Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Anketa: Jak postavit českou ekonomiku na nohy?

16. 8. 2013
 5 925
7 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

No, tak to mi víc vadí bláboly Švihlíkové

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Naprosto přesně, dotace jsou zhůvěřilostí, která jen podporuje korupci !

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Mě to taky zaujalo. Jako příklad korporátně-byrokratického měknutí mozku. A řekl jsem si, že bych se vsadil, že ten pán dělá v ČSOB, nebo v podobné byrokratické instituci, hodně let.
Linkedin říká, že si kroutí v ČSOB už 16. rok, prakticky od školy. To se musí někde projevit...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Naprostý souhlas :-).

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Akvapark do každé vesničky, cyklostezky odnikud nikam na každé pole. Když jich bude opravdu hodně, třeba se v tom poli některé i protnou.

Evropské dotace jsou čisté zlo, staví ze za ně blbosti a ty se ještě musí ze 60% spolufinancovat z místních zdrojů.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Zajímavé, respektabilní názory, byť dokumentující heterogennost východisek jednotlivých odborníků.

Zaujalo mne tohle:
"Česká republika by se měla maximálně snažit o zjednodušení čerpání peněz z Evropské unie na transparentní a současně rozumné projekty a rovněž se pokusit převést část peněz ze soft-programů právě do infrastruktury." (P. Dufek)

Myslím, že příklad "využití" evropských peněz v posledních letech ukazuje na velký problém naší země: neefektivní státní správa, která, když už něco skutečně dělá, tak pravidelně ve prospěch někoho jiného, než je zdejší společnost.

Evropské peníze na toto plánovací období s vysokou pravděpodobností nebudou vyčerpány, hovoří se až o čtvrt bilionu nevyčerpaných korun. Ty prostředky nebudou vyčerpány hlavně proto, že evropské orgány zareagovaly na kradení z fondů v ČR, a pro příslušné zdejší kruhy tak tyto prostředky ztratily význam - proč se namáhat, když se z toho dá ukrást málo. To je jistě pochopitelné u zlodějů, ale poněkud trapné u občany najatých politiků a úředníků. Ale co je nejhorší, i vyčerpané prostředky byly často vynaloženy neuvěřitelně neefektivně a nekoncepčně.

Až bude někdo psát historii administrativního a politického selhání v uplynulých 25 letech, tak v případu evropských fondů v ČR najde dokonalý, vybroušený model.

Nahlásit

-
0
+

Co dělá v anketě Okamura? Jeho návrhy jsou zoufalé, jak z 50. let, svět se změnil, v Africe nám za petrolejky nebo Jawy ruce neutrhnou, protože jím je dodají Číňané s za třetinovou cenu.

Nahlásit

-
0
+