Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Očima expertů: Nekvalitní potraviny v regálech? Kdo za to může

2. 5. 2014
 21 357
4 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Už dlouho čekám na směrnici EU, kterou rukou si mám já a moje rodina utírat zadek. Ve škole se to neučí a sami se neumíme správně rozhodnout. Nepochybuji, že bruselští odborníci najdou řešení a v zájmu veřejného evropského blaha ho začlení do europoráva. Určitě bude nezbytné zřídit utírací inspektory a příslušnou statistiku a samozřejmě školící střediska, jak pro občany, tak pro inspektory. České pokrokové politické strany pak jistě zahrnou správné vytírání do svých programů a navrhnou vhodné dotační programy bruselským kolegům. Modernímu evropskému utírání zdar!!!

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Čtu to a jsem zděšený. To už se zdravý rozum úplně vytratil? Někdo nechce v jídle éčka, já si je dám s chutí. Běžně mi nevadí párek, kde je třeba jen třetina masa, ale občas si dám fakt dobrý. Co je těm "odborníkům" do toho? To jsou odborníci na žaludek Petra Hampla? Kde vůbec berou tu drzost mi přikazovat, co si mohu kupovat a co ne?

Nahlásit

-
0
+

Proboha, EU má nařídit, kolik jahod má být v jahodovém džemu! A co takhle kolik toaletního papíru použít při jedné návštěvě wc? Podle mne stačí ohlídat, aby v potravinách nebyly jedy, zbytek nechte laskavě na konzumentech! Pokud někomu nevadí třísky kostí nebo sanytr v uzeninách, ať si to kupuje (zejména když "potřebuje" ušetřit na krabicák :-). Zrovna tak když někdo za život snědl šest vagónů normálních vajíček, teď už ho pár "bio"-vajec nezachrání.

Nahlásit

-
0
+

Domnívám se, že důležité je jen, aby byl nakupující pravdivě a úplně (a to pravdivě podtrhuji) informován o složení výrobku (etiketou), protože jinak nemá šanci složení zjistit, a pak už je jen na něm, co kupuje.

Jinak všiml jsem si v poslední době sílícího tlaku marketingu na prodej výrobků bez cukru - je to tím, že cukr je dražší než (chemická) sladidla, a tak lze prodat (výrobně levnější) výrobek (za stejnou cenu) s vyšší marží?

Nahlásit

-
0
+