Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Vlk z Wall Street stále číhá na Karkulku

12. 2. 2014
 13 342
3 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Žabaři. Daleko lepší kšeft je mít uzákoněnou pravomoc svůj produkt klientům vnutit i když jej nechtějí, nepotřebují či považují za předražený.

Nahlásit

-
0
+

Myslím, že je to zcela běžné, že banka nakoupí akcie a pak vydá doporučení k jejich koupi. Týká se to dokonce i měn, cca předloni provedla tuším Goldman Sachs něco podobného i s českou korunou - vydala doporučení prodat a poté informovala o tom, že její spekulace na pokles koruny vynesla více než očekávali.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Zajímo by mě jestli se někdo ze zdejších ostřílenějších investorů setkal s uplatněním strategie „pump and dump“ i u běžných na burze kotovaných společností. Žil jsem rok v USA. Kromě telefonických investičních doporučení na "šestákové akcie" jsou relativně častá i "bezplatná investiční doporučení" běžně burzovně obchodovaných firem. Je jasné že je mnohem obtížnější (= nákladnější) manipulovat z cenou akcií velkých firem ale u "junior společností" to asi zase takový problém nebude. Kolikrát mě taky napadlo z čeho se financuje provoz bezplatného analyzování a doporučování investic do akcií u serverů jako je třeba zacks.com.

Nahlásit

-
0
+