Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Michal Špaňár z Partners: Dávat si 600 korun na penzi? Malé roztomilé kničemu

16. 11. 2013
 41 938
7 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Já si přece nic nepředstavuju. A slibuju, nechám jim je tam, kde je mají:-)))

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nevím, asi jsem to nenapsal dost polopaticky. Vy víte, přibližně, kolik mají lidé peněz na různých účtech u bank, ale nevíte, proč je tam mají. A to je to, na co jsem poukazoval. Nechte lidem jejich peníze tam, kde je mají. Oni sami nejlépe vědí, co s nimi. Proto zase já nechápu Váš názor o tom, jak si představujete využití oněch peněz.

PS: Nejsem zástupcem žádného bankovního domu.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jenom na účtech st. spořitelen je asi 430 miliard korun. V penzijních fondech bude dneska možná už 300-350 miliard korun. Nemám informaci, kolik je na účtech komerčních bank a družstevních záložen (běžných, spořících, termínovaných), ale celkové číslo 3 biliony korun nebude moc vzdálené pravdě.
Je v podstatě jedno k čemu je tam lidé mají. Ale dokázali je ušetřit.
Co by tedy podle Vás měli lidé s těmito úsporami udělat? Stáhnout je ze všech těchto účtů a nechat si je doma aby na nich nevydělávaly banky. Neinvestovat je na kapitálový trh např. přes podílové fondy aby na nich nevydělávaly investiční společnosti? Všechny je vložit do spotřeby jak si to přeje Singer a ČNB?
Přiznám se, že příliš nerozumím Vašemu příspěvku. Tedy jestli i ten původní byl Váš.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Přiznám se, že jsem na výrazy typu: "Tak to mně vysvětlete ty 3 biliony korun na účtech bank, kampeliček a stavebních spořitelen, když lidé nemají peníze." dost odměřený. Jednak jsme se od 2 bilionů, přes 2,5, už dostali ke 3. A pak, jak může někdo vědět, za jakým účelem tam ty peníze jsou? Co když velká část z toho jsou právě prostředky připravené na investice do budoucnosti? Například na vzdělání vlastní, či dětí. Nebo na investice do nemovitostí, podnikání apod. Většina lidí sama ví, na co peníze použít. Tudíž je tu zcela jiný záměr a to se na oněch penězích přiživit. Nebo-li, proč by na nich měly vydělávat jen banky.

To neznamená, že zatracuji finanční poradenství, jako takové. Právě naopak. Dokud tu ale bude existovat dosavadní systém provizí od finančních institucí, místo přímé platby od klientů, tak se nic nezmění.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Tak to mně vysvětlete ty 3 biliony korun na účtech bank, kampeliček a stavebních spořitelen, když lidé nemají peníze.
A já si opravdu myslím, že peníze investované do podílových fondů za 20 let uvidím Tedy když je neprobendím s holkama nebo nerozdám přátelům jako to to děláte Vy. A že investiční společnosti chtějí vydělávat? To snad chce každý.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Kde je můj příspěvek a reakce na něj?

Nahlásit

-
0
+

Obhajujete tu jen svůj job.. Kdyby jste byl zahradník, píšete to samé do Zahrádkáře. Realita je taková, že většina lidí opravdu nemá peněz nazbyt. A tím telefonem s vetší úhlopříčkou si dělají jen radost. Nebo čímkoli jiným. Je div, že to po všudypřítomných reklamních masážích bank a institucí jako jste vy, jsou jen ty telefony. Spíš nejsou. Pravda je jinde.
Dobrého poradce těžko pohledat. Většina vám doporučí to, na čem má zrovna největší profit. A to jim nezazlívám. Taky si chtějí vydělat na pár po telefonu prožvaněných hodin s přáteli.
Sám sobě jsem nejlepším ekonomem, tak jako ostatně každý. A přišel jsem na to, že radost z ročního výnosu nekolika tisíc korun, mi v mém "účetnictví" snadno smažou mé nepovedené citové investice či finanční pomoc rodině nebo přátelům.
K dlouhodobému investování přes fondy: opravdu si myslíte, a to se ptám vašeho nejniternějšího a upřímného já, že za dvacet let své peníze uvidíte? No, nevím. Jsou tu přece proto, aby vydělali svým nynějším majitelům...

Nahlásit

-
0
+