Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: „Jedli jsme tohle a stálo nás to tolik“

17. 4. 2015
 17 311
8 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

jsem spokojen,že jsem to ani nečekal,že jsem tak snadno zvítězil v diskuzi zápornými hlasy.Domnívám se,že Češi dnes mají hobby:jídlo,sex,hospoda,obří auta na leasing atd,prostě "KONZUM"!.Nechci ani dělat pořadí,ale hlavní životní problémy Čechy asi nezajímají,jako např.řešení opravdu kvalitních jídel,surovin z naší provenience,z našeho zemědělství podle hesla"jez co jedli naši předkové a co roste kolem tebe a nevymýšlej si"...ostatní to je rozežranost současné doby.a na tu má jen pár lidí,ostatní živoří a možná i závidí......pěkný postřeh beru:občas utrácíme,aby nám ostatní záviděli...ZÁVIST,také pěkně rozšířená choutka Čechů.....

Nahlásit

-
0
+

Základ dobrých zákusků je máslo a smetana, nikoli ztužený a ztužený palmový olej. Z Prahy nejsem, ale fandím každému, kdo se snaží dělat věci dobře. Ve většině cukráren nabízejí skutečně hnusné zákusky. Není mi jasné, proč ty podniky prosperují, lidi to tam prostě musí kupovat.

Zákusky, uzenářské lahůdky, to jsou přece pochutiny, které se kupují za účelem pochutnat si, ne se nacpat. Vážně nerozumím tomu, že zrovna tenhle segment trhu ovládá v první řadě cena. To bych pochopil u základních potravin a surovin na každodenní stravování, ale u lahůdek a zákusků to prostě nechápu.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Vcelku souhlas. Pokud by se jednalo o nejkvalitnější suroviny, kvalitní zpracování, příjemná atmosféra, tak si klidně připlatím. Bohužel opak je často pravdou.

Když jste uvedl zákusky, tak znám "příběh" jedné malé cukrárny, kde dělají vše z poctivých surovin, bez éček, ztužovadel, konzervantů, dochucovačů a dalších chemických nesmyslů. Už je to, jak a kde tyto suroviny sehnat, je na knihu. Když se to pak spočítá, tak se to pomalu ani nevyplatí. Chemické konkurenci se těžko odolává. Každý, kdo takové zákusky ochutná, tak se diví jak je to dobré. Jenže cena je vyšší a každý den se musí dělat vše nové. Takové zákusky nelze dlouho skladovat. A co se týče zákazníků, tak i tady je to běh na dlouhou trať. Pokud jste z Prahy, tak doporučuji vyzkoušet. www.cukrarnapodvezi.cz

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

programů a psaní o jídle je tak přemnoženo,že už mi nic nechutná,rozhodně ne ty ceny a nezdravé komponenty,měl jsem rád pivo a když začalipsát o jeho hodnotách,přestal jsem ho pít úplně a to platí o všech v tv pořadec propagovaných zdravých jídlech,ten vtip o sexu se nepovedl,nesměju se tomu ani hlasitě ani tiše ,jen pomalu čekám až přijde konec lidstva,který mayové předpověděli na 2012,ale vůbec se nespletli,podívejte se všude kolem a hlavně se bavte ....na žrádlu,než přijde to horší až už ani co žrát nebude...!

Nahlásit

-
0
+

V restauraci se neplatí jen za jídlo, ale také za obsluhu a přípravu atd., to je jasné. Proto Pizza stojí min. stovku všude a je to normální služba jako každá jiná. Ale dal byste si stejnou Pizzu za 1000,- jenom proto, že to nabízejí v restauraci kde je draho? O to jde.

Např. tady http://www.menudomu.cz/tiramisu/ a restaurace BAROK v Pařížské. Doma připravíte výrazně lepší dezert a ještě za méně peněz. Ale pokud najdete restauraci, kde se dá koupit stejný jako připravíte doma, tak proč ne.

Takhle jsem mínil svůj příspěvek.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Určitě je dobré podporovat domácí vaření z kvalitních surovin, které ukáže, že i z pár surovin jde uvařit chutné jídlo (pasta, stir fry atd.) Na druhou stranu jsou jídla a nápoje, na které chodím do restaurace kvůli atributům, které doma dosáhnu jen těžko. Takže by mě třeba nenapadlo porovnávat cenu surovin ve steakhousu kde mají perfektně stařený rib eye steak, který se rozplývá na jazyku, pizzerii, kde suroviny stojí desetikorunu ovšem pizzu pečou v peci na dřevo nebo hospůdku s točeným za 25, když v lahvi stojí polovic. Ano ta pizza stojí stovku a suroviny desetikorunu, ale stavět doma pec na dřevo mi přijde hardcore.
Ale všeobecně ano, poctivému domácímu vaření zdar!

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Hlasitě se směji, ten vtip o sexu se fakt povedl!

Jinak, není drahé jídlo jako drahé jídlo. Rád sleduji blog MenuDomů, kde autorka chodí do vybraných, většinou dražších restaurací, ochutnává jídla a pak předvádí ve videu jak se připravují a kolik vyjdou v ceně surovin. A někdy je to opravdu zážitek, když ukazují a popisují co jsou některé restaurace schopné nabízet za 500 Kč za blafy.

Díky MenuDomů jsem se stal občasným kuchařem a musím říct, že na vaření opravdu velmi dobrých jídel nic moc není. Klíčové je použití správných ingrediencí. Skutečné umění spočívá v servírování, rychlosti přípravy a především ve vymýšlení nových jídel. Tam se teprve vyplatí, zaplatit si vyšší cenu. Kus flákoty na grilu svede udělat doslova každý, za tu netřeba platit tisíce jenom proto, že jí uklohnil někdo veřejně známý.

Lidé si doma často sami dobrovolně a zbytečně připravují hnusné napodobeniny a pak jim ani nepřijde, když podobný hnus dostanou někde v restauraci. Typický příklad jsou zákusky. Najít dneska dobré zákusky je vážně problém. Lidé si doma připravují Tiramisu z pomazánkového másla, instantní kávy, rumu a šlehačky a ještě tvrdí, že je to dobré. Těm pak restaurace prodají doslova cokoli.

Nahlásit

-
0
+

"Pokud někomu přijde normální psát takhle o jídle, může tak rovnou začít mluvit i o sexu"
Ale to už se děje. Třeba na nornik.net

Nahlásit

-
0
+