Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Očima expertů: Měsíční hlášení DPH. Bič na podvodníky, nebo buzerace malých firem?

21. 11. 2014
 29 735
1 komentář

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Je to další krok k systematické likvidaci malých a středních podnikatelů, kterou zahájil už Vladimír "Zdroje jsou" Špidla. Živnostníci a majitelé menších firem jsou poslední větší skupina obyvatel, která dokáže existovat bez státu, samostatně myslící, držící odpovědnost za svůj život ve svých rukou. Pro socialisty, sociální inženýry, centrální plánovače i oligarchy je to poslední významný odpůrce, třídní nepřítel. Čím více živnostníku skončí a přejde na sociální dávky, tím lépe pro vládnoucí elity. Zvýší se tak počet lidí závislých na státu, jejich voličské základny, čekající na dávky milostivě přidělované soudružkou Marxovou-Leninovou a spol. Každý pekař, který díky státní šikaně zkrachuje, znamená krok k ideálnímu stavu jediné centrální pekárny. (Kdo neví komu bude patřit, opíše za trest desetkrát Komunistický manifest.) Potom se dozvíme, že je škodlivé a nehospodárné vyrábět každý den 200 druhů chleba v tak malé zemi jako je Česko, když přece stačí dva druhy (kulatý a veka) jako to stačilo 40 let zlatého věku socialismu.

Tlak vyvolává protitlak. Lidé se zcela přirozeně brání konfiskaci majetku, který sami vytvořili. V určitém okamžiku náklady na výběr dalšího procenta daní, překonání toho odporu, převýší vybranou částku. Tehdy se ukáže, zda vládnoucí elitě jde jenom o ty daně, a přestane zvyšovat sazby a další šikanu, protože je to kontraproduktivní nebo zda jí jde o likvidaci poslední realtivně svobodné skupiny obyvatel za každou cenu.

Co s tím? Jediné co mě napadá, je vytváření paralelních, na státu nezávislých ekonomických a společenských struktur. Dnes se odhaduje, že šedá ekonomika v EU dělá 20 až 30 procent. Drobní podnikatelé musí zcela cíleně tuto oblast rozšiřovat. Vytvořit si vlastní pravidla. Alternativní peníze. PŘIJMOUT JAKO MORÁLNÍ NORMU, ŽE NEPLACENÍ DANÍ A ODPOR PROTI VLÁDNOUCÍ ELITĚ A NAPOJENÝM PARAZITŮM, JE VÝRAZEM OBČANSKÉ STATEČNOSTI. Alternatiovu je nevolnictví nejen daňové ale i pracovní, regulace všech detailů společenského i soukromého života, ztráta veškeré individuální svobody.

Nahlásit

-
0
+