Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Dotazník budoucího europoslance: Jan Keller, ČSSD

6. 5. 2014
 70 861
9 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Kdepak jenom smutno, lituji každého kdo tyhle lži šíří dál a nejvíc naše děti, kteří díky podobným pomatencům nemají na výběr.

Když si děti dělají bábovičky, učíme je, že bořit můžou jen ty svoje, které si sami postavily, ale měli bychom jim hned také říct a připravit je na realitu, že ve skutečném životě to tak není, že stačí jen když si pořídí tu největší lopatičku (nebo nejsilnějšího tatínka - bodyguarda) a hned můžou podle "nového zákona" vybírat výpalné na celém pískovišti..

Ve škole je učí, že monopoly jsou zárukou nízké kvality a vysoké ceny, tj. všeobecného úpadku a přesto i tam, kde jde o to nejdůležitější tj. o zdraví a životy, jsou uměle udržovány a to ničím menším než tou největší zločineckou organizací na světě. Až vyrostou, jen někteří (ti méně šťastní) se budou divit dál, jak jsou takové věci o kterých si denně čteme v novinách vůbec možné.

Kdepak právo a pořádek, dokud bude moderní mluvit "newspeakem" nikdy se skutečné spravedlnosti a práva naše děti nedočkají. Černá nebude nikdy bílá, tak jako 1 + 1 se nikdy nebude rovnat 3.

I když různí Kelleři a že jich tu je (a bude) je budou přesvědčovat o opaku. Ať se ti pokrytci vzdají svého luxusu dobrovolně, pokud si myslí, že tím zachrání svět, ale oni jen zneužívají té chudé masy, kterou sami vytvořili pro svůj zvrhlý zisk a účel. Dokonce i většinu základních lidských pudů (soucit, závist atd.) lze velmi snadno zneužít a i když to budou maskovat, nelze to přehlédnout.

"- do světa kde je ten, kdo platí daně (rozumněj nechává se okrádat), frajer hodný ctí a následování a naopak ten, kdo se placení daní brání, je označen za zloděje,"

- ten první je u mě obyčejný zbabělec, neb svým konáním do důsledků umožňuje jen fungovat zvrhlému systému. Ten druhý jmenovaný je skutečný hrdina, ne proto že okrádá zloděje, ale proto, že z vlastní vůle a dobrovolně riskuje a někdy obětuje i vlastní život, aby zachránil ty druhé.

"- do světa, kde odborář diktuje majiteli firmy, jak se má podnikat a kterého se majitel ani nemůže zbavit, když uzná za vhodné."

- pokud je tak inteligentní, že dokáže vést firmu sám, tak proč si ji nezaloží? Pokud by byla pravda to, že zlý imperialisté vykořisťují "hrubou" pracovní sílu, stačí když si odboráři založí vlastní fabriku a platí dělníkům požadované "vyšší" mzdy, okamžitě tím na volném trhu toho zlého imperialistu "parazita" zlikvidují. Pravda je ovšem úplně někde jinde, neschopní zaměstnanci se bojí o svá korýtka a tak se brání před těmi schopnějšími, leč bohužel díky odborům nezaměstnanými, kteří by rádi pracovali i za půlku, jen kdyby měli kde, proto je také pan Keller s nimi jedna ruka.. Paraziti drží vždy pohromadě, je to součást maskování.

"- do světa, kde terorista je ten, kdo pozvedne zbraň na obranu svého majetku (anebo si jen dovolí jí pořídit),"

- Opět "newspeak" v praxi. Proč vlastně vznikly legendy o Robinu Hoodovi, Nedu Kellym a dalších, jejichž činy i život si lidé tak zidealizovali. Vždycky asi budeme raději sympatizovat se zlodějem, který okrádá zloděje, než s tím, kdo jen sprostě okrádá slušné lidi.

"- do světa, kde proti monopolům bojuje monopolní úřad s názvem Antimonopolní,"

- Monopolem se dá bojovat proti monopolům? To je mi tedy novinka, v jejím duchu asi EU brzy navrhne směrnici jak "hasit požár benzínem"..

