Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Stop South Streamu: První Putinova porážka

4. 12. 2014
 6 002
11 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Zatímco komsomolec Palata slavně poráží Rusko, prezident Evropské komise mluví o pokračování projektu.
"Juncker po rozhovorech s bulharským ministerským předsedou Bojko Borisovem, jehož země by měla z Jižního proudu, co by přes ní procházel, největší prospěch, odsoudil ruské prohlášení, že jej zabily předpisy o ochraně hospodářské soutěže EU. Řekl reportérům, že problémy týkající se plynovodu nebyly nepřekonatelné, a že spolu s Bulharskem pracoval na jejich řešení."
Eurokolchozníci by si měli sladit noty.

Nahlásit

-
0
+

Palata se už fakt nedá číst, to je eurosvazák na entou

Nahlásit

-
0
+

Tou předposlední větou jste to vystihnul. Bruseli jsou zájmy kohokoli na východ od Německa totálně u prdele. Politiky, který to říkají skandalizují a zrádců najdou celý zástupy. To není stupidní válečnická logika. To je imperiální logika. Vazalové maj "právo" kupovat, co chtěj, pokud jsou to naše výrobky. My ale plyn nevyrábíme. Takže ho nepotřebujou.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Na tom je vidět, kam zmutovalo myšlení eurosvazáků. Skutečnost, že dodávky do řady členů EU zůstanou závislé na rozvrácené Ukrajině, slaví jako velké politické vítězství. Ať si klidně Bulhaři a další v zimě mrznou, hlavně když to poškodí Gazprom. Zcela je ovládla jejich stupidní válečnická logika.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Děsím se toho, co budeme muset nabízet Turecku za to, aby nespolupracovalo s Ruskem.

Nahlásit

-
0
+

Bulhaři kromě dražšího plynu vyhráli i to, že nemusí inkasovat 400 milionů dolarů ročně na tranzitních poplatcích.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Kupředu, levá, kupředu levá, spátky ni krok :) Houževnatost, vytrvalost a zápal p. Palaty je vskutku obdivuhodná.

Dnes dokonce musím s p. Palatou souhlasit, s jeho hodnocením, že vítězem je Turecko, bohužel jediným vítězem. Rusko z pochopitelných důvodů nechce vést další trubku do Turecka, protože má svoje zkušenosti s Ukrajinou. Čím víc trubek, přes různá území, tím lépe pro Rusko, ale obávám se, že i pro EU, takže fakt, že jsme se o jednu trubku připravili, my nepřijde jako dobrá zpráva.

Přiznejme si, že North stream si postavili Němci pro sebe, aby měli jistotu a nemuseli se s nikým handrkovat ( kupodivu jim vůbec nevadí, že vede z Ruska). Takže nám zbude Jamal, který jde přes Bělorusko, což také není žádná velká výhra. A pak už dodávky závisí na Ukrajině a Turecku, protože Norsko nás všechny nevytrhne.
To co se děje na Ukrajině dnes, může být za pár měsíců v Turecku a pak už budeme opravdu nahraní. Takže se obávám, že zdaleka neprohrál jenom Putin. Jestli tedy vůbec lze říct, že prohrál. Spíš zvolil horší ze dvou variant, kdo ostrouhá především je Eurosajuz. A samozřejmě nejvíc Bulhaři, kteří mohli mít levnější plyn a teď budou mít ...

Nahlásit

-
0
+

Takže evropské země mezi Německem a Ukrajinou, závislé na ruském plynu nebudou mít alternativní cestu a budou závislé na bezvýznamném rozpadlém státu, dlužícím pěknej balík za plyn, který už nejednou kradl.
A kdo tu prohrál? Putin! Kdo taky jinej, že jo?

Nahlásit

-
0
+

výborně soudruhu Palato, až přestane přes Ukrajinu téct plyn, je výborné že ten co by mohl téct přes south stream poteče do turecka - to je ukázka myšlenkového gigantismu. myslíte to vážně anebo to jen za cizí žold předstíráte?

Nahlásit

-
0
+

Místo plynovodu do EU, která s ním vede studenou válku, rozšíří Blue Stream, postaví nový plynovod do Turecka a nový plynovod do Číny. Není to taky diverzifikace? A diverzifikace je teda vítězství nebo porážka?

Nahlásit

-
0
+

Jak u tohoto autora rozeznat, kdy mluví pravdu a kdy cynicky lže?

Luboš Palata dne 3.5.2014:

"...Páteční Oděsa nabízí jiný, ještě hrůznější obrázek. Ale i tady to byli ruští agenti a proruští násilníci, kteří zažehnuli jiskru požáru, v němž pak desítky z nich uhořely. Podle výpovědí očitých svědků to byli proruští separatisté, kteří zaútočili na proukrajinské demonstranty a kteří pak střelbou z oken obsazené budovy odborů vyprovokovali její podpálení.
Zásadní je informace, že velkou část ozbrojenců, kteří budovu okupovali, tvořili ruští agenti ze separatistického moldavského Podněstří..."

Nahlásit

-
0
+