Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Neokomunistický řecký experiment: Jde o víc než o peníze

29. 1. 2015
 7 397
7 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

kapitalisti zadlužili řecko, jako všude všechno rozkradli zprivatizovali, umožnili podnikatelským zlodějům neplatit daně , Německo nezaplatilo válečné reparace Řecku , hlavně je třeba připomenout ,že první řecká dluhová krize byly dluhy soukromých německých a francouzkých bank,které kapitalisti EU převedli na státní dluhy ..........a úsporné balíčky ,snižování daní firmám, a podnikatelským zlodějům, způsobily mnohem vyšší zvýšení dluhů , tak si řekové zvolili komunisty ,ale fašistická eu si vynutila totální výprodej státního majetku do rukou korporací

Nahlásit

-
0
+

Přijde na to, na co se ptáte. Technicky to pro většinu států není problém. Německo to pokud vím už uzákonilo do budoucna. A takový Petr Mach by jiste dokázal těch sto miliard, co politici utratí navíc, ušetřit i v česku.
Řecko už je ve stavu, kdy to asi není možné a jediné rozumné řešení je drachma. Kdyby na ni přešli v 2010, tak už by dnes jejich ekonomika rostla.

Jiná věc je, že základní morální imperativ demokracie je krádež, resp. loupež. Volby jsou primárně hlasování o tom, kdo, koho o co okrade. Na takovémto morálním základu jen těžko lze očekávat od politiků a jejich voličské základny nějakou zodpovědnost. Zvlášť, když na to, aby si nakradli mají jen 4 roky a co bude potom, je nezajímá, protože oni jsou po těch 4 letech za vodou.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nešla by ta otázka položit jinak? Jsou dnes státy schopny mít v dlouhém období vyrovnaný rozpočet?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Z Řecka budou mít eurokolchozníci ještě zpocená čela. Za nevetování sankcí vůči Rusku si nechá královsky zaplatit. Moskva jim už nabízí půjčku.
V budoucnu získá další leverage vůči EU díky Turkish stream, který bude ústit u jeho hranic a nahradí odstavenou ukrajinskou větev Sojuzu.

Nahlásit

-
0
+

Pár set miliard sem, pár set miliard tam. Každý správný eurosvazák ví, že když budou třeba peníze Mario vyrobí. Papíru je dost.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

No já nevím. Opravdu jsou Řekové schopní mít vyrovnaný rozpočet? Silně o tom pochybuji. A hlavně pochybuji o tom, že by to šlo, aniž by se použilo "kreativní účetnictví".

Nahlásit

-
0
+

"Můžou přinést větší průšvih, než že Evropská unie přijde o pár set miliard euro." -Eurohujeři jako Palata jsou tak nemocní, že ztracené stovky miliard euro jsou pro ně jenom něco jako pěšáci na šachovnici. Nejsou schopni si uvědomit, odkud tyhle peníze pochází a kdo je v potu tváře vydělává.

Nahlásit

-
0
+