"- do světa, kde "peníze" se říká barevným poukázkám na slib a zároveň na opravdové peníze je uvaleno DPH,"

- Jak jinak udržet tohle vše v chodu? Platí staré známé rčení M. A. Rothschilda: "Nechte mě vydávat a kontrolovat peníze a nebude mě zajímat, kdo píše zákony."

"- do světa, kde ten, kdo bere, rozhoduje o tom, kolik dostane. A zároveň ten, co to platí, má milostivě dovoleno držet hubu."

Přesně tak, něco na tom bude, když mi babička kdysi říkávala, něco v tom smyslu, když něco děláš, dělej to pořádně, dělat něco jen "napůl" je horší než nedělat nic. Bohužel žádný úředník ani politik co znám, se tím nikdy neřídil. Jeden příklad z tisíce. Velmi pěkně popsal problém Michal Weinfurtner, já jen připojím úvahu na jeho téma. Pokud cigarety škodí zdraví (nehodnotím samotný výrok a ani se necítím odborníkem, abych ho mohl posoudit, ale pro účel úvahy ho budu považovat za pravdivý), proč je stát dovolí prodávat? Příjmy z nich jsou daleko větší, než by byly, kdyby stejným způsobem povolil a zdanil všechny ostatní v současnosti zakázané drogy. Státní úředník už není ten dobrý samaritán (spasitel), ale prachobyčejný pokrytec, kterému nejde o zdraví, ale o vlastní zisk a cestou neváhá jít přes mrtvoly..

To ještě není všechno, když náhodou potřebujete lékařskou péči, na kterou jste skoro 50 let jako řádný zaměstnanec pravidelně přispíval, jste ignorován a přehlížen, takže nikoliv pouze "držet hubu", ale v nouzi, kdy už z Vás nic nekápne, jste doslova a do písmene přinucen co nejrychleji chcípnout..

P.S.: Některé benzínky drobným písmem vedle stojanů uvádí spotřební daň a od jisté doby, jak jsem si všiml, je tato částka uvedena na každé účtence za PHM (alespoň tam kde tankuji), ale není to hezký pohled, to Vám povím.. :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jeden musí ocenit ty klikací orgie na tomto webu :-)

Nahlásit

-
0
+

Jojo, taky jsem si říkal, že jestli nějaký pumpař najde odvahu a vystaví na cedule podél cesty nápis: NATURAL95 - Kč 17,80 + DAŇ,
tak budu jezdit jen a jen k němu... za odvahu... :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

„A zároveň ten, co to platí, má milostivě dovoleno držet hubu.“

Ten kdo platí MUSÍ držet hubu. Viz nedávné rozhodnutí Australské vlády, že pokud obchodník bude zákazníkům říkat že za zdražením cigaret stojí zvýšení daní, dopustí se trestného činu.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ou jé! Taková nálož nesmyslů se jen tak nevidí. To by byl potřeba nejmíň další článek na jejich rozbití....Zas na druhou stranu kandidát je to pro ČSSD jak dělanej...

Nahlásit

-
0
+

Přesně tak.
A já pořád dokola takovým šaškům z leva doprava "napříč politickým spektrem" tvrdím, že jejich jediným společným, jasným a srozumitelným cílem je okrást ostatní! Nic víc, nic míň!
Dále už není podstatné, jestli jako argument, proč by to měli dělat, používají gendry, závist, demokratické principy, národní zájmy, specifické špecifiká nebo jiné zastírací vějíčky...

Prostě kdyby OPRAVDU nebylo jejich cílem pouze okrást ostatní, tak by nikomu tu svou teorii nenutili, ale prostě by podle ní začali sami žít se svými souvěrci a voliči (s přesvědčením, že ostatní se k nim po čase - až prohlédnou - sami, dobrovolně a rádi přidají)!!

