Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Nejobávanější český exekutor: Zákon využíváme beze zbytku

27. 9. 2014
 46 160
5 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Mně pobavilo to, že když obstaví majetek někomu jinému, tak si přece "má právo podat návrh na vyškrtnutí věci ze soupisu nebo vylučovací žalobu". A exekutora to vůbec nepálí. Pokud by museli platit plnou náhradu škody za neoprávněné omezení nezúčastněných osob včetně nemajetkové škody a také za bezdůvodné omezení dlužníka, myslím, že by si dali zatraceně víc pozor, na co chmatají. Takhle se opravdu někdy chovají jak Wehrmacht na Ukrajině...

Nahlásit

-
0
+

Jasně, ale dostat ty peníze skrze bankovní splátky je mnohem menší námaha a zařizování, oproti stěhování, skladování, nemluvě o možnosti poškození věci s následnými právními potížemi.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

V tomhle má pan Vrána, bohužel, pravdu. Znám pár živnostníků, kterým neplatiči způsobili insolvenci vůči dodavatelům materiálu, na to pak vyšší ceny (pro pozdní úhrady nižší slevy) a někdy ten materiál ani nedostali.

Jeden ze živnostníků to dokonce zabalil. Malá stavební firma, které, paradoxně, dlužili dva právníci, z nichž jeden úzce spolupracoval s exekutorem, několik milionů korun. Je to záležitost asi sedm let stará a soudy se táhnou dodnes.

Pan Vrána dělá svoji práci. Pak už záleží na úhlu pohledu. Pro někoho je profík a pro druhého neřád. Ostatně stále platí staré známé "Bez peněz do hospody nelez" .

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

"Že tatínek, živnostník, nemůže pracovat, protože nemá na materiál kvůli tomu, že mu zákazníci dluží peníze?"

Aniž bych jakkoliv snižoval důležitost případů, kdy věřitelé jsou velké společnosti - ale když to pan Vrána používá jako argument - o jaké procento z vymáhaných částek se jedná o dluhy, kdy věřitelem je malý živnostník?

Nahlásit

-
0
+

"Mně nedělá radost věci zabavovat – musím je uskladňovat a platit za ty prostory nájem."
Nedává se tohle náhodou taky k úhradě dlužníkovi?

Nahlásit

-
0
+