jejích kombinacích, případně počtech zúčastněných. Co je třeba státu do bigamie nebo polyandrie, pokud jsou zúčastnění plnoletí a souhlasí?

Nahlásit

-
0
+

Váš příspěvek je mimo, jelikož vaše soukromé právo na předsudky vám nikdo neupírá.

Jedna rovina jsou vaše soukromé předsudky. Druhá rovina je, pokud je šíříte dál třeba formou politického programu (třeba kdybyste na svých politických mítincích hlásal, že vystajlované blondýnky jsou hrozbou pro zdravý vývoj společnosti). A třetí rovina je, kdybyste to maskoval starostlivostí o státní dotace, místo abyste upřímně přiznal, proč jste si dané téma vybral.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

O hlasovacím právu tu psal nedávno Pavel Kohout, je to docela možné. Co mne opravdu překvapilo, že jsem v komentářích pod článkem nenašel "já jsem z UKIP a tohle si nemyslím".

Nezlobte se, ale přeložit Poláky a Rumuny (citoval jsem nepřesně, byli tam i Bulhaři) jako Rómy je takové typicky české. Obávám se, že Američanovi / Angličanovi - Farage nevyjímaje - bych musel vysvětlit, jak jste to myslel. Psala o tom na blogu v Londýně žijící spisovatelka Iva Pekárková - "Jen Poláci a Pákistánci". Taktéž vřele doporučuji.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

I já mám spoustu předsudků. Třeba proti "vystajlovaným" blondýnkám s culíkem protaženým skrz kšiltovku pilotující BMW X6.

Myslím, že na předsudky má každý právo. Myslet si přeci můžeme, co chceme.

Když s takovou slečnou nebudu ochoten si povídat o záludnostech péče o hřívu jejího silky terriera, je to jen moje věc, přestože tím třeba budu ochuzen o nějaké moudro, kterým mne mohla obohatit.

Dokud jí ale nepáchám nějaké příkoří, nedělám nic špatného. Když ji nepozvu k sobě domů, nepáchám nic špatného. Když jí nekoupím oběd, nedělám nic trestuhodného. Ostatní mne mají právo odsuzovat za předpojatost a přestat se se mnou kamarádit. Ale nemají právo mne nutit se začít kamarádit s ní.

Nahlásit

-
0
+

Farage je politik. Přistěhovalci z Commonwealthu (od Indů po Australany) mají hlasovací právo, tak ty nemůže dovolit naštvat.
Proto nasazuje na ty, kteří mu to ve volbách vrátit nemohou.
Navíc politicko korektní britské noviny nesmí zohledňovat rasu či etnickou příslušnost, takže pokud sociální systém zneužívají a kriminalitu páchají příslušníci jistého menšinového etnika, noviny napíší jen jeho státní příslušnost, je to pro ně Čech či Rumun.

Ale to je vedlejší. Podstatné je toto: můžeme si o předsudcích myslet to nejhorší, ale každý na ně má právo.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

V této zemi, kterou mám rád, si může kdokoliv namalovat prdel na růžovo, může přidat i zelené puntíky, převlíct se za motorkáře nebo metaláka, vyrazit do průvodu velebit Ježíše nebo Krišnu, a pokud tím neporuší nějaký zákon, tak sorry, pane, ale vaše sezení u piva není o nic více nebo méně etické než toto. Co ovšem etické rozhodně není, je kázat o etice komukoliv, kdo nesedí s vámi nad tím pivem a dělá zrovna něco jiného.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

"Někdy s nimi mají i potíže." Tomu říkám british understatement. Nemusím zde vypisovat seznam těch, ehm, potíží?
Mimojiné, i kvůli "potížím", tam mají třeba miliony kamer nebo fízlování netu. Jestli Vy považujete za slušnost být neustále sledován a nahráván, tak já ne.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Stane, asi za čtyři hodiny... Nebo si myslíte, že muslimové v Londýně hromadně zalezou se někam modlit, aby se na to nemuseli dívat? To jen dokazuje, jak moc jste z jiné planety :) Zdravím z Londýna...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

