Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Tak tedy znovu: Dobrá a špatná deflace

4. 12. 2013
 30 353
4 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

No ono se povida lecos o skutecnych duvodech oslabeni koruny ovsem jakakoliv spekulace je oznacena za vyplod konspiracnich teoretiku. Zhruba asi tak, jako kdyz si pred par lety nekdo dovolil vypustit z ust takovy "blabol" ze nas tajne sluzby Usa vsechny sleduji... Odmitam totiz verit tomu ze panove z CNB jsou tak hloupi jak se momentalne prezentuji.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

"Nízká inflace či deflace spotřebitelských cen tedy není příčinou, nýbrž důsledkem nynější evropské recese. Skutečnou příčinou je pokles úvěrové dynamiky. "
.
Úverová dynamika je tiež dôsledkom recesie a nie príčinou. Príčinou je deflácia dlhu a jej prvotnou príčinou je paňažná expanzia. Snaha o zvýšenie úverovej dynamiky vedie k ešte väčšej deflácii dlhu a ešte väčšiemu znižovaniu hosp.rastu. Dôsledkom je aj to, že úverová kapacita trhu je už takmer vyčerpaná. Množina bonitných klientov sa blíži k nule.

Nahlásit

-
0
+

Zarážející je, že ti blábolilové dlouhé roky studovali (Tomšík má kolem jména víc titulů, než do kolika umím počítat) a pak z nich vyleze, to co vylezlo z Tomšíka v OVM.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Slovo deflace v současném mediálně-politickém mainstreamu působí na principu Pavlovova instinktu. Jakmile se někde objeví, všichni automaticky dostávají kopřivku, v horším případě propadají panice, že se blíží konec civilizace. Je to naučené, a ti lidé už většinou ani nejsou schopni srozumitelně popsat logický mechanismus, jakým deflace škodí (vlastní zkušenost). Je dobré, že existují ostrůvky rozumu, kde se o tomto problému ještě diskutuje, a kde nejsou konvenční moudra pokládána za slovo Boží.

Nahlásit

-
0
+