Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Přicházejí po hipsterech. Yuccies v ČR nechceme

19. 6. 2015
 31 979
16 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Čím to je, že nás ty škatulky tak přitahují? Navíc zjišťuji, že jsem se v nedávném článku asi dopustila terminologické nepřesnosti... http://hrivnak.cz/blog/2015/04/hipsterske-marze-zachranuji-ekonomiku/

Nahlásit

-
0
+

Těmhle "trendům" se vždycky směju. A bez tohodle článku bych ani nevěděl, že existuje něco jako Yuccies, tak díky :D
Dokáže mě rozveselit blbeček navstoupivší do metra, na hlavě nějakou pomádu, boty po tátovi, plastové sluneční brýle s velkou obroučkou, dřevorubecká košile, upnuté kalhoty pro holky, to se vždycky musím dost držet, abych se nesmál. Ale asi je to příjemnější než stát vedle punkáče s řetězem visícím od opasku :D

Nahlásit

-
0
+

Kateřina Valachová dala jasně najevo, co si o povinné maturitě z matematiky myslí, „Nyní je zkouška dobrovolná, zřejmě se tam hlásí ti, kteří si v matematice věří, a neúspěšnost je kolem 24 %. Tady člověk nemusí být expert, aby se zamyslel nad tím, že je něco špatně. V žádném případě nedovolím, abychom ukřižovali naše budoucí maturanty za několik let na něčem takovém," vysvětluje Valachová.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Kdo tohle kdy tvrdil o matematice? Reference?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Husákovy děti mají značnou komparativní výhodu: nikdo se s nimi moc nepáral a vyrůstaly živelněji, ani jim nikdo netvrdil, že výuka matematiky je totalita, která ubíjí dětskou individualitu.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Netvrdím, že je to zcela totožné, ale punk má s politickým anarchismem značný překryv.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

A napadlo vás taky, že právě proto to tam je?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Spiz jako event, kdyz uz se to prepisuje takhle debilne

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Expertem snadno a rychle /for dummies/ - lekce zdarma u Michal Kašpárek.

Nahlásit

-
0
+

event se čte jako "ivent", "ívnt" je zažitý český nešvar

Nahlásit

-
0
+

Nepletes si punkace s anarchisty (prestoze to ma nekdy blizko)? Punk je preci o tom, ze je to vsechno tak pojebane, az je to jedno. Nejaky politicky program je pro ne zbytecny, spolecnost nechteji zreformovat, chteji na ni z vysoka...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Touha po uniformování se a houfování se do stádečka se dědí z generace na generaci. Osobně to sleduji někdy od "veksláků" a "somráků".
Jedinou skutečně nosnou myšlenku jsem za celou tu dobu zaznamenal u pankáčů. Nechtěli transparentnost, ale zrušení veřejné správy. Ani na to nevyžadovali grant.

Nahlásit

-
0
+

"jste takové hvězdy, aby pro vás vedle yuccies zbylo místo?"

Ano, jsme. A ještě dlouho budeme.

S přáním hezkého dne
kolektiv Husákových dětí

Nahlásit

-
0
+

Necekal jsem, ze vznikne trend jen na základě jednoho (ne moc dobrýho) článku na Mashable. Ta snaha vytvořit z toho něco novýho je strašně křečovitá. Stejně jako to slovo - yuccie zní opravdu ultradebilně. Tak moc, že má možná šanci se chytnout. Srdečně doufám, že se to nepodaří.

Nahlásit

-
0
+

Já viděl hipstra... no teda plnou místnost hipstrů, když jsem se šel jednou podívat na přednášku o "nerůstu". Když se pak ptali (hipstři) na něco z publika, vyznačovali se krom specifického oděvu tím že v každé otázce používali slovo "paradigma", někdy i vícekrát.

Vim že to slovo má svůj význam, ale podle mě to má ještě další význam - je to něco jako volací znak, kterým tázající se dává najevo že přestože nerozumněl o čem se mluví, s přednášejícím souhlasí. A přestože přednášející nerozumí na co se ptá tazající, má se tvářit že to byla dobrá otázka a dát souhlasnou odpověď, ať už jakoukoli.

Lidé kteří totiž položili otázky bez volacího znaku dostali totiž zpravidla nesouhlasné odpovědi.

Nahlásit

-
0
+

Vše vidím z pohledu malého města, a hipstera jsem si tu všimnout zatím nestihl (i když dle dcery jím zaručeně byl ten mladík na běžkách a oblečení model roku cca 1900, co jsem ho v zimě viděl na Pěticestí). U "Yuccies" (pro mne zcela nový termín, dík) už si tak jistý nejsem...

Nahlásit

-
0
+