Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Feminismus 2.0: Alternativa ke krajní levici

8. 7. 2014
 5 674
2 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Všiml jsem si, že v USA je teď vyhrocená debata mezi "feministickými libertariány" (Tucker, Borowski) a standardními bez přívlastků. Podle mě je ta debata o ničem. Člověk buď uznává princip zdržení se agrese, nebo volá po užívání síly k potlačování všeho možného, co se mu zrovna nelíbí - tj. buď libertarián je, nebo není.
Jediné, co má podle mě smysl ohledně feminismu diskutovat, je jakým způsobem jsou ženy diskriminovány ze strany státu (např. vynucená změna výpočtu pojistného v EU).
Argumentace proti fyzickému napadení přeci musí být stejná, ať se jedná o ženy či muže. Každý má přirozené právo na nedotknutelnost svého života a majetku a je-li toto právo narušeno, pak má právo se jakýmikoli prostředky bránit. Pouze stát toto právo upírá a ty, kdo se brání, trestá pomalu hůře než iniciátory agrese (zejména v oblasti státní agrese toto platí vždy).

Nahlásit

-
0
+

No jo. Socialistům prostě nevyšel pokus s "dělnickou třídou", tak teď hledají jiné skupiny, kterým by mohli zabordelit hlavu. O tom je celá ta "new left". Zároveň to otevírá cestu k získání těchto lidí. Už jen proto, že většinou dělají v soukromém sektoru a platí každou dotaci pro Babiše nebo programy pro genderovou vyváženost. Taky je musí štvát, že jim kdejaký dobroser zakazuje kouřit v hospodě apod. Podívejte se na Farage, který dokázal získat spoustu labouristů pro slušně pravičácký program.

Nahlásit

-
0
+