Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Pavel Kohout: Úvahy střízlivého optimisty

5. 8. 2013
7 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Tímto článkem mě pan Kohout taktéž dorazil...Opravdu se kvantitativního uvolňování děsí jen laici?To dost pochybuji. Podle mě se ho děsí všichni, včetně FEDU. Jak může liberálnímu ekonomovi připadat normální kupovat si nízké úroky dluhopisů nekrytými virtuálními penězi, když smysl tržního nastavení úroků je ochrana emitenta (varování při zhoršení hospodaření růstem úroků?)
Současný svět funguje ve všech oborech stejně, bolí nás záda, protože máme ze sezeníza stolem zdeformovanou páteř a vyhřezlé ploténky, tak se cpeme Ibuprofenem a je po bolesti, zhroucení těla se odkládá ne neurčito!
Jistě, zlepšovat sentiment ve společnosti je za potřebí, každý by si při tom ale měl zachovat svou tvář, aby se za svou práci nemusel zpětně stydět.

PS. Donekonečna opakovanou chybou ekonomů je používání starých zkušeností na nové situace, není to ale pro společnost nic nového, do Války s Hitlerem se Evropa vydala s tanky, které neprostřelili ani konzervu. Že je bublina na trzích je holá skutečnost, ale kdy se přestane nafukovat dnes neví ani v GS, jistě ne, dokud je to pro banky tak výhodné. Že není bublina na aktivech se pozná podle toho, že je můžete přestat manipulovat, a stejně je dost kupců, kteří nenechají trhy propadnout. Taková situace ovšem není, takže by bylo fér napsat lidem holou pravdu - na aktivech je bublina jako prase, bude tam ale díky FEDu možná ještě dlouho, takže se přidejte k davu a zkuste z této "syntézy " také kousek ulopnout a hlavně rychle pryč, když po Bernakeovi nastoupí nějaký šíbr...

Nahlásit

-
0
+

My nešpekulujeme. My to vieme. Ale nikto (s prepáčením okrem boha) nevie, kedy bude dosiahnutá medza.
Stačí si predstaviť skúšky pevnosti materiálov. Vieme zistiť úzky interval,ale absolútnu hodnotu vie len boh.(Pre vecné doplnenie - nie som pobožný.)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

prijde mi jako by diskutujici spekulovali na pokles trhu, a ono porad a stale nic ;-)

Nahlásit

-
0
+

Ako môže niekto popri dobrých a rozumných článkoch napísať niečo takéto ?? Má to byť snáď vstup do politiky, o ktorom zatiaľ pán Kohout mlčí ??

Nahlásit

-
0
+

Pane Kohoute, je těžké bojovat s vnitřním přesvědčením a komerčním působením v Partners? Jednoznačně ano. Tímto článkem jste mě totálně zklamal. Na setkání libertariánů na Jungmance jste působil celkem rozumně. Bohužel prachy jsou prachy a život taký krátký :-) Vím, že když nepůjdete s proudem, tak jste v mainsteam médiích skončil. Proč se ale hrajete na něco, co nejste? Proč přednášíte o svobodném kapitalizmu. když pak napíšete tento shit. Vždyť na ovečkách se dá tak krásně vydělat. Přičemž si kryjete záda některými "no shit" články, že "já jsem to říkal, že to jde do kytek, ale nikdo mě neposlouchal". Hypocrisy is your business !!!!

Nahlásit

-
0
+

Pane Kohoute, Vaše články se mi velice líbí. Myslím si však, že s tímto článkem jste měl počkat až do německých voleb, možná byste ho pak nenapsal vůbec.

Nahlásit

-
0
+

Zmar a úpadek Západu se odkládá na neurčito.

:-D Znáte ty zábavné články na téma Poslední věta před smrtí?

Nahlásit

-
0
+