Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Pane premiére, uvařte nám čaj!

11. 2. 2014
 5 546
2 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Myslím že je to myšleno tak, že toho kritického myšlení nevyžadují zdaleka tolik, jako jiná zaměstnání a to je podle mě rozhodně pravda.

Mimochodem není inženýr jako inženýr. Když jsem měl tu možnost pracovat ve mezinárodních týmech, bylo tam krásně vidět, jak si asiaté dají svými znalostmi do kapsy kdejakého evropana a v podstatě jakéhokoliv američana, ale totálně jim chybí tvořivost, kuráž, nekonvenčnost a taky měkké schopnosti. Aby mohli asiaté efektivně pracovat, musí nad sebou mít někoho, kdo za ně udělá většinu myšlení a řekne jim, co mají dělat, aby oni mohli aplikovat to, co se našprtali ve školách.

Proto je Amerika dobrá ve vymýšlení nových, originálních nápadů a Asie je dobrá v jejich kopírování a lehkém vylepšování. V Americe jsou za asijské inženýry rádi, protože tam mají nedostatek takto vzdělaných a přitom docela servilních lidí.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

"Indie má výtečné inženýry či účetní. Tato povolání totiž nevyžadují kritické myšlení." - Práce dobrého inženýra a myslím že ani dobré účetní v žádném případě nemůže být čistě mechanická, bez účasti vlastního úsudku. V obou oborech se nevyhnutelně vyskytují situace, kdy je třeba se správně rozhodnout na základě dosud nikde nepodchycených dat. Pokud má Indie výtečné inženýry a účetní, pak tam kritické myšlení již funguje. Pokud nefunguje, nemohou být indičtí inženýři ani účetní více než průměrní.

Nahlásit

-
0
+