Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Kvantitativní uvolňování vysvětleno. Konečně!

19. 11. 2010
8 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

S komentářem tak úplně nesouhlasím. Kvantitativní uvolňování peněz zatím zastavilo krizi. Bez těchto opatření by možná nastal kolaps, jako v 30. letech. Bylo by krásné, že se snižují ceny, ale co by to bylo platné 30% nezaměstnaných. Jednoduěe, když se soukromý sektor obává investovat a peníze jsou v nečinnosti, tak je potřeba, aby někdo ty peníze v nečinnosti nahradil jinými penězmi.Strach o inflaci je na místě pouze, pokud se vše přelije do spotřeby a nic do výroby. Pokud na zvýšenou poptávku může reagovat zvýšená výroba, tak větší inflace nenastává.Není pravda, že dluhopisy může nakupovat jen jedna banka, a že jen tato banka je může prodávat FEDu.

Nahlásit

-
0
+

Osobne nemam nejmensi problem prijmout navrh, ktery je lepsi nez ten soucasny. To ze neco navrhuju neznamena, ze to tak musi nutne byt.Jen at uz proboha nekdo rozumny zastavi to nesmyslne zadluzovani sveta a znehodnocovani penez.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

no akorát já jsem vyděšený z toho co navrhujete jako alternativu...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

No neni to krasne, bankeri vladnou svetu a politici skakaji, jak bankeri piskaji?Porad to rikam, ze Obama je zkorumpovany a inkopetentni, a oni me mi americti pratele za to nemaji radi.

Nahlásit

-
0
+

tak já si myslím, že takový zeitgeist udělal více škody než užitku v oblasti peněz

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

O srovnání nejde. Na Inside Job si budeme muset počkat. Ale zejména jde o to, že každá cesta, která pomůže poukázat na absurditu a tragedii věcí které se dějí v USA a otevře lidem oči je dobrá. Ten film může být hodně užitečný, uvidíme.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

copak to jde srovnávat?navíc ten inside job to vypadá hodně marně ve stylu moora a ten matt damon ještě na konci...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Velmi podobná "zábava" nás už brzy čeká zde:http://www.youtube.com/wat ch?v=FzrBurlJUNk&feat ure=related

Nahlásit

-
0
+