Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Aby se za nás děti nestyděly, áááno

16. 8. 2013
 7 572
18 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Když už tady děláte brainstorming, tak dovolte, abych přispěl svou troškou do mlýna. Jedna velmi hrubá nerovnost je přímo výsměchem naší pokrokové společnosti i znalostní ekonomice.
Navrhuji zavést rovný přístup ke kvalitnímu sexu. Dnešní stav, kdy atraktivní ženy odmítají sdílet svůj dar (za který se nijak nezasloužily!), je proti veřejnému zájmu. Nelze samozřejmě nikoho nutit do sexu, takže ženy, které s nikým nesouloží, žádné nové povinnosti nečekají. Souložící ženy ale čeká progresivní sexuální sazba daně, kterou bude každá odvádět na sexuálně frustrovaných mužích. Progrese bude samozřejmě záviset na atraktivitě ženy, počtu jejích soukromých souloží a uspokojení, které dovede poskytnout (to budou měřit zvláštní komisaři).
Je nemyslitelné, aby tak významná část života společnosti byla provozována čistě soukromě a načerno. Vše musí být transparentní. Zároveň tím vyřešíme i problém prostituce a částěčně i zlatokopek.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/Chceme-vybudovat-socialni-stat-rika-Babis-219653

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Babiš je pravičák jen v pro něj potřebných momentech. Že je bohatý není výsledkem jeho pravičáctví, ale především jeho vychytralosti jak odkudkoliv vydyndat dotace.
Ten by nikdy nedopustil, aby skončilo přerozdělování a dotační politika. Tudíž je pro mě vych...ytralý politicky bezpohlavní vykuk..

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Přesně ! Dokud si budou lidi říkat, že hodit to SSO je propadlý hlas, tak se ta strana nikdy pořádně neprosadí. Je sice škoda, že nemají nějakého skutečně charismatického lídra, dobrého rétora, ale jedině tím, že je volit budeme se její šance zýší a snad se časem přidá i taková osobnost.

Volit Babiše můžou jen děsně naivní lidi. Nevěřím ani jednomu jeho slovu, i když mu ty propagačky píše nejspíš Komárek."Chtěli bychom snížit základní sazbu DPH na 10% a přemýšlíme o pětiprocentní DPH pro léky, knihy a časopisy. Jsme pro progresivní zdanění, protože by měla existovat solidarita s těmi, kdo na tom nejsou tak dobře. Vyznávám sice středopravé myšlenky, ale na druhé straně říkám, že je třeba solidární stát, a po vzoru Švédska, kdy se bohatší postarají o ty sociálně slabší."
Prastará taktika - nejdřív něco, co musí zabrat, a pak jen tak tiše přidám cosi šíleného a v podstatě už dávno neuskutečnitelného. Na sociálno už není a nebude.
Ovšem jistě to zabere, tak jako všechny ty Cesty změny, Děkujeme, odejděte, US, zelené, VV a další, co mají ten jediný správný recept na světlé zítřky...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Problém je v tom, že se klidně může deklarovat jakkoliv, ale rozhodující je pak skutečná, reálná politika v praxi.
Například ODS se deklaruje jako strana pravicová a dokonce konzervativní. Už různě vládla mnoho let, v různých koalicích, ale mnoho pravicového, natož konzervativního, jsem u nich nezaznamenal. Spíše kombinaci sociální a liberální politiky blízké moderní levici.

Skutečná konzervativní pravice nemá v ČR šanci.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Babiš sám deklamoval svoji stranu jako středopravicovou.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jako pravičák byste mohl znát třeba Svobodné. Petr Mach je inteligentní, skromný člověk. Otázkou zůstávají nějaká jeho angažmá ve státních podnicích a snad se motal i okolo nechvalného Key investment.

Na druhou stranu, Mach není rychlokvaška. Již dříve deklaroval, že s růstem preferncí je spokojený. Vzhledem k tomu, že ten růst se odehrává v řádech snad desetin procentního bodu za jedno volební období, troufám si tvrdit, že Svobodní nejsou marketingový projekt na jedno použití, nýbrž dlouhodobý záměr. A to je mi sympatické (kromě volebního programu), protože si to hodlá odmakat, třebaže nemá tolik peněz na bilborady, noviny a televizi, jako soukrémé agentury typu ODS, TOP09, ANO 2011, VV, a jiné značky onoho mafiánského multibrandového koncernu, který zřejmě řídí bývalí komunisté..

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Víta Bártu také mnozí řadili k pravici a vidíte kde skončil. Bývalý komunista Babiš je především pragmatik. Tudíž v politice tzv. "obojetný" .Každýsi může vybrat. Jedni ho budou volit proto, že zastaví nesmyslnou (socialistickou) reformu pod hlavičkou ODS a druzí proto, že zabrání komunistům v uchopení moci......

