Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Čína uspořádala v Bělehradu sjezd své části Evropy. Česko taky jelo

18. 12. 2014
4 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Naše bomba zasáhla v Bělehradě jejich velvyslanectví, když jsme bez schválení OSN napadli suverénní stát, a teď bychom je měli v témž Bělehradě poučovat o demokracii. Nad tím by hoši z Pekingu asi nevěřícně kouleli očima.

Nahlásit

-
0
+

Čína jako alternativa k demokratickému kapitalismu? Kde to žijete? Já vidím EU jako socialistického molocha, který žije z dluhů a neví, jak dlouho mu to ještě bude procházet. EU je demokratické asi jako byla ČSSR a kapitalistické asi jako RVHP.

Nahlásit

-
0
+

Včera mi pekař odmítl prodat rohlíky. Měl na klopě placku s červenou kartou, tvářil se na mě povýšeně a říkal mi, že jsem u sebe doma neprohloubil demokracii. Tak jsem ho poslal do prdele a šel si koupit rohlíky do pekárny za rohem.

Nahlásit

-
0
+

"Unie ... zajišťuje svým občanům nejvyšší standard"
OMG, já myslel, že si ho zajišťují lidi svou efektivní prací, podnikatelé racionálními investicemi a všichni pak kumulací kapitálu. A ono je to jinak...
Možná by tedy v Bangladéši stačilo přijmout regulace EU, zakázat žárovky, omezit emise CO2 a zavést košaté zákoníky práce a nastane ráj a neuvěřitelná prosperita.
-----
"pokud jde o výhody sociálně-tržního hospodářství, ve světě dokonce neopakovatelný"
On je a bude neopakovatelný i v Evropě, protože je principiálně ekonomicky neudržitelný. A taky zvrácený (protože se toho lidi/plátci neúčastní dobrovolně, ale z donucení).
-----
"Její rozvojový fond určený pro východoevropskou šestnácku má na půjčky především pro infrastrukturní projekty určených pouhých deset miliard eur. Což není nijak závratná částka, ať už jde o porovnání s Evropskou unií..."
To ano, ale zase na čínské fondy nemusíme do Pekingu platit žádné odvody, nestaví se tu za ně cyklostezky či nerekonstruují soukromé penziony starostů a nemusí se spolufinancovat z obecního rozpočtu.
-----
Titulek: "Čína uspořádala v Bělehradu sjezd své části Evropy. Česko taky jelo"
Jako celé? Já nejel. Nejel ani nikdo, koho jsem tím pověřil, na koho jsem vědomě delegoval nějaké své pravomoci a práva.

Nahlásit

-
0
+