Komunistům (ale i Buffetovi) přeci nikdo nebrání poslat na finančák celou svou mzdu nebo zisk ke 100%nímu přerozdělení. Zemanovcům nikdo nebrání poslat celou výplatu na prezidentův fond. Socialistům nikdo nebrání delegovat všechna svá práva na vlastní zvolené zástupce do Prahy, Bruselu nebo Botswany.
Nikdo z nich to ale neudělá.
Jen budou pořád dokola nutít ty svoje nesmysly ostatním a hrozit zákony a násilím pokud se k nim nepřidáme.
Jednoduché jako facka!

Mě spíše mrzí, že např. mojí osobu si Keller do veřejné diskuse asi sám od sebe nepřizve, abych se ho na to zeptal. No a naši novináři a učitelé ve školách jsou natolik servilní/neznalí/nezajímající se (odpovídající zaškrtněte), že tyto Kelerovo bláboly předávají pořád dál, takže se dnes probouzíme:
- do světa kde je ten, kdo platí daně (rozumněj nechává se okrádat), frajer hodný ctí a následování a naopak ten, kdo se placení daní brání, je označen za zloděje,
- do světa, kde odborář diktuje majiteli firmy, jak se má podnikat a kterého se majitel ani nemůže zbavit, když uzná za vhodné.
- do světa, kde terorista je ten, kdo pozvedne zbraň na obranu svého majetku (anebo si jen dovolí jí pořídit),
- do světa, kde proti monopolům bojuje monopolní úřad s názvem Antimonopolní,
- do světa, kde "peníze" se říká barevným poukázkám na slib a zároveň na opravdové peníze je uvaleno DPH,
- do světa, kde ten, kdo bere, rozhoduje o tom, kolik dostane. A zároveň ten, co to platí, má milostivě dovoleno držet hubu.

A z toho je mi smutno...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Aaah, to je síla, hlavně ta odpověď ohledně minimální mzdy. Musím si jít dát cigáro a uklidnit se, protože tento člověk (a jemu podobní) se tam stoprocetně dostanou...

Nahlásit

-
0
+

Ví pan profesor, kde dochází k tvorbě zisku? Tam, kde se střetává firma se zákazníkem. Se skutečným zákazníkem, ne s dcerou stejné matky, která od něho kupuje za nákladovou cenu.

Minimální mzda jako procento medianu nebo průměrné mzdy? To je stavění vozu před koně. Pan profesor se sice ve škole učil o průměru, dokonce ho asi i umí spočítat, ale nechápe ho.

Nahlásit

-
0
+

Problém se socialisty, etatisty, odboráři, levicovými intelektuály je v tom, že oni prefektně ví, jak by se mělo vytvořené bohatství rozdělovat, ale jenom mlhavě tuší, pokud vůbec, jak se bohatství vytváří. Relativní vata, ve které Západ stále žije, v nich vzbuzuje dojem, že "zdroje jsou" a je možné z nich čerpat donekonečna. Při tom naprosté nepochopení lidského jednání a ekonomických procesů, je vede k tomu, že skutečné zdroje stále více likvidují a nahrazují je arbitrárním rozhodnutími politiků a úředníků na všech úrovních. Od zákazu žárovky po zavedení eura, regulací úplně všeho. Největším nepřítelem je pro ně volný trh, konkurence a podnikatel. A pokud už je připustí, tak jedině jako totálně zregulovaný paskvil.

Profesor Keller je navíc velmi naivní socialista. O to větši škody může napáchat. Cituji: "Buď bude trh regulován zásahy demokraticky zvolených politiků a institucí, anebo bude regulován finančně a vlivově nejsilnějšími firmami." konec citátu. Panu profesorovi sociologie nějak uniklo, že právě demokraticky zvolení politici hájí zájmy největších firem, že už dávno došlo k propojení těchto politiků a oligarchie, že demokracie je jenom jiná, účinnější, forma vlády mocných, kteří ovládli/podplatili dávkami a populistickými sliby dostatečnou voličskou základnu místo, aby do ní stříleli jako dříve. To si pan profesor nevšiml, kdo je ministr financí ve vládě strany, za kterou kandiduje?

Kellerovi názory na pohyb pracovní síly, minimální mzdu, dotace a podobně jenom dokreslují celkový obrázek naivního levicového intelektuála.

Nahlásit

-
0
+