Na druhou stranu je Babiš asi jediná alternativa proti rudému nebezpečí. ODS je v troskách, TOP09 je na tom podobně a nad vodou ji drží jen mediální obraz knížete a šance Petra Macha, většině voličů skoro neznámého, jsou mizivé. Babiš to má dobře rozjeté. Má dost peněz na jakoukoliv kampaň, má potřebná média a může si "koupit" jakoukoliv veřejně známou tvář. Jen není pravda, že jej budou volit pouze města. V každé vesnici jsou jeho plakáty a letáky s tím, že jen on a jeho impérium jim zabezpečí práci.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Tuším že 2. nejbohatší čech nebude smýšlet levicově

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

TAK TAK
----
Přemýšlel jsem, že bych sám založil nějakou opravdu pokrokovou moderní stranu. Nějakou, která by lidem vysvětlila, jaká jsou jejich práva:

- Být matkou na mateřské je opravdu poctivá práce na plný úvazek. Podle mne by si ženy na mateřské zasloužily příspěvek minimálně na úrovni průměrné mzdy.

- Když má někdo více, než vy, je jasné, že máte nárok na vyrovnání té nerovnosti, že máte právo na část jeho příjmu a majetku.

- Podnikatelé tu nejsou od toho, aby generovali zisk, ale aby sloužili obecnému blahu.

- Vedle kvót na zastoupení žen ve vedení soukromých firem bych požadoval i kvóty pro adekvátní zastoupení dalších skupin v představenstvech (plešatých, plochonohých, rugbistů, lidí s IQ pod 80, atd...).

- Čím více peněz se natiskne, tím jsme bohatší

- Obézní lidé by měli mít výjimku z gravitačního zákona, je sociálně nespravedlivé, aby je k zemi táhla tak obrovská síla. Odborná skupina naší strany došla k myslím všeobecně akceptovatelnému kompromisu, že na lidi nad 120kg by měla působit jen 80ti procentní gravitační síla. Pokud se PRO v referendu vysloví 51% obyvatel, nic by změně gravitačního zákona nemělo stát v cestě.

Atd... určitě by se daly najít další témata s potenciálem oslovit širokou veřejnost i specifické skupiny obyvatel.
-=?
?¦+
L=?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Souhlasím, ale kterou vybrat? Komunisti i ČSSD jdou na to opatrně, řežou sice do živého, ale přímo podřezávat větev pod sebou se jim moc nechce. Nejsou tak hloupý a agónii budou prodlužovat, jak to jen jde. Přeci jen ještě nevyčerpaly ani všechny zdroje, ani možnosti. Nakonec aby je něco nepřekvapilo.. :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Já budu volit stranu, která zkrátí tu agónii, uspíší příchod neodvratného ekonomického zhroucení demokratického socialismu.

Nahlásit

-
0
+

Babišovo ANO 2011 je pravicová strana? Jak jste na to přišel?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Souhlasím s většinou, nesouhlasím však s tím vaším postojem k Babišoj.
Většinu toho co se o něm po hospodách povídá už dávno vysvětlil, akorát to spousta lidí nechce slyšet.
Krom toho, co jiného mi jako pravicovému voliči zbývá? › ODS ani náhodou a TOP09 je plná demagogických šašků.
V Babišoj vidim jedinou "silnou" alternativu.

Nahlásit

-
0
+

Doporučil bych jim tento volební slogan: Už nevolte loutky kmotrů, volte přímo kmotra!

Nahlásit

-
0
+

Pěkně shrnuto.

Nahlásit

-
0
+

Hezké čtení nejen o ANO, ale především o naší "slavné" nátuře. Dík.
Proč mě p. Babiš na mítinku ANO2011 neoslovil:
1.Babišovo nadšené hájení evropské sounáležitosti mě, v souvislosti s převodem pár (tuším, že šesti?) mld. Kč EUdotací na jeho účty, dost děsí. Vzpomínka na VV a jejich snahu zkřížit stát s firmou je velmi živá :-). Tím současně padá jedno z ústředních hesel hnutí!!
2. Odpověď na dotaz jak je hnutí ANO2011 politicky orientované mě přinutilo opustit sál. Ono je totiž „široce rozkročeno“ nad celým spektrem politických orientací. Dle mého je to pozice nejen nepohodlná, ale hlavně nebezpečná. V dnešní době plné nefér zákroků je může snadno někdo kopnout do koulí.

Nahlásit

-
0
+

Děkuji autorovi za článek. IMHO pokud bych náhodou chtěl volit, tak než ANO to raději komunisty. Lžou, kradou a podvádí, ale to všechno mají už několik desetiletí v programu. Mají jasné cíle a nic nepředstírají.
Tito gauneři kradou pod rouškou státu a navenek se tváří, že bojují proti korupci, dělají všechno pro naše dobro apod. populisticky prázdné řeči. Bohužel opak je pravdou, jak dokazuje jejich dosavadní působení. Viz. dotace, „biopaliva“, řepka, solární elektrárny, zákony „na míru“, kartely pekáren, monopol s garancí od státu atd. V tomto Bárta Babišovi nesahá ani po kotníky.

Nahlásit

-
0
+