Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Očima expertů: Jsou postupně vyplácené provize budoucnost finančního poradenství?

20. 12. 2013
 22 905
1 komentář

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Oči expertů, až na pana Fejtka, mají patrně nějakou vadu....

V tomto byznysu jsou zastoupeny tři strany. Jedna (klienti), která vše platí a vůbec tomu nerozumí a pak další dvě (finanční instituce a poradci), kteří se o peníze klientů dělí.

V této anketě se, bohužel, řeší pouze druhé dvě strany. Tedy jak vyřešit provize, aby to bylo ještě výhodné a aby ani jedna strana neprodělala. A co na to klient?

Klient nechť hlavně dobře a včas platí a pak drží hubu. Oni už si ty jeho peníze nějak rozdělí. Zda vše najednou, nebo po částech, je irelevantní.

Když se budou provize vyplácet postupně (průběžné), tak co se změní? Produkt? Nikoliv. Pouze to, že poradce bude nucen (možná i rád), jednou za rok kontaktovat klienta, zeptat se ho, co zdraví a jak dupou králíci a tím si zabezpečit další část provize. Stejný princip, jako u majetkových pojištění. Maximálně ti zdatnější se vnutí ke klientům, zda by se nedalo něco změnit na jejich finančním plánu (lidově řečeno, zda by tam nebyla ještě nějaká vata na další pojistku). Ale produkt, jako takový, bude neměnný. Tedy převážně, vzhledem k vysoké nákladovosti, špatný.

Tudy, soudruzi, cesta nevede.

Nahlásit

-
0
+