Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Rektor VŠUP: Tahle ekonomika nemá na tolik studentů

17. 1. 2015
 30 399
4 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Nebojte se nic, evoluce funguje, dokonce centrálním plánovačům navzdory. Momentálně výrazně upřednostňuje méně zodpovědné a pracovité lidi s divočejší povahou, náboženské fanatiky a atraktivní muže se spoustou milenek.
Z toho nevyplývá žádná předpověď, za padesát let to může být úplně jinak.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pokud si někdo myslel, že evoluce (přirozený výběr) povede k stále moudřejšímu a inteligentnějšímu lidstvu, tak se trochu spletl.
To by inteligentnější museli mít víc dětí, než ti druzí.
Místo evoluce zde však máme centrálně plánované šlechtění tvora podprůměrného, tvárného, ovlivnitelného, na státu závislého a stále větší roli státu volícího (tedy pozitivní zpětná vazba).

A demokraticky to již změnit nepůjde, mají většinu:
http://janpolanecky.blog.idnes.cz/c/444645/Mene-nez-tretina-obyvatel-CR-zivi-zbytek-Neverite.html

Jestli má nějaká sci-fi vize pravdu, tak to nejsou takové ty lemovské představy o kultivovaných vzdělaných a kulturních (super)bytostech, ale pravdu má spíše komedie Idiocracy (cz: Absurdistán).

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Máte pravdu. Když se to vezme kolem a kolem, tak je to velmi vtipné. Data jasně ukazují, že nejspolehlivější antikoncepcí je vysokoškolský titul. Cílem úředníků na jednom ministerstvu je, aby dvě třetiny národa měly univerzitní vzdělání, a na druhém, aby se zvedl populační přírůstek.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jak chcete přispívat k rozvoji Evropy, když ze sociálních fakult vycházejí absolventi vhodní jen pro loupení dětí z rodin! Více v článku "Dítě a Barnevernet", dostupné na adrese: http://sociologie.netstranky.cz/21-cast-dite-a-barnevernet.html

A dále, jak chcete přispívat k rozvoji Česka, potažmo Evropy, když ekonomické fakulty chrlí absolventy kteří sice vědí všechno o penězích, ale nevědí z ekonomického hlediska nic o rodině a dětech. Výsledkem řízení tzv. vyspělého sociálního státu ekonomy jsou každoroční zbytečné stomiliardové schodky státního rozpočtu na straně jedné. Na straně druhé pak chybí v posledních 20 letech v průměru 50 000 novorozenců ročně do vyrovnané populační bilance!

Jak potom chcete čelit hrozbě bankrotu státem garantovaného důchodového systému? Viz čerstvá zpráva NKÚ! Jak chcete čelit invazi migrantů, když nám chybí jen v posledních dvaceti letech každé třetí dítě do vyrovnané populační bilance?

Nahlásit

-
0
+