V Holandsku nemají nejmenší problémy. Od tý doby, co se "zbavili" Fortuyna a van Gogha, je to příkladná sluníčková země...
Farage je angličan a je jeho problém, koho tam chce mít. Já si dovoluju považovat UK za příkladný policejní stát, ve kterém se navíc onen slavný marxistický pochod institucemi velmi povedl, tam bych nežil ani za zlatý prase.
Upřímně řečeno, myslím si, že když říká "Češi a Rumuni", tak má na mysli cikány s příslušným pasem, kterých tam je pěkná hromádka. No, a že je tam nechce se mu tu nikdo divit nebude.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Než mne příště obviníte ze lži, mohl byste si dát tu práci a zadat můj odkaz do Google? Původní zdroj je Guardian, Nigel Farage: Indian and Australian immigrants better than eastern Europeans.

V UK nežiji, přesný program UKIP neznám (je to něco jako "program" Úsvitu?). Ale nezdá se, že by se v komentářích pod článkem od Farage její voliči distancovali. Naopak tam čtu "Farage is telling it as it is and speaks for millions."

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Milý Hatlapatko, lžeš jako Kašpárek. UKIP prosazuje australský model imigrace, tedy chceš-li natrvalo do UK, musíš mít čistý kriminální rejstřík, nebýt šiřitelem vážné choroby, a hlavně být ochoten přijmout pravidla a zvyklosti dané společnosti. Nerozhoduje národnost, rasa, ani příslušnost k Evropské Unii socialistických republik.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

nejrozuměnjší příspěvek v diskuzi a nejméně hlasá? to už se Okamuro army dostala až na finmag? Myslel jsem že tyhle lidi finance nezajímají, jelikož jich většinou sami moc nemaj.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Viděl jste někdy mapu světa? Doporučuju, to bude pro vás zajímavý pohled. Pokud se Afghánci, kteří "si chtějí zachránit holé životy" vyloupnou zničeho nic u Řecka, tak to je možný jedině nějakou červí dírou. Kdyby totiž šli normálně po zemi, tak projdou hned několika poměrně bezpečnými zeměmi, kde pochybuju, že jim jde o život.
Jiná možnost je, že normálně kecáte.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jsme rasistický a xenofobní národ na to existuje spousta studii, ale proč někdo neuděla studii proč tomu tak je, co jsou příčiny. Proč nám vadí Róm, ale nevadí na Větnamec, který podvádí na daních, pěstuje marihuanu, proč nevadí Němec který nás v první polovině minulého století chtěl vyhladit, v lepším případě germanizovat?
Jaktože v tak rasistické zemi vyhrál superstár Róm? Jaktože je špatné nenávidět Romy, Palestince, Muslimy, ale je dobré nenávidět Rusy, Židy? Proč je špatné říct bílé ženě že "lahodná", ale je vpořádku ukamenovat arabskou ženu za to že byla znásilněna?

Soužití s uprchlíky si dovedu představit, ale pouze tehdy bude-li zakázán sluníčkářský lidskoprávní průmysl, pak by to mohlo fungovat. Míra rasismu a xenofobie, homofobie atd se bude zvyšovat tím více, čím více lidí bude třeba zaměstnat v lidskoprávním průmyslu a samozřejmě čím více peněz do něho bude plynou z kapes daňových poplatníků

Když zakazovali dělnickou stranu tak mě napadlo, že by se tedy mohla udělat anketa:
Jak jste se stal rasistou:
a, po poslechu projevu pana Vandase
b, po poslechu projevu pana Kocába

Nahlásit

-
0
+

Já jsem žil v několika cizích zemích. Dlohodobě v Nizozemí, kde se prý přistěhovalců bojí, Belgie, kde nám prý zakázaly stromeček, a USA, kde - považte - maj prezidenta, co je tajnej muslim a narodil se kdovíkde.

