Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Velký investiční seriál: Od koho si nechat poradit a komu se radši vyhnout

23. 4. 2014
 34 439
4 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

V tomto bodě se mýlíte, nejsem pan Traxler. A zřejmě máte na mysli jiného pana Traxlera než já. Anebo si z jeho doporučení vybíráte jen některé věci.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

"A odborníků jako je třeba Jan Traxler" - To neni fair, že se zde pojmenuješ Petr Síla, když jsi ve skutečnosti Jan Traxler. Nikdo jiný než Traxler sám by Traxlera nechválil. Student se musí ještě moc učit, než bude mít oprávnění radit dospělým lidem, kam investovat milion korun. Vždyť on radí lidem v internetu koupit akcie malých exotických biotech firem, které dělají každý rok ztrátu. To je v rozporu s tim, že zná z ocenění akcií jen poměr P/E (a žádné P/S), protože ztrátové firmy žádné P/E nemaji. A koncem každého roku propadá Traxler panice a doporučuje v internetu prodávat levné blue chips akcie třeba i se ztrátou, protože se mu v noci zdálo, nebo nějaký prorok krachu to někde napsal, že se zas blíží nějaká veliká krize a veliký krach akcií. Takže odborník a Traxler, tato dvě slova k sobě nepatří. ČNB by to neměla dovolit, aby nějaký poradce radil klientům koupit za milion korun akcie malé exotické ztrátové firmy a koncem roku propadal panice a radil klientům prodat akcie se ztrátou, neboť on čeká krizi a krach.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jojo, větší legrace je eToro.com :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Najít si odborníka má jednu velkou nevýhodu - takzvaní "poradci" jsou v drtivé většině jen zprostředkovatelé, kteří žijí z provizí. Mají tedy větší potřebu prodat než dobře poradit. A odborníků (jako je třeba Jan Traxler) je u nás jako šafránu.
Navíc s dobrou investiční strategií (dolar-cost-averaging do indexových fondů s rebalancováním) není třeba ani číst obsáhlé analýzy a už vůbec ne sledovat neustále kurzy. V tomto je článek zavádějící a tendenční. Ale lepší než nic.

Nahlásit

-
0
+