Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Pomysli na ten boj a už to nezkusíš

4. 12. 2014
 6 437
6 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

„Kolju oslabuje nepřítomnost občanské společnosti, neziskového sektoru nebo docela prosté komunity.“

To je přece alfou a omegou komunistické tyranie, zničit samovolnou organizovanost lidí. To se komunistům podařilo dokonale, člověka přetvořit k obrazu svému, nejen v Rusku, kde to drtili o pár desítek let déle než u nás.

A právní stát ? Ha ha ha. Stát je přece entita, která nenávidí jakoukoli samovolnou organizovanost lidí mimo struktury státu. Je to totiž přímé ohrožení moci státu. Proto politici neradi vidí neziskovky, a vůbec jakkoli aktivní občany schopné zorganizovat ostatní ve své komunitě k nějakému konkrétnímu cíli. A to se politikou táhne jako červená nit odspodu až nahoru.

Stále se u nás derou k moci generace lidí zdeformovaných lety života v komunismu, generace lidí kteří nezažili nic jiného než komunistickou diktaturu a když se dostanou do funkce, začnou se chovat tak jak se naučili v mládí.

Ne nadarmo se říká, co se v mládí naučíš, k stáru jako když najdeš. Netvrdím že je to tak všude u nás, ale je to velmi časté. A lidé, kteří to dnes již mohou zastavit, to neudělají ze stejného důvodu - v mládí se naučili držet hubu a krok.

Snad budou mladší generace v tomto ohledu lepší.

Nahlásit

-
0
+

Pan Kašpárek toho má sice evidentně hodně načteného, ale ještě málo prožitého.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

V Americe podobné filmy o existenciálním střetu osamělého hrdiny se zvůlí moci končí tak, že hrdina vezme do ruky zbraň a všechny padouchy postřílí. A tím se problém vyřeší.

Nahlásit

-
0
+

Možná paní Michálková nevyzkoušela ty Kašpárkovy neziskovky.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

S tím Finskem, Švédskem a Norskem to pan Kašpárek opravdu těžce zazdil. Jakou horší tyranii je ještě možno nastolit, než když vám stát sebere vaše vlastní děti? Právní stát? Hahaha. Michalkové a spoustě dalších byl kompletně k hovnu. Barnevernet má svoje vlastní pravidla.

Doporučuji si na youtube vyhledat dokumenty o Barnevernet.

Kdo nemá vlastní děti, nikdy to plně nepochopí. A pro přesvědčeného neomarxistu je možná Norsko i vrchol civilizace.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

"stejný příběh si lze jen těžko představit o pár set kilometrů na západ, ve Finsku, Švédsku nebo Norsku" - stejný možná ne, ale jiný příběh bezmoci vůči úřední moci ano - http://zpravy.idnes.cz/deti-norsko-michalakova-premier-dak-/domaci.aspx?c=A141203_165401_domaci_hv

Nahlásit

-
0
+