Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Nedomyšlená revoluce Naomi Kleinové

20. 11. 2014
 6 484
5 komentářů

Přihlášení do diskuze

Nejméně oblíbený příspěvek

Alternativou ke kapitalismu je socialismus, centrální plánovaní, chudoba a totalita. Všechno v jednom balíčku, převázané rudou mašlí.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu
-
-2
+

Diskuze

Alternativou ke kapitalismu je socialismus, centrální plánovaní, chudoba a totalita. Všechno v jednom balíčku, převázané rudou mašlí.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-2
+

Jen tak mimo záznam. Dnes jsem se byl podívat na Hladové hry. Jak jsem tam seděl, tak mě napodlo, jestli se může tento film vysílat na Ukrajině?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Přesně tak, žádná golbální teplota neexistuje. Když se podíváte zpět, tak boj s ozonovou dírou byl takový průzkum. Zásadní vliv na stav ozonové vrstvy má sluneční záření. Takže se jedná o cca 11 let cyklus a kupodivu je ta ozonová na póly. Souvislost s magnetickým polem čistě náhodná.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Neexistuje nic jako globální teplota, nikdy nic takového nebylo definováno. Logicky, protože by to byl nesmysl. Není nic proměnlivějšího než počasí. I dnešní superpočítače nedokážou předpovídat víc než pár dní dopředu. Jak tedy může někdo tvrdit, že se globálně otepleje, když neexistuje globální teplota a globální oteplování by logicky muselo být výsledkem její změny? Jeden den je jasno 30°C, druhý den prší a je 10°C, přesto z toho někteří kouzelníci dokáží vyčarovat závěr, že neexistující globální teplota narůstá o pár desetin stupně Celsia, tedy o hodnotu menší než statistická chyba. Jak by to asi mohli udělat? Počasí i klima se mění, byla i na našem území období, kdy se stihly 2 úrody za rok a pěstovaly se melouny, zrovna tak, jako byly doby, kdy se dalo v Londýně bruslit na řece. Obojí dávno před průmyslovou revolucí.

Byl to test, co veřejnost spolkne. A vyšlo to. Cpeme prachy do mnohdy nesmyslných obnovitelných zdrojů jen z principu, zachraňujeme přírodu Priusem, který v normálním provozu žere stejně jako ostatní auta, navíc se kvůli jeho bateriím likviduje příroda někde jinda na Zemi.
Vytvořili hrozbu, proti které je třeba globálně bojovat (rozuměj globální boj=globální business) Bylo třeba lidi přesvědčit, použili svoje media. Zaplatili odborníkům, kterým nabídli granty, ti co odmítli spolupracovat, měli jistotu, že budou bez peněz a ještě z nich v mediích udělají hlupáky a šarlatány. Jako příčinu vybrali CO2, který není vidět, takže nezbývá, než věřit našim zaplaceným odborníkům. A pak už jen stačilo, pořád to mlet dokola a zdiskreditovat každého, kdo řekl něco proti. Funguje to.
Tak přišla na řadu další hrozba v podobě terorismu atd. Další a další výmysly, jen aby jsme platili.
Teď nám pro změnu tvrdí, že je evropským demokratickým standardem ujmout se moci na základě puče a je normální, demokratické a správné, házet na vlastní lidi kazetové bomby.
Co když se jim nebude líbit, že volby vyhrál Zeman? Dočkáme se také Václavského mejdanu, aby jsme všichni táhli za jeden provaz?

Uhlíková daň je blbost už z principu. Nebo myslíte, že třeba slévárna vypouští do vzduchu uhlík jen proto, aby naštvala ekology? Její zavedení může mít jen dva dopady. Buď se promítne do koncové ceny a prachy vydělá ten, kdo ji inkasuje, nebo se výroba přesune někam, kde se to zas tak vážně nebere. Ať tak nebo tak, kde je pokles produkce uhlíku? A vůbec nejlepší je zavést povolenky a začít s nimi kšeftovat.

Nahlásit

-
0
+

Nějak mi z článku není jasné, co autorka vlastně chce. Respektive čím chce ten kapitalismus nahradit a jak by to mělo vypadat. Anebo tak, jako to není v článku, to není ani v knize? Přiznávám, že číst se mi kvůli tomu nechce.

Nahlásit

-
0
+