Abychom udrželi vysokou kvalitu diskuze na Finmagu, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdříve musíte zaregistrovat.
Mám stejnou zkušenost --- čeští studenti vůbec nejsou hloupější, naopak. Také souhlasím, že např. v Praze je životní úroveň mnohem větší než v běžném americkém městě, z mého pohledu jako studenta. V Praze jsem vystudoval BC a MS (teoretickou fyziku), v Renu v Nevadě jsem vystudoval PhD (Chemical Physics). Teď pracuju v Los Alamos. Obecně můžu potvrdit, že pokud bych chtěl mít pohodlný život bez velkých starostí, tak je lepší zůstat v Praze. Ale pokud chci víc, než mít jen pohodlný život, např. dělat na špičkovém místě s nejlepšíma lidma v oboru, mít dobré pracovní kontakty, a pokusit se to někam dotáhnout, tak je nutné odejít, aspoň na čas. Tady v americe je jiný styl života (taky hodně záleží kde přesně v americe, např. v New Yorku se žije jinak než v Los Alamos, a v Los Alamos se žije jinak než v Renu), a já osobně jsem tady zcela spokojený. Ale není to pro každého, a v Praze se žije dobře.
Nahlásit
0
+
-
Honza Moudrý | 4. 8. 2013 00:37
Mohu jen souhlasit se vším, co autor řekl. Během studia na technické vysoké škole jsem ani jednou nezavadil o člověka z průmyslu/komerční sféry.
Nahlásit
0
+
-
Mario Vápeník | 3. 8. 2013 10:42
Že se u nás studenti málo ptají? A proč asi? Jako všechno, i tohle je logické. Studenti jsou lidé, kteří přišli do prostředí tvořeného společností, která nechce zodpovídat otázky, která nechce lidi, kteří otázky kladou. Rodiče, vychovatelé, učitelé působí/ili výchovně tak, aby demotivovali od kladení otázek, aby tuto přirozenou potřebu potlačova/či-li. A proč? Protože a) je jim to nepohodlné (to méně) b) (podvědomě cítí, že) nejsou dost kompetentní, aby dokázali správně otázky zodpovídat. b) je správně. A opět-proč? 1939-1989. Doba, která odtrhla výchovu a vzdělání od jejich přirozeného kořene a naroubovala místo něho umělohmotná schémata. Už ne přirozený vývoj založený na vztahu a interakci, ale arogance moci těch, kteří moc získali a přelití tohoto principu do podvědomí lidí.
Diskuze: Němci nejezdí v bavorácích proto, že jsou chytřejší. Zpohodlněli jsme!
3. 8. 2013 | 3 komentáře | 3 845
Přihlášení do diskuze
Abychom udrželi vysokou kvalitu diskuze na Finmagu, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdříve musíte zaregistrovat.
Na následující odkaz pak klikněte v případě, že jste zapomněli své heslo.
Ondřej Čertík | 4. 8. 2013 20:26
Nahlásit
Honza Moudrý | 4. 8. 2013 00:37
Nahlásit
Mario Vápeník | 3. 8. 2013 10:42
Nahlásit