Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Němci nejezdí v bavorácích proto, že jsou chytřejší. Zpohodlněli jsme!

3. 8. 2013
 5 084
3 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Mám stejnou zkušenost --- čeští studenti vůbec nejsou hloupější, naopak. Také souhlasím, že např. v Praze je životní úroveň mnohem větší než v běžném americkém městě, z mého pohledu jako studenta. V Praze jsem vystudoval BC a MS (teoretickou fyziku), v Renu v Nevadě jsem vystudoval PhD (Chemical Physics). Teď pracuju v Los Alamos. Obecně můžu potvrdit, že pokud bych chtěl mít pohodlný život bez velkých starostí, tak je lepší zůstat v Praze. Ale pokud chci víc, než mít jen pohodlný život, např. dělat na špičkovém místě s nejlepšíma lidma v oboru, mít dobré pracovní kontakty, a pokusit se to někam dotáhnout, tak je nutné odejít, aspoň na čas. Tady v americe je jiný styl života (taky hodně záleží kde přesně v americe, např. v New Yorku se žije jinak než v Los Alamos, a v Los Alamos se žije jinak než v Renu), a já osobně jsem tady zcela spokojený. Ale není to pro každého, a v Praze se žije dobře.

Nahlásit

-
0
+

Mohu jen souhlasit se vším, co autor řekl. Během studia na technické vysoké škole jsem ani jednou nezavadil o člověka z průmyslu/komerční sféry.

Nahlásit

-
0
+

Že se u nás studenti málo ptají? A proč asi? Jako všechno, i tohle je logické. Studenti jsou lidé, kteří přišli do prostředí tvořeného společností, která nechce zodpovídat otázky, která nechce lidi, kteří otázky kladou. Rodiče, vychovatelé, učitelé působí/ili výchovně tak, aby demotivovali od kladení otázek, aby tuto přirozenou potřebu potlačova/či-li. A proč? Protože a) je jim to nepohodlné (to méně) b) (podvědomě cítí, že) nejsou dost kompetentní, aby dokázali správně otázky zodpovídat. b) je správně. A opět-proč? 1939-1989. Doba, která odtrhla výchovu a vzdělání od jejich přirozeného kořene a naroubovala místo něho umělohmotná schémata. Už ne přirozený vývoj založený na vztahu a interakci, ale arogance moci těch, kteří moc získali a přelití tohoto principu do podvědomí lidí.

Nahlásit

-
0
+