Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: E-booky: revoluce, která pořád nepřišla

27. 5. 2010
6 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

To se mi fakt libi, jak vsichni pisou v diskuzi o cteckach, ale kdo ji vlastni? Mam uz pul roku Nooka a precetl jsem 5x vice knih nez kdybych je shanel papirove. Za dalsi nektere knihy papirove proste nejsou, jsou jen v pdf. Za dalsi nemam nic proti klasicke knize a ty take neustale ctu. Ebook readery (ne Ebooky - to je el. kniha ne ctecka) maji budoucnost jako alternativa ke klasickym kniham a nez zacnete pod clankem rozumovat zkuste si na ebook readeru neco precist!

Nahlásit

-
0
+

Dokud bude elektronická kniha nesmyslným DRM uvězněna uvnitř zařizení, do kterého byla koupena, přitom cenou srovnatelná s paperbackem, dokud bude každé knihkupectví vyžadovat vlastní čtečku, trh knih se daleko nedostane.Výrobci v čele s Apple se navíc snaží lidem vsugerovat, že každý počítač bez klávesnice je vlastně čtečka knih. Není to pravda, a mohou tím budoucnost e-knih nadlouho zazdít. Čtení z kvalitní čtečky s e-papírem je prakticky stejně příjemné jako čtení z papíru (vysoký kontrast, matný povrch bez odlesků, nízká hmotnost a nulová spotřeba), tak o přístrojích těchto firem s lesklou dotykovou vrstvou a podsvícením to říci nelze.A přitom si myslím, že šance na rozvoj jsou obrovské, zvlášť pro noviny a odborné časopisy.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dovolil bych si pochybovat, ze eknihy pritahnou skolaky ke cteni - pokud jim bude jako povinna cetba stale nabizen obsah pro podstatne starsi a neaktualni dnesni dobe. Alespon to jsou moje zkusenosti s ceskym skolstvim, porovnejte napriklad s Harry Potterem.

Nahlásit

-
0
+

Presne jak pise autor - vysoka cena, funkcnost jak kdy a jak kde, pochybne praktiky vydavatelu. Pridal bych dale mizerna podpora vydavanim dalsich verzi firmwaru u nekterych vyrobcu a patrne i dostupnost servisu. Pro nas bude dalsi problem Cestina - jazyk pro pouhych 10 milionu obyvatel snad ani nema cenu udrzovat.

Nahlásit

-
0
+

Pro časopisy by to mohlo být terno. Žádné náklady na tisk a velké možnosti interaktivity..Pokud nelze e-book libovolně stáhnout do počítače a zazálohovat, tak této technologii moc šancí nedávám..Navíc plná knihovna je působivým vybavením bytu. Malou čtečkou návštěvu neoslníte. (-;

Nahlásit

-
0
+

Opravdové revoluce se nedělají s rozmyslem a marketingovou masáží. Prostě se dějí. Nechme se překvapit co přijde. Elektronická kniha ale revolucí není a nikdy nebude. To je jen zbožné přání jejích autorů..Při té příležitosti mě napadá jiný případ marně očekávané technologické revoluce. A sice hlasové ovládání počítačů. O něm lidé jako Bill Gates s přestávkami mluví už mnoho let. Jenže dokud bude počítač jen tupým nástrojem bez dostatečné inteligence, nikdy nepochopí kontext. Tahle věc nemá šanci ještě dlouho. A podle mě je to dobře. K čemu tady pak budeme my? Mnoho hlav si s touhle myšlenkou už pohrávalo a nenapadalo je příliš pozitivního. Těžko říct, jestli se na výsledky takového vývoje vůbec těšit...

Nahlásit

-
0
+