Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Konspirační teorie: Za vším hledej Žida

11. 12. 2014
 12 314
6 komentářů

Přihlášení do diskuze

Nejoblíbenější příspěvek

Židi jsou největší zlo co mohl vesmír stvořit.

Nahlásit
-
7
+

Diskuze

To je poněkud krátký článeček, na to, jak složité je to téma, zejména v historických souvislostech.

Nahlásit

-
0
+

Ve filmovém zpracování známých židovských anekdot „Uctivá poklona, pane Kohn“ z 90ch let je epizoda, v níž český rabín hostí návštěvu polských rabínů. Až si začne stěžovat na antisemitismus, kterému je vystavěn, přeruší jej nejstarší polský host výrokem, že antisemitismus je příliš vážná věc nato, aby se dal svěřit gójům. Musí se ho holt ujmout židé samotní, aby výsledek nebyl pro kočku.
A tak se ptám, jestli všechny ty dokola se opakující umravňující příběhy o Hilsnerovi, Dreyfussovi, středověkých pogromech apod., na střídačku s citacemi různých roztomilých výroků od osob typu Adama Bartoše nebo Petra Hájka, nejsou výsledkem přesně tohoto převzetí otěží. Nejprve jsou barvitě vylíčeny něčí imbecilní konstrukce se závěrem „Koukejte, toto je ten antisemitismus“ aby se pak dala, za hysterického a pokryteckého mávání výtisky protokolů sionských mudrců, ucpat huba každému, kdo z neopatrnosti řekne „židle“. Čímž samozřejmě vzniká hodně příjemné ovzduší pro klidnou a věcnou debatu ohledně některých, řekneme, choulostivých etnicko-kulturních otázek.
Chtěl pan Žídek svým textem přilít vodu na tento mlýn? I kdyby ne, tak stejně přilil.

Nahlásit

-
1
+

Rozumím, závist společně (se zřejmě oprávněným) pocitem méněcenosti a navíc podepřený xenofobií, to je mix, se kterým vlastní psychika bojuje špatně.
Zkuste odbornou pomoc, třeba není pozdě...
Hezky den, přeji.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Všichni (tedy kromě Hájka) máme v DNA zbytky těchže praopic, takže zdravím své příbuzné!
Vlastně s Hájkem jsme podle jeho teorie také všichni příbuzní.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Židi jsou největší zlo co mohl vesmír stvořit.

Nahlásit

-
7
+

I Adolf Hitler měl židovský původ. http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/99425-hitler-mel-podle-testu-dna-africke-a-zidovske-predky/

Nahlásit

-
0
+