Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Megalomanské hobití orgie

25. 11. 2014
 5 373
2 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

My co do kina nechodíme a telce věnujeme asi hodinu týdně, jsme úplně v klidu :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Sám za sebe musím říct, že mám s vícedílnými filmy docela problém. Mám na mysli stav, kdy se na víc dílů rozseká jeden celek, v tomto případě kniha, u Pána prstenů tu bylo OK - co kniha, to díl.
U Hobbita je to ale poněkud naprd - vyjde díl 1 a konce se divák dobere až za další dva roky? Myslím si, že tohle vadí více divákům a návštěvnost to sráží. Paradoxně by to mohlo přinést i nečekané navýšení tržeb po třetím díle, kdy by najednou mohl narůst zájem o nové projekce prvních dílů, aby to divák měl pohromadě, ale jestli to stojí za to je otázka.

Bohužel se z tohoto začíná stávat běžný zvyk, viz nyní přicházející třetí kniha Hunger Games - také ve filmu rozseklá na dva díly.

Jinak ještě jedna poznámka k prodlužování délky filmů, typické postupně u Pána prstenů - ono to má ještě jeden nepříjemný dopad v pozdější fázi, kdy dojde na televizní práva. Pokud má film přes tři hodiny, tak je to v kině "hodně", ale v komerční televizi s vložením reklam se to stane naprosto nesnesitelné - aby film vysílaný v primetime od 20h končil po půlnoci je prostě děs :-(

Nahlásit

-
0
+