Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Daňový expert k evidenci tržeb: Stát nezvládá své povinnosti. Tak je hází na poplatníky

16. 6. 2015
 24 509
10 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Rafinovane? Vsechny pripady danove kobry maji spolecne to, ze pachatele byly pozeri nijak neslryvajici svuj zivotni styl a kratici dane naprpsto primitivnim a zjevnym zpusobem, ktery s rafinovanosti nema nic spolecneho. Chybu bych tak hledal na druhe strane. A to v nechuti cokoliv resit zapricinene at uz lenosti, neschopnosti ci korupci.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

"Stát neumí vybrat daně". Ono v zemi, kde rafinované způsoby neplacení daní jsou téměř národním sportem a hrdinstvím, se není čemu divit. Ale nebojte. Pracuje se na tom.

Nahlásit

-
0
+

http://www.lupa.cz/clanky/operatori-se-zacinaji-pripravovat-na-novy-byznys-s-uctenkami-pro-babise/

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jn, není to dlouho, co se Kellner dostal k O2, rozdělil ji na dvě společnosti a díky tomu vytěsnil většinu malých akcionářů. Tandem Zeman+Babiš+Kellner zase vede.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Další věc je, že to jsou náklady na technické vybavení a připojení (sice malé, ale jsou), které musí podnikatel přeúčtovat na zákazníka a pro malé podnikatele na hraně to může být hranice nerentabilnosti.
Navíc nevím, jak se bude řešit situace, kdy prostě připojení k internetu vypadne. Ono je to pro lidi z větších měst nepředstavitelné, ale na malých vesnicích nebo samotách není internet samozřejmostí. Nebo je tam jediný poskytovatel, který pak má monopolní ceny.

Nahlásit

-
0
+

Už jsem to tu psal několikrát. Cílem není vybrat více daní, ale další šikanou otrávit a zlikvidovat co nejvíce drobných podnikatelů, protože je to poslední větší skupina obyvatel, nezávislá na státu.
Kdyby chtěla vláda vybrat od živnostníků více daní, tak se bude starat, aby co nejlépe prosperovali a podnikání jim bude co nejvíce usnadňovat. Vláda ale dělá opravý opak a chce pravý opak. Prosperující živnostník je pro sociální demokracii třídní nepřítel. Raději než úspěšné podnikatele vidí prosebníky o podporu na úřadu práce. Pro Babiše jsou úspěšní podnikatelé zase konkurencí jeho státofirmy. Proto můžeme sledovat téměř milostnou symbiózu sociální demokracie a oligarchy.

To, co dělají jsou další, sice malé, ale neustále přibývající krůčky k pracovní povinnosti, domovním a uličním donašečům, regulacím všeho možného i v osobním životě, zestátnění dětí atd atd a bude to končit centrálním plánovačem a zákazem soukromého vlastnictví výrobních prostředků. Nakonec to sežere i toho Babiše, ale to nám moc nepomůže.

Nahlásit

-
0
+

Jak už to tak bývá, tak vše nakonec zaplatí zákazník, mnohde naivní volič Babišovo firem, včetně MF s.r.o. Pokud bude podnikatel nucen svůj čas věnovat byrokratickým nesmyslům, včetně doprovodných nákladů, tak o to zvedne své ceny. Čas je drahý a jen hlupák dělá něco zadarmo.

Nahlásit

-
0
+

Babišovým cílem je posílit oligopol v zemi a tím posílit svoje impérium a moc. Pokud možno, drtivá většina lidí musí být zaměstnána a pod kontrolou.

Nahlásit

-
0
+

Zatím jsem v žádné kritice nezaznamenala, že tahhle nová evidence tržeb je přece ohromný business pro mobilní operátory. A to nebude jednorázový náklad jako na pořízení HW. To bude stálý přítok poplatků za datové přenosy. Většina drobných podnikatelů zatím tarif na data nepotřebovala. Někteří dokonce aní nepotřebovali mobil (Pražáci neuvěří). A ty tarify jsou dosti nemravné. Ale je ticho po pěšině!

Nahlásit

-
0
+

S tou statistikou je to trefny. Jak si vas jednou vybere tak jste nahrani. Od te doby uz vam nedaji pokoj a jen vykazujete a vykazujete.

Nahlásit

-
0
+