Takže díky za Kašpárka a každýho kdo těmhle českejm pohádkám nastavuje zrcadlo. A co se Anglie týče, doporučuju Fialův článek "Kdo nesdílí naše hodnoty?", Zde se mnohými komentátory opěvovaný N. Farage (UKIP) nechal slyšet, že Indy nebo Australany, ty by ještě snesl, ale Čechy, Poláky, Rumuny a jiné pronárody, které mají k britským hodnotám daleko, ty už teda ne.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ja bych jen podotkla ze všichni ti přistěhovalci v uk Makaj pravé na Brity a jejich dávky. Protože skoro kazdej brit na nich sedí a kdyby nebyli imigranti tak tam nikdo nedělá! Za tu dobu co tam ziju sem toho zjistila dost! A mužů říct ze pravé nejvíc imigrantů tam studuje a ne za malé penize takze to jim taky sype.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nezájem. Ať si je zachraňují jinde.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

V současné době je u nás kolem 460 tisíc cizinců. Z toho 100 tisíc Ukrajinců, 100 tisíc Slováků, 65 tisíc Vietnamců a 35 tisíc Rusů.
Naprostá většina těch, kteří do naší země přicházejí z oblasti Afriky či Blízkého východu, nás pokládá pouze za zemi přechodu a nechce tu zůstat.

Pokud se ptáte, "jaké cíle mají ti, co se vyloďují na Sicílii", tak by bylo dobré se na ně podívat http://www.independent.co.uk/news/world/europe/migrants-in-kos-photos-show-real-tragedy-after-british-tourists-complain-of-awkward-holidays-10281476.html.
Jinak Vám napovím: Chtějí si zachránit holé životy.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Taky MultiKulti, aneb emigranti z Cech:
http://neviditelnypes.lidovky.cz/media-cesko-zahaluje-smrduta-mlha-politicke-korektnosti-pk8-/p_spolecnost.aspx?c=A150625_092808_p_spolecnost_wag

Nahlásit

-
0
+

Jistě, samou slušností se Britové stali menšinou v Londýně. Cameron je ze stejné líhně jako Bohuslav Sobotka. Osobně slušný, bezúhonný, inteligentní, politicky obratný. Ale nikdy nepůjdou do konfliktu s dobře organizovanými aktivisty podporovanými radikálními studenty, a vůbec celou tou sebrankou, pochodující institucemi od roku 1968.

Češi projevují to, po čem je tolik voláno: kritické myšlení. I za těch dvacet porevolučních let je vidět, jak se změnila k horšímu místa, která znali, jak úspěšná je integrace cikánů... Po šedesáti letech lhaní nemůžete čekat, že naletí žvástům o tom, jak se budeme mít všichni rádi.

Nahlásit

-
0
+

No tak jsme holt zaprdění Čecháčci. Vyhulujeme v hospodách, nemalujeme si prdele na růžovo a nevyrážíme do průvodů, nechceme za sousedy cikány ani muslimy, dlabeme guláš se šesti a zalíváme to pívem, máme za to, že děti patří do rodin a ne sociálkám a vůbec se nechováme jako vzoroví euroobčané 21. století. Něco mi ale pořád říká, že takové chování je mnohem více etické, než chování "pravdoláskařů", kterým se nelíbí důvody proč tak činíme a mají za to, že je ty zaprděný burany potřeba převychovat i za použití násilí (zákazy kouření v hospodách, daně na "nezdravá" jídla, jakékoliv financování migrantů, poplatky na podporu "kultury" v ČT atp.). Ona by i ta situace v Británii vypadala docela jinak, kdyby se náhodou někdo zeptal tamních obyvatel na jejich názor. Toho bohdá ale nebude. Prostě tady máš nového souseda a opovaž se nesouhlasit, ty xeno-homo-islamo-ačertvícoješt ě-fobe!

Nahlásit

-
0
+
1/2