Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Očima expertů: Banky musí snížit poplatky za použití karty. Kde se zahojí?

21. 3. 2014
 24 104
3 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Odhaduji reakci průměrného Čecha: banka chce zvýšit poplatky za platební kartu? Tak si jí strčte za klobouk! A začne se platit hotově, jako kdysi. Závěr: na co eurogéniové sáhnou, to zkoní.

Nahlásit

-
0
+

Odpovědi jsou ve stylu - Koho chleba jíš, toho píseň zpívej.
Mám několik karet, debetní, kreditní. Používám je rád a hodně často, ale nemám nejmenší problém přejít na hotovost.
Ono něco je jiného, pokud obchod typu Kaufland platí někde kolem 0,5% za transakci, pak je náklad stejný jako práce s bankovkami a mincemi, oproti malému obchodníčkovi, který platí 3%. Ten má polovinu zisku pryč.
Takže pokud v malém obchodě dostanu dobrou službu, platím hotově, pokud se jim chci pomstít,platím kartou.
Před více jak deseti roky, jsem byl svědkem neuvěřitelné příhody. Klienta se v bance ptali, zda chce debetní kartu a on si vše nechal vysvětlit. Pak se ptá "A můžu si ten piň, napsat na tu kartu?" Odpověď byla, že nikoliv, že nikam jinam, že padá i pojištění, musí si to pamatovat atd., a klient "Tak já to nechci, více pamatuji si desítky čísel a nechci už další." Dodnes nevím, zda to byla upřímnost,nebo dokonalá výmluva.

Nahlásit

-
0
+

"Úředníci v Bruselu si od regulace slibují větší rozšíření karetních terminálů, a tím pádem i k větší komfort pro spotřebitele."
Jen jestli to náhodou není další odkrojení salámu na jehož konci je zrušení peněz jakožto anonymního papírového oběživa a elektronizace všech plateb. To se to budou vyšetřovat daňové úniky! To budou sazbičky...

Nahlásit

-
0
+