Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Očima expertů: Bude se za první tři dny nemoci zase platit?

6. 3. 2015
 25 950
4 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

V minulé práci jsme to měli udělané jednoduše. 5 dní ročně sick day. Člověk zavolá že mu je blbě do práce nepřijde, bere se jako by v práci byl.

Párkrát jsem to použil, nikdy jsem to nevyčerpal. Občas jsme to použili všichni, nevim že by to někdo vybral za ten rok všecko. A i kdyby, šéfovi by to bylo jedno. Dle smlouvy jsme na to měli nárok.

Otázka je, proč takovou hloupost, kterou si umí lidi vyřešit sami musí řešit zákon. Ať už jakkoli.

Nahlásit

-
0
+

A spotřebitelé budou kupovat levnější čínské zboží, protože to české se tímto ještě více prodraží.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Peníze v prvních třech dnech budou v 90% případů všechny utraceny v reálné ekonomice a dojde tedy k posílení poptávky spotřebitelů, což by mělo být v současné době jediné kritérium pro každou korunu, která má být vyplácena z veřejných peněz. Takže jsem jednoznačně pro, stejně jako bych byl pro zvýšení důchodů, sociálních dávek, nejnižších tarifů u státních zaměstnanců, minimální mzdy (i když tady nejde většinou o veřejné prostředky).

Nahlásit

-
0
+

Stejně je to jedno. Trochu se sníží efektivita práce kvůli flákačům. Firmy se přizpůsobí a lidem co nemarodí budou dávat větší prémie.

Jinak, problém není v tom, zda se mají platit tři dny nemocenské. Problém je v tom, že člověk, který chodí do práce si nemůže finančně dovolit zůstat tři dny doma bez peněz. Pokud má někdo mzdu včetně odvodů zaměstnavatele 20000, tak 40 procent zaplatí na různých odvodech a dalších 10 procent potom na DPH. Klasickej sociální stát, který dělá z pracujících sociální případy.

Nahlásit

-
0
+