Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: „Léčba Fialou“: nejisté vykročení ODS

18. 2. 2014
2 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Nechci se do toho ODS montovat, ale ty řeči o Pospíšilovi jsou opravdu k pousmání. Jeho osobní popularita je právě problém ODS, nikoliv výhoda pro ODS. K čemu je jakékoliv straně straník, který buduje osobní preference na úkor vlastní strany?
Jeho charakter lze dokumentovat na jeho postoji v cause Čunek. Když státní zástupce Ivo Ištván porušoval právo v neprospěch obžalovaného, tak ho odvolal tak diletanstky, že správní soud to z formálních důvodů zrušil (můžeme jen spekulovat, zda už tehdy nešlo o záměr). Poté Nejvyšší soud potvrdil, že Ištvan se skutečně dopustil porušení zákona v neprospěch Čunka, a dal tím za pravdu Vesecké. A co na to Pospíšil? Místo toho, aby Ištvana odvolal znovu a pořádně, tak Ištvana podržel a odvolal Veseckou. Jen proto, že Ištvan byl v médiích kreslen jako hrdina, zatimco Čunek a Vesecká byli médii napadáni. Takový bezpáteřný oportunista je časovanou bombu pro každou politickou stranu. To, jaké důsledky mělo podržení Ištvana pro ODS, to jen dokumentuje.

Nahlásit

-
0
+

ODS by se musel především oprostit, kromě zmiňovaných kmotrů loutkovodičů, od svého pravolevého vidění světa. To "široké rozkročení", zavedené otci zakladateli, bylo zajímavé v devadesátých letech. Později to byl již jen boj dvou, sociálně zaměřených, stran, tedy ODS a ČSSD. ODS nikdy nebyla skutečnou konzervativně liberální stranou. Pouze si na ni jen falešně hrála. Možná i to je, z části, důsledek jejich posledního volebního debaklu. Nehledě na to, že naši voliči jsou spíše levicového smýšlení a na fráze o šetření, utahování opasků a nutných reformách, moc neslyší. Bližší košile, než kabát.

Pan Fiala je jistě slušný a vzdělaný člověk, ale tohle se, v dnešní době, moc nenosí. Dnes mají šanci pouze výrazné osobnosti (kladné i záporné), které dokáží zmanipulovat co nejširší část veřejnost. Dopředu jdou, ruku v ruce, sliby a demagogie.

ODS, paradoxně, zabila pravici v ČR, ač jí sama nikdy nebyla. Její další budoucnost je nejistá.

Nahlásit

-
0
+