Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Vladimír Dlouhý: Čeští podnikatelé ztrácejí dynamiku

9. 8. 2014
 13 061
5 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Čeští podnikatelé ztrácejí dynamiku, což je dokázáno tím, že si Hospodářská komora volí do čela vládního resp. korporátního úředníka.

Nahlásit

-
0
+

Kapitalista je inovátor. Role ministra průmyslu v Klausově vládě, a tím defacto správce nefunkčních státních podniků a bank (které v souladu s Klausovým "národoveckým" přesvědčením raději nechal rozkrást morálně pochybnými Čechy, než aby je prodal cizincům) není nijak inovátorská naopak inovátorům uškodila.
Goldman Sachs není žádný kapitalista, ale protekční socialistické dítě s přímými vazbami na mocenský monopol. Ve "volné přírodě" by nepřežil jedinou noc.
HK také není hnízdo inovátorů. Inovátoři se starají o zákazníka. Zákazníkovi nátklakové skupiny na jakékoli straně barikády (IMHO ani na jeho vlastní straně) nepomohou.
Z toho mi vychází, že VD je konzistentně celoživotním odpůrcem ekonomických svobod a dokázal si v každé době najít místo, kde jim může škodit velmi efektivně.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Otázkou zůstává, zda při dalším rozhovoru v roce 2034 neodpoví Vladimír Dlouhý na otázku dneška opět "odehrála spousta nesprávných věcí" :-(

Nahlásit

-
0
+

No, když to čtu, tak mne něco napadlo, byť to asi nebude politicky korektní. Mám státnici z marxismu-leninismu, stejně jako p. Dlouhý a jedna z nejtěžších otázek byla "Kdo je to oportunista ...". Při pohledu na p. Dlouhého to konečně vím.
Člen KSČ, po revoluci člen ODA, člen "revolučních" vlád, spolupracovník největšího symbolu kapitalismu (Goldman Sach), kandidát na prezidenta, nyní prezident hospodářské komory kapitalistů.
Konečně pojmu oportunista rozumím.

A komunistou či socialistou zřejmě nadále zůstává: "Mé povaze by určitě víc odpovídalo centrální řízení. Musím ale samozřejmě respektovat členskou základnu, která na to zatím nemá jednotný pohled. Rádi bychom ale začali zavedením povinné registrace."

Nahlásit

-
0
+

---Rádi bychom ... začali zavedením povinné registrace. Zdůrazňuji, že nejde o povinné členství, ale jen o povinné zaregistrování podnikatelů. ... Rád bych od jednotlivých regionálních komor přejal i správu živností. To jsou ale zatím jen plány...---
Zpočátku by asi panu Dlouhému stačily 2-3 formuláře od každého podnikatele a živnostníka ročně. A potom se diví, že ---velkým nešvarem je snaha neustále hledat mezery v systému a obcházet pravidla---

Nahlásit

-
0
+