Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Trhy: Konec světa se opět odkládá

25. 7. 2013
7 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

" "Ignorujte P/E. Tento indikátor nemá smysl. Nefunguje především tehdy, když ho potřebujete nejvíce. Třeba na jaře 2009. Nebo na podzim 2007. Nebo teď." "
Poradci s pojištěnim a tedy všichni zaměstnanci Partners mohou ignorovat poměr P/E úplně. Vždyť maji na starosti jen poradu s pojištěnim. Ale akcionáři musí stále nakupovat nebo prodávat akcie s ohledem na poměry P/E, P/B, P/S nebo P/C. Tyto údaje jsou každý rok důležité. Však pro růst akcií je nutný růst zisku a tržby podniku nebo silná manipulace v mediích. Roku 2009 a 2010 bylo nutno vybírat levné akcie bank podle P/B a P/S, protože tehdy u akcií bank poměr P/E neegistoval, když byl zisk negativní.

Nahlásit

-
0
+

AKCIEjepouzevirtuálnípocitvlas tnictvíkupujetesipouzepodílnab udoucímziskupouháiluzevinflačn íekonomiceaavekonomicedefacko nulovýchsazebcentrálníchbankVl astněbankysamyříkajínapenězích senedávydělávatprotoženemajížá dnouhodnotuTakžepřejivšemnaivůmhodnězdaru čímvíceakciizískátetímvětšíbud eVášnářek

Nahlásit

-
0
+

Clankum predikujicim vyvoje trhu se vzdycky smeju, at jsou brany z legrace anebo smrtelne vazne. Vzdy to bylo a bude to tak, ze pravdu jak vysoko je aktualne akciovy index ma vzdy jen a jen trh, a vsichni ostatni vime kulove, a mnohdy ani netusime jak to muze byt tak vysoko/nizko a nema moc smyslu se snazit to odhadovat.A jestli bude zitra index o 10 procet vys anebo o 30 procent niz totez, nikdo nevi nic, a pri soucasne manipulaci trhu ze vsech stran a tisknuti penez ktere se bude i nadale IMHO zvysovat, je toto zoufale odhadovani jeste zoufalejsi... :-)
Proc by nemohl byt DJ do roka 30.000?Kdyz se Ben rozhodne ze to tam chteji dotlacit tak to tam proste bude, a kdyz se rozohdnou ze to srazi na polovinu tak to tam taky bude, je to proste ruleta se vsim vsudy, nicmene smer nahoru je vzdy jistejsi, alespon dokud se bude tisknout.

Nahlásit

-
0
+

"Za šesté, až trh bude skutečně nadhodnocený, dozvíte se to včas."
Hm, zpravidla, když člověk dokáže číst mezi řádky, to znamená něco jiného:
"Už teď je pozdě."

Nahlásit

-
0
+

Ste na veľkom a osudovom omyle. Akcie a všetko ostatné sú v dôsledku zrýchľujúcej sa inflácie dlhodobo trvale nadhodnotené. Sú to fiktívne zisky z fiktívneho kapitálu, ktoré reálny kapitál nikdy nebude môcť sanovať. Blíži sa niečo omnoho horšie ako pád LB. Dôvera sa stratí v zlome. Nezvratnom a neodvratnom.

http://jan zavackyblog.blogspot.sk/

Nahlásit

-
0
+

"Za šesté, až trh bude skutečně nadhodnocený, dozvíte se to včas.!Tak Ti Pavle moc děkuji, teď budu celé prázdniny přemýšlet, jak se to dovím včas. Obvykle se řídím titulky v novinách, jak se objeví "Akcie vydělávají", jdu prodávat.
Doufám, že o tom brzy napíšeš článek :-)

Nahlásit

-
0
+

Gratuluju, Pavle. Jasné, prosté, podstatné, srozumitelné - o tom to je :-)

Nahlásit

-
0
+